Význam jednoty Izraele

Po jednom z nejtragičtějších útoků na izraelský lid, kterému nejsou nepřátelské útoky cizí, dnes miliony Izraelců zasypávají své vojáky zásobami, dary a podporou. 

Lidé ze všech společenských vrstev obětují všechno, co je v jejich silách a neptají se, kdo dostane jejich pomoc. V dobách krize jsou osobní názory a cíle nahrazeny přívalem laskavosti a duchem jednoty, který lidi spojuje.

Izraelský lid nyní cítí vlnu tohoto sjednocujícího ducha. Jeho srdce se stalo vroucnějším v touze po vzájemné pomoci a podpoře. Lidé společně sdílejí vztek nad krutostí, kterou právě prožili. Jsou inspirováni hrdinskými činy a příběhy, a naopak společně smutní nad scénami krveprolití a úzkosti. Tato vlna emocí rozpustila ledové bariéry, které tento lid rozdělovaly před tragickými událostmi 7. října 2023, a nyní si navzájem otevírají svá srdce.

Zatímco se v lidu Izraele probouzí duch jednoty, je důležité plánovat budoucnost, používat zdravý rozum a poučit se z historie. Proč? Protože pokud se nevraživost stane opět rutinou, srdce, které je dnes teplé a laskavé, opět zamrzne. 

Současnost a budoucnost tohoto národa závisí na slibech současnosti. Všichni musí bezpodmínečně pochopit, že jednota má zásadní význam v životech lidí. Jednota by neměla vycházet jen ze srdce, ale také z moudrosti. Jednota lidu se okamžitě roztříští, jakmile se v srdcích objeví zášť, hněv nebo vina. 

Hlavní naděje do budoucna směřuje ke sjednocení nad rozdělením. Doufám, že si lid Izraele uvědomí důležitost sjednocení a také to, že touha po jednotě není v lidské přirozenosti. Všichni lidé musí v sobě probudit touhu splynout se základní a všezahrnující touhou přírody, která je silnější než naše vlastní přirozenost. Pokud je jednota odpojena od sjednocující síly přírody, pak se z nás stává pouze hromada lidí s několika společenskými a morálními pravidly, kteří se snaží skrýt svou narůstající rozpolcenost.

Bohužel vidíme, jak se tento přístup neustále obrací proti nám.

Doufám tedy, že sjednocující duch jednoty, který nyní naplňuje izraelský lid, jim zůstane a že se nenechají smést dalším výstřelem nenávisti v myšlenkách. Také doufám, že se zaváží k jednotě a k pocitu jednoty přidají moudrost jednoty – že budou prosit o sílu, aby jednota vzkvétala a šířila se nejen mezi lidmi Izraele, ale i mezi celým lidstvem.

 

Autor: Michael Laitman | pátek 3.11.2023 2:22 | karma článku: 12,53 | přečteno: 239x