Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Podaří se nám někdy zastavit otrlé praktiky bulvárních novinářů?

Na pozadí některých dojemných životních příběhů můžeme spatřit, že za jejich tragickými osudy stojí ničím nespoutané nehorázné kampaně určitých žurnalistů.      

 

 

Aktuální událostí, která v těchto dnech celou svou tíhou dopadla na svět českého showbyznysu je dobrovolný odchod z tohoto světa zlaté slavice z osmdesátých let Ivety Bartošové. Každá taková zpráva vypovídající o činu, jenž jde naproti pudu sebezáchovy v nás nutně vyvolává otázky;  jaké a nakolik  závažné byly důvody, které přemohly mysl člověka a zavedly jej do slepé uličky bezvýchodnosti svého vlastního bytí? Úvodem je zapotřebí říci, že takových podobných tragédií se v této zemi za rok odehraje na několik tisíc, což není zrovna zanedbatelné číslo na stát situovaný uprostřed civilizované Evropy.

Nesnesitelné břímě vlastního života si i v těchto chvílích, kdy píši tyto řádky, potažmo čtenář prochází textem, s sebou v mysli bezesporu nese mnoho dalších občanů. Do tmavého tunelu černých myšlenek se může dostat ať už vědomě, nebo bezděky cizím přičiněním leckdo z nás, a pak  v podstatě už závisí jenom na délce přetrvávání nepříznivých okolností a do jisté míry ohraničené psychické odolnosti každého jednotlivce. V tomto místě bych rád odpověděl na otázku, proč tohle všechno zde vlastně píši, když nedokážu ze své pozice stejně téměř nikomu z postižených podat pomocnou ruku? Jeden z trefných výroků praví: „Každý je si sám strůjcem svého štěstí.“ K tomuhle tvrzení bych ale v některých případech rád vznesl oponenturu, a nejen proto, že se ve shora uvedené souvislosti dozajista naleznou mnozí, kteří bezmyšlenkovitě sebeutracující činy s naprostou bezvýhradností odsuzují.

Dlouhá léta, vlastně skoro od nápadně podobného konce lady Diany, totiž takříkajíc koutkem oka sleduji rozehraný nelítostný hon na naší sympaticky skromnou zpěvačku. Po celou tu dlouhou dobu jsem si s příchodem trapně se opakujících nechutných titulků otiskovaných na předních stranách bulvárního tisku pokaždé kladl stejnou otázku, kdy tahle úmorná a štvavá kampaň konečně skončí? Dneska si mohu odpovědět; ano právě skončila smrtí psychicky ztýraného člověka. Chtělo by se mi dodat hanba všem těm bezcharakterním čmáralům a fotografům, kteří každou svou zprávou očividně společně stloukali  rakev své vyhlédnuté oběti.  To by však bylo příliš milosrdné vyhodnocení dlouhodobého jednání této skupinky „žurnalistů.“  Mnozí čtenáři nyní bezesporu opět namítnou, že mediální faktor nebyl tím jediným aspektem tíživého psychického stavu naší Popelky hudební scény, a budou mít do určité míry také pravdu. Ovšem, do stavu duševní bezvýchodnosti vede většinou cesta vzájemně na sebe navazujících okolností, které si pak mezi sebou týranou duši podávají jako smečka vlků uhoněnou laň.

Chci tím vším pouze říci, že mi moc mrzí každý předčasně vyhaslý život člověka, kterému není tato společnost schopná poskytnout alespoň základní podporu, ne-li v tomto případě přímo právní ochranu před ničím a nikým nezkrotnými zlotřilci.  Nebojím se věci nazývat pravými jmény, a proto  tvrdím, že je i tento případ smutnou ukázkou nemorálního a bezprávního státu, ve kterém požívají určité skupiny lidí beztrestného hájemství dokonce až za hrob za jimi způsobené tragédie!            

Autor: Petr Laierman | čtvrtek 1.5.2014 9:10 | karma článku: 12,86 | přečteno: 498x
  • Další články autora

Petr Laierman

Od 17. listopadu po současnost

Ohlédnutí za 31 roky svobody a demokracie. Jdeme opravdu vstříc lepším zítřkům a skutečně chceme to, v čem žijeme? Mohou lidé ještě něco na způsobu vedení státu změnit?

17.11.2021 v 17:46 | Karma: 11,29 | Přečteno: 229x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Cyklisté versus řidiči automobilů - souboj na silnici i v legislativě

Čeští politici nadále přesvědčují o svém poněkud zvláštním uvažování. V těchto dnech došlo ke schválení nového paragrafu zákona o provozu na veřejných komunikacích.

21.4.2021 v 19:38 | Karma: 24,45 | Přečteno: 509x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Attila Végh vs. Terminátor Vémola

Pražská O2 aréna viděla spícího Terminátora a zároveň jakoby navrátivšího Muhammada Aliho. Kratičká podívaná, která tentokrát stála za zhlédnutí.

15.11.2019 v 18:00 | Karma: 22,44 | Přečteno: 751x | Diskuse| Sport

Petr Laierman

Moment, který rozhodl jít k urně.

V České republice máme možnost přímé volby prezidenta, to ale ještě neznamená, že jí veřejné sdělovací prostředky mohou přetvářet ve sportovní klání či estrádní show.

28.1.2018 v 20:50 | Karma: 38,35 | Přečteno: 2078x | Diskuse| Politika

Petr Laierman

Krátké setkání dvou světů

S blížícím se závěrem listopadu se zima pomalu chystá převzít vládu nad přírodou. Chladné dny s prvními ranními mrazíky ztěžují volně žijícím zvířatům hledání potravy. Začínáme proto přisypávat nejprve něco málo okolnímu ptactvu.

19.11.2017 v 18:25 | Karma: 21,04 | Přečteno: 397x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19. května 2024

Premium V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a...

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19. května 2024

Premium Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty,...

Gruzínská prezidentka vetovala „ruský“ zákon. Jde do boje s vládou

18. května 2024  16:55,  aktualizováno  22:06

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová podle tiskových agentur vetovala kontroverzní zákon o...

Izraelský válečný kabinet se bortí. Ganc označil Netanjahuovy plány za fanatické

18. května 2024  20:36,  aktualizováno  21:41

Člen izraelského válečného kabinetu Benny Ganc v sobotu řekl, že jeho strana přestane podporovat...

Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky
Zkraťte si čas v kuchyni: Vyhrajte kořenící pasty od Podravky

Zrychlete vaření s kořenícími pastami Podravka Natur. Usnadní a zjednoduší přípravu pokrmů, protože zeleninu nemusíte čistit ani krájet, ale...

  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 978x
Cestu bytí vnímám jako člověk, který trpělivým sbíráním kamínků postupně skládá obraz mozaiky života ve všech jeho souvislostech. Mým životním mottem je „Žij a nechej žít.“ Krédem jsou pak pro mne stromy, které jsou nám všem ostatním živočichům nezištnými dárci životadárného kyslíku. Myslím, že se nám lidem z vyspělé části světa vytrácí ze života a mezilidských vztahů skromnost a pokora, kterou pak najednou zničehonic nalézáme ve chvílích, kdy je však už příliš pozdě cokoli vrátit zpátky.

Seznam rubrik