Proč pohřbíváme romantiku

Proč pohřbíváme romantiku, a na hrob místo náhrobku zatloukáme kříž Larryho Flynta? Zapomínáme, nebo jsme ji nikdy doopravdy nepoznali?

Posezení u táboráku, večeře při svíčkách, zvídavé holčičí oči.. Mohli jste se přetrhnout přes tři ploty pro zakrnělou růži. Následovala sladká odměna, zamilovanost... i rozchody. Dokážete spočítat, kolikrát v životě vám z romantiky zbyla jen upatlaná knížka Danielle Steel?

Láska se prolíná celým vesmírem. Nedokážete si představit, jak se milují asteroidy nebo hvězdy. Lidské milování jste ale nejspíš zažili. A jestli ne, určitě víte, jaké to je platonicky milovat někoho, kdo o tom nemá tušení. Pamatujete na Sagiho z Kamaráda do deště? "Jedu po tobě jako blázen.." Určitě se vám taky už mockrát zatočila hlava a podlomila kolena. Nádherný pocit!
Za komunistů přinesl na základku spolužák Jirka pár ušmudlaných černobílých fotek. Byl na nich manželský pár ve vaně. Pamatujete si to jako dnes. Něco nevídaného, nepoznaného - a vzácného. Slovo "porno" tenkrát ve slovníku chybělo. V součané době média nahotou doslova přetékají. Pustíte si vcelku seriózní rádio, a nějaká Asterka vás proti vaší vůli ohromuje a obtěžuje sexuálními zkušenostmi, za které by se nemusela stydět ani holka z Perlovky.

Normálnímu člověku, který se odmítá nechat převálcovat mediální masáží, se z té přemíry tělové barvy dělá rudo. Ze stejných médií se dozvíte, že si Honza Nedvěd vzal o generaci mladší holku. Pisálky a mluvky nejvíc zajímá, jestli už to je, nebo není pedofilie. Zpovídají psychiatry, něco si k tomu přidají... Hlavně, že to něco hodí.

Nikdo tam nenapíše, že vy, tenkrát puberťáci, jste na písničkách Honzy Nedvěda vyrůstali, že jste je v doprovodu rozladěných kytar zpívali u táboráku, a svoji holku přitom objímali kolem ramen. Byli jste na vrcholu blaha, a ten pocit vám úplně stačil ke štěstí.

Někde nad vámi se v hlubinách vesmíru milovaly hvězdy, a za stěnami bytů vaši rodiče. A vy jste byli šťastný, protože jste nevěděli, jak a kolikrát máte holku přefiknout, a kolik čísel za sebou je celostátní průměr. Nebyli jste zavaleni žádnými návody k použití. Pomalu jste se navzájem objevovali, a náramně dlouho si to užívali.

Nenechte se převálcovat laciným sexem, a nestyďte se za svoji romantiku. Nestyďte se za to, že se za sebe nemusíte stydět.

 

Komentář či vaše zkušenosti můžete zanechat na mém webu ZDE.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Stanislav Lelek | středa 24.10.2012 7:30 | karma článku: 21,41 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Stanislav Lelek

Marcela

30.1.2022 v 14:25 | Karma: 9,82

Stanislav Lelek

Takhle my si žijeme

27.1.2022 v 11:39 | Karma: 20,23

Stanislav Lelek

Bude třetí světová?

22.1.2022 v 11:59 | Karma: 36,15

Stanislav Lelek

Vzpomínka na pád stíhačky

26.8.2021 v 13:31 | Karma: 25,13