Splní se něco z předpovědi na rok 2003 po dvaceti letech?

Kdysi jsem to vizionářsky sepsal. Platy a důchody už jsou dávno někde jinde. Ale takových let už to je a ještě stále ta okna nemáme.

Jak to vidím v roce 2003
Ze všeho nejvíc se těším na začátek roku a na to, jak krásně se budeme po Novém roce mít. Konečně budou zvýhodněny tel. poplatky za hovory do Nigérie a já si budu moci pořádně zatelefonovat, průměrná mzda se zvedne na 15 790 Kč, průměrný důchod na 11 430 Kč, protože vláda schvaluje rozpočet s dostatečně velkým deficitem, aby měla reservu na zvyšování svých platů, přeplatky za elektřinu, vodu a plyn budu mít něco okolo 8 000 Kč, protože ceny půjdou dolů, a točení piva do plastových lahví bude schváleno jako "pivní porno", takže se to nebude smět dělat na veřejnosti, před desátou hodinou večerní.
Kvůli vstupu do Evropské unie se předělají všechny ceny (velké zlevňování), takže metrem se například povozíme za pouhých 0,80 Kč za jeden cestovní impuls. Dokonce to půjde tak daleko, že se budeme moci svézt za polovinu cestovního impulsu (tolik bude stát jeden schod na eskalátoru), budou se rozdávat dárky (k housce za 50,- Kč dostanete zdarma nanuka v hodnotě 20,- Kč). V rámci globalizace se už děti nebudou muset učit ve škole 20 národních koled, ale jen jednu - "Tichou noc", na narozeniny zase univerzální - "Happy birthday to you".
Už nám také nebudou házet otravné letáky do schránek. Ty totiž budou zrušeny, protože veškerá pošta už bude pouze elektronická (e-mail). Má to zatím pouze malý háček. Když totiž budete chtít aby váš dopis voněl, nebudete sypat na klávesnici voňavý pudr, ale na začátek dopisu napíšete například: "vůně šeříková". Bude to sice práce navíc, ale pouze do poloviny roku, protože potom bude schválen zákon o elektronické vůni a bude se psát pouze jednoduchý kód vůně (258-ds42-htrv-56g4-Mrkwosoft-14 - jasmínová).
Také budou zrušeny škodlivé obaly na potraviny a ty se budou balit novými technologiemi, aby dlouho vydržely. Třeba solené buráky. Nebudou se dávat do vakuovaného igelitu, do kterého se nejde jde dostat, ale do vakuovaných anticorových "pixliček", co půjdou otevřít rukou, bez plné brašny instalatérského vercajku.
A ještě se těším na to, že nám tady v Bohnicích natřou okna zelenou barvou, protože zelená uklidňuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Kratochvíl | neděle 1.1.2023 6:20 | karma článku: 10,69 | přečteno: 366x