Škoda, že se nefilmují klasické pohádky

Drive se točily klasické pohádky z jedné pohádky (Obušku z pytle ven, Pyšná princezna, Princ Bajaja) a každý i věděl, o čem to bude. Pak filmaři začali s jiným názvem a trochu pozměněným příběhem (Jak se budí princezny, O princezně Jasněnce a létajícím ševci), pak začaly slátaniny z několika pohádek (Jak si zasloužit princeznu, Kouzla králů, Peklo s princeznou) a končí to čarodějnicí, přiletivší ze současnosti (Micimutr), či politickou rádobyvtipnou pararafrází (Tajemství staré bambitky).

Myslím si, že až bude někdo zase točit klasické pohádky, bude to mít velký úspěch a mnoho repríz (jako třeba ten obušek) a ne sledovanou premiéru (je to něco nového) a upadne to v zapomnění.

Micimutr a Tajemství staré bambitky byly docela nářez, ale slabý odvar proti tomu na Nově 26. 12. 2011, reprízy klasické ukázky slátaniny "Z pekla štěstí 8" (naštěstí jsem viděl poprvé - a naposledy). Začalo to sedmimílovými botami, přes plaváčka, zlatou rybku, výživnou kaši, nápoj zapomnění od čarodějnice, po přílet královny na drakovi, aby stihla čerty v rolích sudiček. Chyběl tam už jen vodník…
Ještě, že nenatáčejí Hamlet 2, nebo Ilias a Odysea po deseti letech... :-)
Nicméně pan Troška je snad schopen napsat a natočit snad i "Sůl nad zlato 3 aneb drahé krystaly" se slanými jahodami od dvanácti měsíčků. Záleží jen na tom, jestli sežene 50 partnerů.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Kratochvíl | úterý 27.12.2011 6:22 | karma článku: 20,12 | přečteno: 1701x