Čím výše se vzneseš..., panská láska... a namydlené schody. O československých úslovích.

Teta Kateřina ze Saturnina by nás zavalila desítkami průpovídek, ale určitě by nedokázala obohatit češtinu tak filigránsky jako naše politické hvězdičky. Kolika rétorům se musel odkrvit mozek, než vymysleli "nepodporu" primátorce.

Je pravda, že my v podhradí jsme dobří akorát při volbách. Jen škoda, že zapomínáme na taková libě znějící slova, která neznějí tak hezky česky jako jejich NEPODPORA. DEFENESTRACE je také hezká podívaná a s nabroušenými vidlemi dokonce v jiné dimenzi. Vstupné by bylo lidovější než exkluzívní fotbal na 02TV Sport nebo jízda ve strašidelném zámku.

KDYŽ PTÁČKA LAPAJÍ, PĚKNĚ MU ZPÍVAJÍ

A NAŠEMU BUDULÍNKOVI CHUTNÁ.

BODEJTˇ BY NEŠMAKOVALO, CO ON JEN

SEŠROTUJE TÉ SVÉ ŘEPKY MÍSTO MASA DO

SVÝCH LAHŮDKOVÝCH POCHOUTEK.

Jestli vůbec tušila důvěřivá Andrejka na jakou vějičku skočila velkému manipulátorovi. To se to jezdilo na pražské radnici páternosterem, ale tuším, že bude mít pěkně namydlené schody. Vždyť ona škodí i vlastní straně nestraně. 

Potěšila mě nejnovějčí informace, že ono kouzelné echt české slůvko " nepodpora " vymyslel sám Bureš Nebureš. Těším se, jaký asi pašalík má přichystaný lupič gentleman pro svou odkopnutou politickou favoritku.

A také na novou primátorku, prý je to skutečná dáma. Trochu mi to připomíná slovník noblesních Prešpuráků. Csókolom a kezét súdruženka. Tož i já rukulíbám milostivá.

Autor: Ladislav Smrčka | úterý 25.8.2015 20:41 | karma článku: 14,10 | přečteno: 573x