Prázdninová putování – 2

Po domovině jezdím tuze rád. Jednak se člověk (většinou) domluví, všechno je blízko a navíc východní Čechy jsou fakt skvělý, i když sem z ciziny téměř nikdo nejezdí.

     V Častolovicích jsme za parkoviště 40,- Kč nakonec neplatili, protože pršelo a přesvědčili jsme dozorce, že jdeme pouze na kávu. Jako poděkování jsme mu pak v místní cukrárně koupili kremroli. Ani ty Svátky dřeva v Vamberku nás nestály 4 x 80 = 320,- Kč, ale polovinu, protože jsme se vydávali za tři studenty a jednoho seniora a měli jsme to za 4 x 40,- Kč. Trochu to zavání čecháčkovským vyčůránkovstvím, ale když oni plnou palbou zcela nekompromisně do nás, tak my zase na oplátku do nich!

     Z Vamberku jsme popojeli do kempu v Kostelci nad Orlicí. Předtím jsme však nakoupili v místním Penny marketu na ulici Rudé armády. Zde nás kupodivu čekal zážitek smyslově „nejsilnější“! Ne sice přímo v Penny, ale v přilehlém řeznictví, kde tak šíleně na první nadechnutí smrdělo hnijící a rozkládající se maso, že jsme dovnitř vlezli jen s největším odporem.

     P. S.: Abych nekřivdil: možná už všechen humusácký čurbes prodavačky vyhodily a prodejnu vyčistily, ale v sobotu 14. 6. 2014 v 15:48 masna společnosti PMU CZ, a. s., filiálka 1514 v Kostelci nad Orlicí v objektu Penny marketu smrděla jako… Bylo to zkrátka k poblití a k okamžitému zavření hygienou. Tohle si opravdu místní ještě nechají líbit?

     Naštěstí vodácký autokemp Orlice u Divoké Orlice už byl v pohodě. Však bylo co vydejchávat! A jelikož se tam sjeli i majitelé tuzemských veteránů, dále dávám přednost obrázkům. Bývali Čechové statní to junáci! Tohle se u nás vyrábělo za první republiky! Škoda, co všechno jsme od té doby díky dějinným okolnostem i lidskému faktoru prosra…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Lajdar | pátek 20.6.2014 9:16 | karma článku: 8,83 | přečteno: 270x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99