Jak se ubránit nočnímu hladu

Nejhorší, co může člověka potkat je to, když ho v noci vzbudí hlad a on se musí jít najíst, aby zase usnul. Je všeobecně známo, že takové počínání není vůbec zdravé, protože člověk je po napůl probdělé noci spíše unavený, než odpočatý.

Většinou se to všechno přihodí tak, že si dáte do lednice kousek něčeho dobrého (třeba bůčku) a v noci vás náhle vzbudí volání: "Pomóóóc jsem tady zavřený!" Jdete tedy po hlase, až dojdete k lednici, odkud se hlas ozývá. Otevřete ji a ten kousek bůčku se vás hned provokativně zeptá: "A vo co, že mě nesníš?" Vy na to odpovíte: "S bůčkem se nesázím, protože pokaždé vyhraju," a na důkaz svých slov ho sníte. Když se vám to celé přihodí třikrát za noc (nemáte v lednici jenom bůček), Budete opravdu nevyspalí a unavení.
Jenomže jak se ubránit, když je ten bůček tak vykutálený? Nejjednodušší je to, když si na lednici nalepíte fotografii někoho ošklivého, třeba moji (portrét 6 x 9 za 150 Kč), která vás odradí od otevření lednice. Jestliže to nepomůže, můžete zkusit metodu mého přítele, který dává veškeré potraviny do mrazáku. Bude to fungovat do té doby, než si pořídíte mikrovlnou troubu, protože ta umí za pár minut úplné divy.
Jiná možnost je, nechat umístit provokativní potraviny někam vysoko, aby jste na ně nedosáhli. Výrobci různých žebříčků a štafliček totiž počítají s tím, že na jejich produkty polezou většinou děti, nebo jedinci, kteří se postavou dětem podobají, takže je to metoda dobrá, i když ne zcela spolehlivá, protože jiný můj přítel (majitel obchodu) si s krabicí tatranek, umístěných vysoko v regále poradil zcela bez problémů, neboť ji sundal takovou tou tyčí na ramínka.
Jak se tedy ubránit nočnímu hladu?
Odpoledne "nabalíčkujte" všechny vaše potraviny, podepište si je a odneste k sousedům, nebo do sklepa. Pro jistotu ještě odneste i telefonní přístroj, protože pizzu dnes vozí do půl hodiny, zatemněte okna, vypněte všechny elektrické spotřebiče a připravte si k ruce nějakou zbraň (baseballovou pálku), kdyby na vás zvonili zase jiní sousedé, kteří by se chtěli zeptat, proč je na tlačence, kterou právě levně koupili napsáno vaše jméno.
Pokud vám to všechno připadá příliš složité, můžete využít moudrosti našich předků, kteří už dávno přišli na to, že hlad je jenom převlečená žízeň. Kupte si tedy sud piva, natáhněte si trubky k posteli a pokaždé, když vás přepadne noční hlad, vypijte pět piv. Hladoví už zaručeně nezůstanete, spát budete "jako dudek", takže ráno (nemáte-li pořádného budíka) se probudíte svěží a odpočatí. Jenom je dobré, koupit si ještě "bažanta".

Autor: Ladislav Kratochvíl | pondělí 1.11.2010 0:34 | karma článku: 16,83 | přečteno: 1435x