V ČR se stává samozřejmostí, že jsme multi kulti a nesmí nám vadit slovenčina.

Tedy nevadí, máme hloupou holubičí povahu. Asi není holubice tím pravým symbolem míru, daleko nejmírumilovnějším zvířetem je totiž kráva.

A samozřejmě vůl, který je nedostižný svou buličí blbostí. Jen se podívejte na jeho kukuč.

Mysleli jsme si, že jsme nad věcí a dnes si už raději nevzpomeneme na žabomyší pomlčkovou válku. Že jsme tahali za ten kratší konec?

Bylo, nebylo? Druhá strana využila příležitosti a dnes se nestačíme divit. Už je pro nás normální, že zavoláme na call centrum a vemlovavý hlas se zeptá. ,, Dobrý deň, voĺám sa Jánoška Mároška, ako vam môžem pomôcť ,,?

Je pro nás samozřejmé, že pánko ktorý privatizíroval kdečo vo svojej rodnej krajine je teraz tým pravým kozlom čo robí v ČR zahradníka. Ale co se mi na něm nejvíc líbí? Když se dostane " do úzkých " začne mluvit československy, snad mu akorát chybějí Husákovy čočky silné jako dno jogurtových sklenic.  

Nějak jsem nezapomněl na privatizéra VSŽ Košice pána súdruha Rezeša, který se stal majitelem pražské Sparty. My rudí jsme byli tupci, protože nám peníze Čechoameričana Korbela nevoněli.

Joj!!! Mě už nic nemůže překvapit. Že Slovenka diriguje pražské Čehúny? Přežili jsme komunistického primátora Zusku narozeného v Užgorodu. I Krnáčovou přežijem. ANO, bude nám lépe. Jaksi jsme pozapomněli, jak rádi volali ,, Češi peši do Prahy ,, a nyní přijíždějí sami politickými expresy s českou státní příslušností v kapse.

Pro mne bude stále milejší poslouchat Lasicu a Satínského, Mariána Labudu a dívat se na filmy Juraje Jakubiska a taky krátkometrážního Fera Feniče, který emigroval do Čech. To jsou pro mě ta pravá Slovačiska. A poslouchat lahodnou slovenčinu Magdy Vašáryové, to je i pro Čecha skvost.

Vzpomínám na božího výtvarníka Vladimíra Komárka, který ve své knize Od kolébky ke krematoriu píše o postřehu svého dědečka Maďarskí žandári len bijú a bijú a českí píšú a píšú. Asi se jim stýská, jakoby nevěděli kam patří. A internetová hloupost vše jistí. Kdo není na Facebooku, jako by nebyl.

To je blbost na kvadrát. Není Gabriel Strážný ve skutečnosti Pitomio Okamura?

Autor: Ladislav Smrčka | úterý 31.3.2015 8:59 | karma článku: 12,33 | přečteno: 942x