ANO a vláda

Já si myslím, že kdo vyhraje volby, má nový problém. Lidem se řekne, že s tím nejdu a s tím ano, ale po volbách už je to třeba zase jinak. Náhle se objevují další

problémy, třeba jak to bude dál, člověk přemýšlí a spekuluje, co slíbil, co hrozí, jaká bude budoucnot jeho státu, jeho strany... Aby se lépe přemýšlelo, dám k tomu nějaké podněty.

1. Jsme malý stát a jeho největším problémem je naše další politické směřování. Ne Babiš, ne Čapí hnízdo, ale to, kam se vydáme, zda směrem na východ, nebo zda budeme východní výspa západu. Nemůžeme Bohužel zkusit nic ryze českého, můžeme jen okořenit náš směr, ale nikoli nastoupit vlastní cestu.

2. Chceme kam? Pokud na Západ, pak musíme mít tah na EU, jakákoli oslabení EU je především naším oslabením a nejde hledět jinak k západu. A nebo je poctivé říci, západ nám nic nedává, obraťme se na východ. Nebude nám zle, budeme naopak nejzápadnější výspou Moskvy. 

3. Já chci budovat společnou Evropu a to se neobejde bez obětí. To není snadná práce. To chce hodně ústupků, ale tím bych začal. Na západ, nebo na východ? To by pro mě bylo hlavní kriterium. Západ je podle mě synonymní s dodržováním lidských práv, s občanskou aktivitou, se zákonností. Za těmito hodnotami bych šel i se zlodějem, protože ty jsou mi víc, než jeho zlodějina. Měl bych naději, že se na ty jeho kousky přece jenom časem přijde. 

4. Říká se, že na psychopata platí zase jen větší psychopat. Nikoli ideje, ale osobnostní rysy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Lajkep | pátek 27.10.2017 15:03 | karma článku: 10,01 | přečteno: 335x
  • Další články autora

Tomáš Lajkep

Utřel ho

25.1.2018 v 11:05 | Karma: 16,20

Tomáš Lajkep

Porušení lékařského tajemství

11.11.2017 v 14:14 | Karma: 10,97

Tomáš Lajkep

Zeman zhnovu kandiduje

6.11.2017 v 13:56 | Karma: 18,61