Hon na kuřáky

Proti kouření se bojuje neustále. Ale proč se nebojuje proti výfukovým plynům? Ty jsou přeci daleko škodlivější a automobily možná poškodily zdraví víc lidem než tabák.

Sám kouřím, takže to vyzní určitě jako výkřik kuřáka, ale kdybych nekouřil, tak mám názor úplně stejný.
Začínám být otrávený z toho honu na kuřáky, který je teď v módě. Dle mého názoru, ať si každý dělá, co chce. Pokud kouření ohrožuje lidstvo, tak ať se přestane tabák prodávat úplně a je to. On se prodává, a pak se „bojuje" proti kouření.
Na krabičce je obrovský nápis: „Kouření vážně škodí Vám i lidem Ve vašem okolí“… Proč tohle není třeba na autech? Každý den je přeci na silnicích tolik nehod, že by to tam být mohlo (ale asi jde o obchod s ropou) a dýchání výfukových plynů určitě také nic moc. Hlavně třeba v podzemních garážích. Proč neexistuje nařízení, že řidič vytlačí auto ven a tam ho nastartuje, aby to dozorci garáží neškodilo, tak jako se třeba nesmí kouřit v některých restauracích, kde si jde zakouřit 10 kuřáků ven, aby se jeden přítomný nekuřák nesetkal s kouřem?
V televizi jsem dokonce jednou viděl reportáž, myslím, že z Irska, jak si šlo asi tak pět lidiček zakouřit do mrazu před hospodu. To je úplně k smíchu. Že by chtělo právě v jednu chvíli pět lidí kouřit a náhodou šli okolo reportér s kameramanem…
Inu asi zase šlo o peníze (honorář za reportáž), pro které leckdo udělá všelicos. To by mne zajímalo, za kolik by si šel na mráz zakouřit někdo tak půlhoďku dýmku.

Autor: Ladislav Kratochvíl | neděle 21.11.2010 3:41 | karma článku: 12,03 | přečteno: 965x