Sdílení historie prohlížení internetu

Rčením, že soukromí je přežitek se řídí Facebook již dávno.  Avšak hodné uživatelů pro to nemá vůbec žádné pochopení a například sdílení historie prohlížení internetu nebude u nich mít nikdy pochopení. Většina lidí nechce ukazovat "celému světu", kde všude na internetu byli.

část článku z časopisu "Internet Word" 30. 2. 2013
"Share History Browsing"
Mnozí z vás asi znají aplikaci "Zajímavý obrázek" (Interest image), kdy je automaticky sdílen každý obrázek, zobrazený déle, než 20 vteřin a je docela nepříjemné, když si uživatel prohlíží třeba politika, kterého nemusí 21 vteřin.
Ještě horší však určitě bude "Share History Browsing" (sdílení historie procházení). Navíc zcela nevědomě, kdy stačí strávit na nějakém webu déle, než 5 minut a sdílí se automaticky.

A jakýsi podraz je rovněž to, že o tom dotyčný vůbec neví, protože na jeho zdi to není, zatímco na ostatních ano. kdyby se tato informace zobrazovala a šla editovat (mazat nežádoucí), možná by se to někomu i líbilo, protože upozornit na zajímavý web je docela prima, Ukazovat však všem svým "přátelům", že je web třeba www.jimechrousty.cz bezva, mi vhodne nepřijde.
Podraz je i to, že se aplikace "Share History Browsing" neukáže mezi aplikacemi, ale je tajně zašmodrchaná v zabezpečení, navíc pod položkou "Share Interest".
Inu trend moderní doby je jaksi neúprosný a za chvíli budeme sdílet snad i to, co máme v chladničce (stačí mít tu inteligentní, připojenou k internetu), nebo sdílet to, co jsme pronesli v knihovně, když neměli k vypůjčení knihu "Schneiderova generativní teorie vzniku vesmíru".

Jan Chroustorád

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Kratochvíl | čtvrtek 21.3.2013 0:07 | karma článku: 13,72 | přečteno: 1668x