Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Doufám, že vás Putin neposlechne

Viděl jsem obrázek z Václavského náměstí, kde byl transparent Czech first /Češi první/. Mám to chápat tak, že má Putin nechat Ukrajinu Ukrajinou a prvně se vrhnout na Čechy?

 Jistě, velký dav byl sprostě oklamán a navíc organizátoři bez uzardění řvou, přivlastňujíce si podporu lidí, i když při volbách skomírají. To opravdu neexistuje zákon, který by takový podtrh potrestal?

Doma se to pochopitelně vysvětlí, ale co zbytek světa? Ti vidí sedm tisíc lidí, protestujících proti pomoci Ukrajině, proti sankcím vůči agresorovi.

 Jsme jediní v Evropě kdo s něčím podobným přišel.

Byli jsme jediní, kdo se prakticky nebránil Hitlerovi.

V roce 68 se naše armáda  nepostavila Rusům.

Když se řítil komunismus v Evropě, byli jsme naopak poslední kdo se s komunismem sametově vypořádal. Člověk musel mlčet, když Poláci říkali, čeští tchoři čekají, až dostane každý potvrzení, že se mu nic nestane. Budoucí český prezident Klaus seděl z opatrnosti doma, a později se bránil tím, že za jejich rodinu tam byl jeho syn.Usměvné, že?

Co dodat? Snad jen, že největší český vlastenec se narodil v Japonsku, a tváří se, že tomu tak opravdu je, že všichni ostatní Češi jsou v porovnání  s ním bačkory.. To že se něco takového jako je Oka můra může stát, bych ještě dokázal pochopit. Lidé jsou ochotni pro peníze a pozici, kde se mohou uhnízdit a žít z toho, udělat jakékoliv svinstvo. Ale že se najde tolik Čechů, aby se takový darebák dostal do sněmovny, nad tím už zůstává rozum stát.

 Díval jsem se, když si ho Soukup pozval do redakce. Logicky odpovědět na Soukupovy otázky nebyl schopen.. Jediné, čím se vždy zazštítil bylo  -  já jsem vlaastenec. Přesnou definici vlastence po ruce nemám, ale selský rozum mě říká, že člověk který se někde narodil a miluje tu zemi, kde s ostatními kluky hrál kuličky, kde si jako kluk poprvé rozbil koleno, kde chodil přes zákaz maminky  a strach z tatínkova řemene krást třešně  a kde měl tajně rád holku, které toužil ustřihnout cop, pak  futrovaný vším tímto, stane se z něho vlastenec.Tedy vlastenec se nerodí v hubě, tvoří ho prostředí,rodiče a kamarádi.

 Sám žiji v USA pravděpodobně déle než Oka můra v Čechách. Mám rád tuto zemi a jsou mě blízcí Američané kolem mě, ale nemohu si pomoci, pořád se ještě cítím spjat s Prahou, kde jsem studoval, s Brnem a lesích okolo, kde jsem vyrůstal. Pořád ještě chovám hlubokou úctu k babičkám, které měly ohnutá záda od toho, jak vybíraly brambory za "čertem", k dědům, kteří učili vnuky plést na Velikonoce "mrskačky" a matkám, které musely brzo ráno vstával, zaběhnout do mlékárny pro mléko a čerstvé rohlíky, aby mohly dát dětem snídani, poslat je do školy a pak honem do práce. Snůška obyčejných denních starostí, které musely být vykonány, aby se dalo jít dál. Tak tady já vidím skutečné vlastence, tiché, bez velkého vyřvávání, prostě svým dílem držící tuto zemi pohromadě.

 Osobně si myslím, že je to  urážka všech, když se najednou objeví takový Oka můra a cpe se dopředu, snaže se žít z jejich daní. Nikdy není schopný najít cestu z problémů které Čechy trápí, ale pořád bude řvát, že tyto problémy jsou, že on je vidí. My taky. Jenže to chce někoho inteligentního, schopného, kdo najde řešení. Někdo, komu to vlastenectví, jak říkal Karel Havlíček Borovský, z huby do rukou přešlo.

 Z nás, co jsme přišly do USA udělaly Američany papíry. Jako Oka můru Čecha. Nenarodili jsme se tady. Můžeme tisíckrát milovat Ameriku, být vděční za to, že nás přijali, ale pořád to není to pravé vlastenectví.

 Bylo by zajímavé, kdyby se Oka můra pustil do politiky v Japonsku. To by byl zase japonský vlastenec? To nezkusil, asi si myslí, že oblbnou Čechy je snazší. Nespolehejte na tento druh lidí, že se někdy zastydí že couvne. Je na vás všech kdo volíte, aby jste ho odstavili tam, kam patří. Nepodceňujte jeho nebezpečí. Kdo ví, kdyby se dostal k moci. Pak tak jako Hitler řval, že pravý  Ariec musí mít blond vlasy, možná po vás bude chtít, aby pravý český vlastenec měl aspoň šikmé oěi. A vy se budete muset dohodnout s Japonci, aby vám pronajali nějaké místo, kde by se rodili skuteční čeští vlastenci.

 Nejhorší na něm je, že rodmýchává nenávist. Sotva Rusko začalo válku a začli přicházet ukrajinští emigranti, už řval,, aby se zajistilo, aby po válce odešli zpět na Ukrajinu. Bál se, že tady po válce budou chtít zůstat, tak jako on. Jistě, podle papírů sem náleží. Jak říkám, podle papírů.

 Říkají o něm že je nacionalista. Nemyslím, nacionalisté sice nenávidí ostatní, ale bráni svoji zem. On to dělá pro peníze. Zrovna tak jako Klaus /rusociolista?/ brání Rusko ne jen proto, že s Kellnerem tam nadělali peníze, ale on tam ještě má pravděpodobně víc než tušíme.

 Přemýšlel jsem, jak je možné, že Oka můru tolik lidí volí. Opomeňme ty, co urvali nějako funkci Ti jsou ochotni vstoupit do jakékoliv strany, bude-li šance urvat koryto. Pak jsou tu závistiví lidí, kteří nevidí, že pomoc kterou poskytujeme je nutná, jsme přece lidi a nevíme, co nás potká zítra. Vždyť i nám pomáhaly ostatní státy, od dob Komenského, přes Hitlera až po Brežněva. Klausové, Paroubkové a mnozí další se z toho snaží vytřískat nějaké hlasy pro sebe. Opatrně, ale průhledně se snaží štvát lidi. Tím se nezastávám vlády, ale jen způsob těch, co nemají šanci být jinak zvolení se mi hnusí.

 Je tady opravdu velké číslo lidí, kteří mu naletěli. Důvody tedy mohou být různé, ale v žádném případě by se neměly přehlížet. řešit je třeba doma, při volbách. Dělají ostudu i vám. A vysvětlovat to těm venku, je těžké, ony jsou věci pro ně těžko pochopitelné.

 Pokud se Oka můry týče,  byl bych rád, kdyby se zamyslel nad naší krásnou hymnou. Začíná  -Kde domov můj?

Co kdyby o tom začal přemýšlet.?

  Ještě byh rád dodal něco, o čem si budete myslet že sem nepatří. Že tedy hodnota života je daleko víc, než peníze, že na Ukrajině umírají malé děti. Švýcarský sochař Giacometti jednou řekl  - Kdyby hořel dům a v něm byly obrazy od největších malířských mistrů a kočka, půjdu první zachránit tu kočku, protože život je nejvíc.-  Není to tak? Výdyť miliony těm obrazům přiřkli lidé. A ta kočka? Život ji dal sám Bůh.

Autor: Ladislav Vorel | pátek 16.9.2022 18:10 | karma článku: 23,24 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Ladislav Vorel

Jak špinavě z některých úst může znít slovo mír

O panu Klausovi jsem kdysi napsal blog – Jan Werich o Václavu Klausovi. Mistr zde říká, že jsou na světě ústa, ze kterých i taková slova jako růže nebo láska, mohou znít jako výkal

4.11.2022 v 15:53 | Karma: 25,42 | Přečteno: 561x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Klaus nás nezklamal, volil Oka můru

Samozřejmě, že by bylo tentokrát hloupé si myslet, že Václav neví. Naopak, ví velice dobře, ale to už je jeho styl nebo spíš povaha. Republika ho už nechce, nevzala ani rodinné dítě Trikoloru, tak aspoň nějak uškodit.

7.10.2022 v 20:03 | Karma: 18,74 | Přečteno: 500x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Mě nezajímají Rusi, mě nezajímá Ukrajina

Šok. Tedy aspoň pro mne. Výrok Oka můry je horší než kdyby se televizní hlasatelka během vysílání svlékla do naha. Vlastně to by nebylo ještě tak zlé. Kdyby se třeba pozvracela.

30.9.2022 v 22:06 | Karma: 43,95 | Přečteno: 10533x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Podceňujeme důležitost volby

Skoro všichni nadáváme na prezidenty, a přitom jsme to my, kdo je vybírá. Ať už to byl Zeman, přímou volbou, anebo Klaus, vybrán našimi zástupci. Tato dvojice snad nejlépe dokazuje, že to děláme špatně. Tedy jde o to, najít chybu

15.8.2022 v 21:37 | Karma: 8,56 | Přečteno: 210x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Paní Kellnerová,

Dočetl jsem se, že po smrti manžela, chcete pokračovat v jeho poslání. Vím, že dáváte peníze pro školy a na vzdělání vůbec, přesto se mně pro vaše dary zdá slovo poslání hodně nadnesené.

11.8.2022 v 0:59 | Karma: 20,30 | Přečteno: 934x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Chceme osvobodit Haiti, říká šéf gangu. Je na seznamu nejhledanějších lidí FBI

30. dubna 2024  20:16

Stíhá jej haitská policie, je na seznamu deseti nejhledanějších lidí americké FBI a OSN na něj...

Hackeři nabourali web běloruské KGB. Zveřejnili udání a nabídky, i z Česka

30. dubna 2024  20:16

Hackeři sympatizující s opozicí proti autoritářskému režimu běloruského prezidenta Alexandra...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho