Tlačenka v HD rozlišení

Po filmech v HD (High Definition) rozlišení, HD brýlích přichází řeznictví Jan Sulc & syn s HD tlačenkou, která má skvělé chuťové rozlišení. Mnohem větší, než běžná tlačenka. Jan Sulc starší laskavě poskytl rozhovor.

 

Jak vaše řeznictví dosáhlo tak vysokého rozlišení chuti?

Naší tlačenku vaříme ve vodě z Islandského vulkánu Bierlüng, která jako jediná na světě obsahuje přírodní látku,  isactivsmakolus, jenž způsobuje vnímání chutí v HD rozlišení. Chuťové buňky tak například velmi spolehlivě vnímají množství vepřových jater, nebo jiných věcí v soustu.

 

Když porovnáte běžnou českou vodu z kohoutku, v čem je hlavní rozdíl?

Hlavní rozdíl je právě v tom, že žádná jiná voda, než ta ze Bierlüngu neobsahuje isactivsmakolus ani ve stopovém množství. Voda z Bierlüngu vyvěrá z 1,2 km v podzemí a není znečištěna dnešním průmyslem. Je to naprosto čistá voda, jako třeba voda z rozpuštěného ledovce, která ale navíc obsahuje již zmíněný isactivsmakolus. Z rozpuštěného ledovce se dá udělat nanejvýš tlačenka, co chutná jako dejme tomu před tisíci lety, ale ne v HD chuťovém rozlišení.

 

isactivsmakolus ještě nějaký jiný vliv na organismus, než ono lepší vnímání chutí?

Ano. Rozšiřuje chuťové pohárky na jazyku a má tak vliv na množství vnímané slanosti. Nemusí se tedy tolik solit, jako je běžné, což je zdravější a také vlastně ušetříme za sůl.

 

Není to drahé, vyrábět z dovážené vody? Jak vodu, že které HD tlačenku vyrábíte dovážíte?

Drahé to až tak není. Na Islandu máme spřátelenou firmu, která vyrábí potraviny pro vegetariány. Posílají nám vodu, kterou při gejzíru nachytají do kanystrů a my jim zase posíláme párky, z cenzurováno, které neobsahují maso a islandští vegetariáni tak mají řeznické výrobky, aniž by pozřeli něco že zvířete. Platíme si navzájem pouze rozdíly v cenách dopravy.

 

Je všeobecně známo, že i "oči jí". Děláte něco, aby vaše HD tlačenka vypadala jinak, než běžná?

Podívejte se na strukturu (rozkrajuje šišku HD tlačenky). Je mnohem více stlačená, než běžná tlačenka. Také nepoužíváme igelitová střívka, ale ani klasické technologie, které nejsou zdravé, nýbrž tzv. sójovou blánu obohacenou o vitamín B a bílkoviny. HD tlačenka tak nejen dobře vypadá, ale je i zdravá.

 

Kde se dá vaše HD tlačenka koupit a kolik stojí?

Na českém trhu se koupit nedá. Vyvážíme ji pouze do zahraničí, kde těmto blbostem věří. Cena za šišku je 130 cenzurováno.

 

Děkuji za rozhovor.

Autor: Ladislav Kratochvíl | čtvrtek 28.7.2011 5:20 | karma článku: 12,20 | přečteno: 1591x