Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Co je skrytým motivem za slibem G7 poskytnout vakcíny proti covidu chudým zemím?

Na závěr nedávného summitu skupiny G7 ve Velké Británii se účastníci zavázali věnovat jednu miliardu vakcín proti covidu chudým zemím. Podle BBC je toto velký krok k imunizaci celého světa.

Britský premiér Boris Johnson, jehož země předsedala tomuto summitu, konstatoval: „Svět od nás očekává, že odmítneme některé sobecké a nacionalistické postoje, které provázely počáteční globální reakci na pandemii, a že veškerou diplomatickou, ekonomickou a vědeckou energii nasměrujeme k tomu, abychom covid nadobro porazili“.
Upřímně řečeno, pochybuji, že starost o svět je pro skupinu G7 prioritou. Chápu, proč by chtěli utišit nebo nějak zkrotit pandemii, ale nemyslím si, že je to z pocitu viny kvůli jejich předchozímu jednání nebo že by najednou změnili svůj přístup. Také si nemyslím, že by navzdory existenci vakcíny byla pandemie na ústupu. Možná už nevypukne tak explozivně jako před tím, ale bude nás zneklidňovat ještě dlouho.
Není tomu tak, že bychom se měli obávat covidu, lidstvo se potýká s nesčetnými trvalými hrozbami a covid z nich není nejhorší . Vezměme si například HIV, ten je tu neustále a stále nás děsí, ale naučili jsme se s ním žít. Otázka, kterou bychom si měli položit, nezní, proč nedokážeme vyhladit tyto choroby, ale proč se vůbec objevují. Je to jako by se nám příroda snažila něco říci, ale my odmítáme poslouchat. Tak to zkouší jinými cestami a v jiné síle, aby získala naši pozornost.
Když konečně uslyšíme, uvědomíme si, že zpráva od přírody je velmi jednoduchá: „Přestaňte ohrožovat přírodu i sebe navzájem.“ Vaše vzájemné vykořisťování a zneužívání přírody ničí všechno, pro co jste museli tak tvrdě pracovat, abyste to vybudovali, i vše, co vytvořila příroda. A pokud to zničíte, zničíte i sebe. Před několika desetiletími byla slova o klimatických změnách považována za podvržená, nebo přinejmenším za inovativní a avantgardní. Dnes je to mainstream. A to nemluví v náš prospěch, ale spíše ukazuje, jak málo jsme udělali pro vyřešení tohoto problému.
Ve skutečnosti nejsou klimatické změny naším opravdovým problémem. Problémem je „klima“ mezi námi. Pokud ho vyřešíme, vyřešíme i vše ostatní, včetně klimatických změn, covidu, HIV a všech ostatních problémů. Atmosféra mezi námi způsobuje, že znečišťujeme vodní zdroje, nutí nás vést proti sobě války, které se vyhrávají pomocí armády nebo ekonomie. Jsme ochotni vyčerpat půdu, abychom zotročili celé populace, bezdůvodně zvýšit cenu základních potravin a energie a udělat všechno, co by ublížilo našim nepřátelům, kterými jsou v zásadě všichni kromě nás. Jinými slovy, naše vzájemná nenávist je kořenem způsobujícím všechny problémy a covid je jen minoritním symptomem nemoci zvané nenávist. Uzdravte nenávist a vyléčíte všechno ostatní.
Doufám, že se lidstvo v blízké budoucnosti probudí a vezme svoji budoucnost do svých rukou a zavede globální vzdělávací program solidarity, který se bude zaměřovat na sjednocení všech národů. Jeho cílem nebude oslabit národní suverenitu, ovládnout národní ekonomiky nebo jim jinak ublížit, ale zachránit lidstvo před sebedestrukcí.
Skupina G7 sdružuje nejmocnější a nejvlivnější národy světa, může a měla by ukázat příklady takovéhoto kroku. Chovám skromnou naději, že to udělají, ale vím, že musí, stejně jako každý z nás. Obávám se, že druhá možnost je velmi pochmurná a plná agonie. Nechtěl bych, aby naše děti a vnoučata vyrůstaly ve světě, který je mrtvý a plný nenávisti.

Autor: Michael Laitman | pátek 23.7.2021 7:56 | karma článku: 13,50 | přečteno: 371x
  • Další články autora

Michael Laitman

Lze přijmout pravdu o životě formou kolektivního vedení?

Talmud popisuje, jak byla Tóra přeložena do řečtiny: „Ptolemaios shromáždil 72 starších, každého z nich uzavřel samostatně do jedné ze 72 komnat, bez toho aniž by uvedl důvod, proč byli svolání.

18.5.2024 v 5:00 | Karma: 0 | Přečteno: 1x | Diskuse| Společnost

Michael Laitman

Pokud uděláte něco dobrého pro druhé, očekáváte něco nazpět?

V jednom citátu od Benjamina Franklina se říká: „Ten, kdo ti jednou prokázal laskavost, bude ochotnější prokázat ti další, než ten, kterému jsi sám laskavost prokázal.“

16.5.2024 v 5:00 | Karma: 6,08 | Přečteno: 122x | Diskuse| Společnost

Michael Laitman

Tři děti byly dotazovány, co je láska. Dospělí se mohou učit z jejich odpovědí.

Jednoho z mých studentů nedávno zaujaly odpovědi tří malých dětí, které dostaly otázku „Co je pro tebe láska?”, a zeptal se mě, zda se z odpovědí těchto dětí můžeme poučit při vyjadřování lásky v dospělosti.

8.5.2024 v 5:00 | Karma: 0 | Přečteno: 23x | Diskuse| Společnost

Michael Laitman

Co jsou dobré příklady síly lásky?

Major Or Maatuk, velitel brigády Givati izraelské armády, byl v Gaze smrtelně zraněn protitankovou střelou. V nemocnici musel být uspán a připojen na umělou plicní ventilaci.

6.5.2024 v 5:00 | Karma: 11,99 | Přečteno: 149x | Diskuse| Společnost

Michael Laitman

Proč většina lidí nedává přednost otázkám duše před existencí fyzického života

Řada starověkých Řeků se obávala otázky, kterou často pokládal Sokrates: „Nestydíš se věnovat pozornost penězům, slávě a poctám, a přitom nedbat o svou duši a nepřemýšlet o ní tak, aby byla co možná nejlepší?”

4.5.2024 v 5:00 | Karma: 7,97 | Přečteno: 129x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč

  • Počet článků 542
  • Celková karma 8,81
  • Průměrná čtenost 419x
Michael Laitman - Profesor ontologie, PhD ve filozofiii a kabale a MSc v bio-kybernetice. Zakladatel a president Bnej Baruch vzdělávací světové organizace zabývající se autentickou Kabalou - vědou o spojení mezi lidmi rozkrývající odpověď na otázku "Co je smyslem života" a jak toho dosáhnout. Více o Bnej Baruch v ČR zde.
Co je Kabala a jak vám prakticky může pomoci v životě se dozvíte v bezplatných kurzech na Kabala Academy.

Seznam rubrik