Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kde je mé místo na slunci? Kde spočinulo oko starce při životní pouti?

Alespoň si sním, jak bych mohl prospět svým dílem k rozvoji demokracie. Vždyť už moudrý Lenin věděl, že parlament je lingvisticky "žvanírna". Naučit se umění okecávání, to je můj sen a já jsem učenlivý.

Udělali z vás hlupáky a máte pocit, že jste byli ošuleni a teď jste za blbce?

Že dokáží překvapit inovovanou hloupostí, kterou odhalíte teprve v momentě, kdy už vám začaly růst oslí uši. Stačí tak málo, vždyť rozvíjející se prvobytně pospolná kapitalistická společnost nabídla tolik nových možností, jak zaplnit nejen díru na trhu práce. Je třeba zaplnit i prázdné regály blýskavým zbožím nevalné kvality.

Vžil se termín „šmejdi“, ale to nejsou jen hrnce, které vaří, pečou a smaží sami nebo přikrývky z materiálu odpuzujícího breberky a jinou vesmírnou havěť, právě takový jako z laboratoří NASA.

Nerudovo Čas nový nové chce mít činy,
                den nový vzešel k práci nám.

To je ona křižovatka se správnou směrovkou. Je třeba taky zahodit všechno staré a opájet se novým myšlením, vždy jen a jen pozitivním. I já jsem nadšen těmi možnostmi, které nabízejí všelijaké kurzy. Za několik bankovek s obrázky velikánů našich dějin pořídíte v krátkém čase certifikát, opravňující dělat hlupáky z jiných. Sice to trochu připomíná letadlo, tolik oblíbené v raných začátcích polistopadového budování, ale výsledný efekt nemusí končit leteckou katastrofou.

Což takhle stát se mudrlantem přes cokoliv, dveře fantazie jsou otevřeny dokořán pestré nabídce. Stále funguje moudrá rada, že je lepší drzé čelo než poplužní dvůr.

Třeba takový konzultant přes zdravou výživu. S dispozicemi v genech a známostmi máte šanci se prosadit i na obrazovce. Za předpokladu že máte figuru Rajko Dolečka nebo záříte radami novodobé tety Kateřiny o „jezení do polosyta“ a tak podobně. / mezi námi, s tetou Kateřinou ze Saturnina byla větší legrace / Máte-li ovšem tasemnici, můžete rozumovat o přežírání.

Jeden zádrhel v sobě skrývá globalizace, jedni chtějí vydělávat na nezdravých dobrotách a ti druzí na opaku. „Tady máš hambáč, sezobej naklíčené zrní a běž se vyprdět sousedům na palouk“. Ne každý potom zmámeně pobíhá po parku a zlehka si poprdává v blažené nevědomosti, že si huntuje skelet a ortoped číhá za bukem se svým nářadíčkem, co vypadá némlich tak jako to z Bauhausu.  

Taky bych chtěl vydělávat na lidské hlouposti a zvědavosti. Budoucnost láká nejen vizionáře, také pašáky, kteří si nepletou žaludského krále s pikovou dámou a věšteckou kouli s vánoční ozdobou. Nenašel jsem zatím alma mater, po jejímž absolvování bych směl používat alespoň titul Bc. věštíř. Ti, co nám slibovali už neslibují, ale záliba ve fotelech jim zůstala. To by se mi také moc líbilo. Sedět v manažerském křesle, pokuřovat místo doutníku dýmku, abych vypadal lidově demokraticky.

Ovšem taková nabídka, jako stát se sex koučem, ta se neodmítá. Je to stejné jako by se ozvala Sparta fotbalistovi. A představte si, že urazíte pud rozmnožovací pro pár tisícovek. Ono to sice nemá se zachováním rodu mnoho společného, ale proč se neobjednat do víkendového kurzu. Ony totiž učí čistotné dámy, které jsou v ceně, nás muže masturbovat. Přináší to nejen zábavu, ale také poučení, jak jsme to doposud nedělali vědecky. Nehledali jsme časové rezervy a nešetřili materiálem, no řekněte a nekupte to.

Jak řekl John Lennon „Nevěřte nikomu, komu je přes třicet. Ten vás chce poučovat“. Měl samozřejmě pravdu, vždyť byl přece o celé dva roky starší.

A proč jsem tenhle blog psal? Když nemůžu žvanit v parlamentu, tak si píšu při svém snění, z kterého pro mne plyne poučení - a) Starého psa novým kouskům nenaučíš; b) Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš; c) Dříve malinkatej erotik, nyní o to větší sklerotik;

A na rozdíl od mnohých radílků vím, že si stařící v mých létech sní o misce plné žvance. Je zajímavé, že si na ni vzpomenou častěji než na Ovidiovo Umění milovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Smrčka | středa 3.6.2015 16:20 | karma článku: 6,47 | přečteno: 168x
  • Další články autora

Ladislav Smrčka

Krkonošský fotoblog s krátkým nepohádkovým exkursem do života vládce hor.

Rüberzahl, Rýbrcoul i Čelakovského echt český Řepočet, co předčil i ta nejhorší očekávání a dal tomu na ördel. Ještě, že vše zachránil V. K. Klicpera svým baladickým Krakonošem a odčinil tak své sitcomy Rohovína, Hadriána etc.

7.9.2015 v 18:20 | Karma: 9,90 | Přečteno: 283x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Čím výše se vzneseš..., panská láska... a namydlené schody. O československých úslovích.

Teta Kateřina ze Saturnina by nás zavalila desítkami průpovídek, ale určitě by nedokázala obohatit češtinu tak filigránsky jako naše politické hvězdičky. Kolika rétorům se musel odkrvit mozek, než vymysleli "nepodporu" primátorce.

25.8.2015 v 20:41 | Karma: 14,10 | Přečteno: 573x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Pokračování o dietách, nyní se slíbeným "výživným" receptem.

Já za to nemůžu, že jsem takovej nedojedenej. Slavná Balounova věta ze Švejka se hodí i na mě. Já s přibývajícími léty holduji obžerství nebo spíš stařecké nenažranosti. Býval jsem perverz, pohyb mě bavil nejenom na zdravém těle.

30.7.2015 v 19:29 | Karma: 11,32 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Chcete zhubnout a jíst co hrdlo ráčí a kapat do volátka jako o posvícení?

Těch snah se dopídit této faty morgany je tolik, protože autor by se jistojistě stal nositelem Nobelovy ceny a majitelem příslušného honoráře. Kdepak žádná dělená, krabičková, dle Lenky Kořínkové nebo dr. Kateřiny Cajthamlové.

30.7.2015 v 16:24 | Karma: 33,15 | Přečteno: 9036x | Diskuse| Ostatní

Ladislav Smrčka

Jak se někteří terezínští vězni zmýlili v odhadu situace.

Opět se stala protiněmecká karta trumfem v rukách těch, kteří měli sami máslo na hlavě a z ostudy ušitý kabát. Češi bývali vždy učenliví, i Hitler si všiml toho, jak dovedou ohnout hřbet jako by seděli na kole a šlapat a šlapat.

28.7.2015 v 11:08 | Karma: 19,08 | Přečteno: 881x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Geopolitický rébus. Požár v pacifické državě Francie přifukuje Ázerbájdžán

17. května 2024  12:52

Francie má problém. A neřeší ho na dohled Elysejského paláce, ale na druhé straně planety. V Nové...

S nožem v ruce otevřel dveře cizího auta, řidiče v něm bezdůvodně pobodal

17. května 2024  12:45

Mladík v Rokycanech se obrátil na policisty s tím, že jede autem po městě a vidí na ulici muže,...

Jak dostat zaměstnance z nemocenské. Stát chce uzákonit lékaře ve firmách

17. května 2024  12:44

Premium Méně lidí na neschopence, vyšší produktivita práce, vyšší výnos daní. Takové jsou cíle připravované...

Policie vyšetřuje požár skladu olejů v Kladně jako ohrožení z nedbalosti

17. května 2024  12:42

Požár skladu olejů Kladně, při kterém ve čtvrtek vznikla zhruba čtyřicetimilionová škoda, policie...

  • Počet článků 63
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 757x
Rentiér s úsměvem idiota při pohledu na výměr ČSSZ a mávající průkazem ZTP v domnění, že je majitelem Zlaté karty Spolku přátel žehu.

Seznam rubrik