Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Asi to vnímám špatně…

Rodiče mého kamaráda již léta praktikují svoji osvědčenou teorii: když se o problému nemluví, tak vlastně neexistuje.

Pak se jim ovšem ignorované problémy vrátí mnohonásobně i s úroky. A mluvit o nich a řešit je najednou musí. Nyní se hodně mluví o extrémistech. To jsou ti, kteří mají extrémní, vyhraněné, radikální názory. Mám je občas také! A nedivím se lidem, kteří se k nim po řadě nelichotivých zkušeností přidávají. Třeba i tím, že jim podávají dlažební kostky…

Vím z vlastních poznatků, že zbabělci jsou hrdinové zejména tehdy, když jsou v přesile. Když se pak náhle oddělí od své křičící násilnické skupiny, stanou se z nich opět zbabělci. Síla je pouze v jejich jednotě. Takže když se sestěhují (proti všem zákonům a pravidlům), naroste jejich sebevědomí a stávají se postrachem čehokoliv.

Romové se u nás řeší, pokud vím, odjakživa. Ale stále tím prapodivným způsobem, abychom si nezadali. Extrémisté si zadali. Byl by však problém, aby skutečně demonstrativně prošli dotyčnou problematickou čtvrtí a dali jasně najevo, že existují a budou hrozbou, pokud se druhá strana (konkrétní jedinci) nezmění a nepřizpůsobí? O některých cikánech jsem už psal. Netřeba opakovat, že všichni nejsou kriminálníci a lenoši, kteří čekají na naše daně a sociální dávky a dávno už nerespektují ani svoji komunitu, ale lichvářsky vysávají i ty obyčejné tmavší spoluobčany, kteří by (věřme) rádi žili jaksi normálně v Čechách po česku.

Pak je ovšem směšné, že policisté s maximálním nasazením všech prostředků honí extrémisty, zatímco udělat pořádek tam, kde je prvotní příčina nepokojů, se zdráhají. Nepíšu, že bojí, ale zdráhají. Kdy se najde politik, který se vykašle na EU a různé Džamily a konečně řekne: jdeme do toho a já si to beru na své triko. Budu sice čelit různým nařčením z rasismu apod., ale v první fázi to je nevyhnutelné. Alespoň v některých zvláště problematických oblastech.

S násilníky, primitivy a potomci se příliš vyjednávat nedá, zejména když jsou v přesile. On by však ten jejich řev a křik záhy ustal, kdyby skutečně na vlastní kůži pocítili, že nemají šanci a budou se MUSET přizpůsobit. Alespoň v rámci zákonů, pokud zde chtějí nadále žít. A musí jasně pocítit, že jim v tom nepomůže ani Kanada, ani Anglie, ani EU či prapodivné nadace s neomezenými dotacemi pro tzv. „lidská práva“. Copak bílí nemají nárok na lidská práva, aby žili v klidu a nemuseli se bát těch druhých?

Je problém připevnit na každou policejní helmu malou kameru a jít udělat pořádek i do těch velice problematických míst? A když pak bude tvrzení proti tvrzení, kdo je vlastně větší „rasista“, audiovizuální záznam – pokud vím – nelže. Ani před soudem.  

Pokud někdo zejména díky vlastní lenosti a neschopnosti nevystudoval, nemůže například dělat chirurga. Ale může například osekávat omítku, roznášet balíky, montovat drátky, sedět u pokladny v marketu… Nyní importujeme na méně kvalifikovanou práci Slováky, Ukrajince, Mongoly, Vietnamce. A ty domácí „rezervy“ zahrnujeme dávkami, aby se v klidu rozmnožovali, roztahovali a dělali bordel. Já mít dostatek času, žádnou odpovědnost, pravidelné dávky (zejména na alkohol a cigára) a všemožné sociální výhody, budu ho z přebytečné energie a pocitu neomezených možností dělat taky…

No nic, ono to je stále dokola, protože pořád platí, že někteří jsou zvláště nedotknutelní, abychom neměli oplétačky s nařčením z xenofobie. Já se začleňováním nepřizpůsobivých skupin mezi normální obyvatelstvo naštěstí neživím, ani za to nejsem placen z žádných fondů či státního rozpočtu. Někteří ale jsou. Kdy konečně uvidíme nějaké KONKRÉTNÍ výsledky? Nebo raději opět bude vydán příkaz hned v zárodku zpacifikovat extrémisty, abychom ujistili tu menšinu nepřizpůsobivých, že mohou nadále zůstat v klidu a vesele škodit? A třeba i víc a houšť a násilněji; státní rozpočet je na mnoho nepochopitelných výdajů kupodivu stále otevřený a bezedný, zejména pro někoho…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milan Lajdar | pátek 21.11.2008 9:55 | karma článku: 27,72 | přečteno: 1433x
  • Další články autora

Milan Lajdar

Předvánoční předsevzetí

Občas podlehnu tlaku okolí, situace či nabídky a udělám něco, co ve skutečnosti ani učinit nechci. Proto jsem vše sepsal, abych předvánočnímu času podléhal jen minimálně nebo vůbec.

13.11.2018 v 15:13 | Karma: 8,52 | Přečteno: 321x | Diskuse| Společnost

Milan Lajdar

Nic není v Čechách zbytečnějšího než senát

Tolik humbuku a povyku pro nic. Senát byl hloupost ještě dřív než vůbec vznikl. Sice slyším trapné úvahy o horní a dolní komoře, ale nejsme Amerika, ani antický Řím.

14.10.2018 v 16:09 | Karma: 47,08 | Přečteno: 7483x | Diskuse| Politika

Milan Lajdar

Blboun evropský (česká varianta) – 3. část

Jak je v Čechách pravidlem, leccos je úmyslně nohama vzhůru, takže domácí poddruh – blboun sociální není v pravém slova smyslu hloupý, neschopný a ohrožující druh, ale je naopak rozbujelý, parazitický a nepokrytě vyčůraný.

6.8.2018 v 6:15 | Karma: 23,59 | Přečteno: 615x | Diskuse| Občanské aktivity

Milan Lajdar

Blboun evropský (česká varianta) – 2. část

V první části jsme zmapovali několik typických poddruhů blbouna evropského, který se rozšířil zejména po sjednocení Evropy a zrušení hranic. Využil nové reality a zatím úspěšně prosperuje zejména v Bruselu a okolních státech.

1.8.2018 v 13:08 | Karma: 29,50 | Přečteno: 636x | Diskuse| Občanské aktivity

Milan Lajdar

Blboun evropský – 1. část

Sice původní druh, který však léty ztratil veškeré obranné instinkty. Vyskytuje se po celé Evropě, kde jsou jeho typické poddruhy: například blboun bruselský, blboun španělský, blboun německý (přezdívaný Merkelová) apod.

30.7.2018 v 10:15 | Karma: 36,99 | Přečteno: 1420x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

Prodavač si ve stánku zapojil svůj terminál, řeznictví okradl o sedm milionů

21. května 2024  14:29

Mezi milionáře se svojí zlodějskou pílí vypracoval muž z Tachova, který podle policie...

Novorozená štěňata kdosi hodil do kontejneru, ujala se jich adoptivní matka

21. května 2024  14:27

Šest asi dvoudenních štěňat někdo vyhodil do kontejneru na okraji Zbraslavic na Kutnohorsku. Z...

Palestinští vězni leží spoutaní nazí a v plenách, prozradily zdroje z nemocnice

21. května 2024  14:01

Palestinští vězni jsou při pobytech v nemocnici v Izraeli drženi připoutaní na lůžku s páskou přes...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 235
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Lehce zapšklý optimista...

Seznam rubrik