Revoluce u řezníka - nakonfigurujte si vlastní obsah konzervy

Po možnosti nakonfigurovat si na internetu vlastní počítačovou sestavu, notebook, nebo už i mobil, přichází s revolučním nápadem řeznictví Patočka & syn. Nakonfigurujte si vlastní obsah konzervy.

 

Rozhovor s Václavem Patočkou staršímJak vás vůbec napadla tato neobvyklá služba a jak funguje? Vnuk si pořizoval nový počítač a mohl si vybrat, jaký chce harddisk, kolik RAM, jakou skříň, monitor, klávesnici a další. Moc se mi to líbilo a hned mě napadlo, že spousta lidí by si koupila masovou konzervu podle vlastního složení, vhodnou třeba k přípravě zabíjačkového guláše. V kamenné prodejně není ani možné, uříznout a navážit kousky po třeba padesáti gramech a když si chcete koupit všechny druhy masa na ten guláš odejdete s kilem a půl a budete to jíst tři týdny. Nehledě na to, že vás to bude stát 500, místo sedmdesáti korun. Také nikdo nestojí o chemii, které říkám éčka a zcela nejasný původ schovaný pod nápisem "vyrobeno v EU". Zákazník si v naší internetové prodejně zvolí velikost (500/750/1000 gramů - poznámka redakce) a přesné složení konzervy, která ho vyjde na 80-190 korun zcela podle toho, co potřebuje. Konzervy pak děláme úplně klasicky, jako za časů našich babiček, když konzervovaly maso ze zabíječky a bez éček. Konzervy tenkrát nepotřebovaly vydržet rok někde ve skladech a v regálech jako dnes, ale spotřebovaly se dejme tomu do půl roku. V době, kdy máme k dispozici mrazáky, které tenkrát nebyly se dá taková konzerva použít i po mnohem delší době. Neznám však nikoho, kdo by ji tak dlouho skladoval. Náš dalo by se říct, že rekord je spotřeba po třiceti týdnech. Jeden z našich stálých zákazníků totiž odebírá půlkilové konzervy po dvaceti kusech a žije sám.Kolik objednávek máte? Na počet objednávek to nelze počítat. Někdo koupí jednu malou  konzervu víceméně na zkoušku, nejčastěji však bývá objednávka na pět třičtvrtěkilových a máme i několik stálých zákazníků, kteří neodebírají méně, než deset půlkilových konzerv. Přehlednější je, že rozporcujeme průměrně o šest prasat denně víc. Všechno se samozřejmě do konzerv nedává, máme klasickou kamennou prodejnu, kde se zbytek prodá.

Chystáte i něco jiného, než vepřové konzervy? Co třeba hovězí?
Vyloženě hovězí maso v konzervě zatím ne, protože by pravděpodobně bylo velké množství objednávek na maso jako je zadní a zbytek zvířete by se špatně prodával.
Máme rozpracovaný projekt zmrazených polévek s játrovými knedlíčky a se zeleninou. Zákazník si zvolí počet knedlíčků a jakou tam chce zeleninu, takže výsledek bude vyhovovat těm, kteří chtějí mít v talíři deset knedlíčků a žádný hrášek, nebo těm, kterým stačí knedlíčky čtyři, chtějí však růžičkovou kapustu, která ve standardním balíčku není a chtějí levnější produkt.
Problém byl s distribucí, aby zmražená polévka nerozmrzla. Syn však přišel s geniálním řešením. Balíčky jsou označeny číslem objednávky, rozvezeny do nejbližších supermarketů, kde mají mrazící boxy a tam si je zákazník vyzvedne. Jakási odměna pro supermarket spočívá v tom, že když tam někdo vleze, málokdy odejde pouze s naší polévkou, ale nakoupí další věci a udělá tržbu, i kdyby to byl jen běžný denní nákup.
Polévky s játrovými knedlíčky jsou blízko spuštění a pohráváme si s myšlenkou konfigurace párků.

Děkuji za rozhovor.

Autor: Ladislav Kratochvíl | pondělí 25.3.2013 6:25 | karma článku: 12,87 | přečteno: 820x