"Ženu ani květinou neuhodíš!"

Tak tu za chvíli jsou velikonoce. Svátek českého sadomasochismu. Nějak jsem nepochopil, proč mám mlátit proutky dívky a ženštiny mě blízké? Vždyť se přeci říká "Ženu ani květinou neuhodíš!"

Taky vám přijde divné, že se proti tomuto svátku nikdo nijak moc nevzpouzí? Já vím, nalískání proutky není to samé jako třeba ženská obřízka, ale oč je to méně? Je to páchání násilí na něžném pozadí. Zeptejte se žen, jak mají tento svátek v lásce. Ale na rovinu! Většina tento sadomasochistický svátek trpí jako tradici české kultury. Ale proč?

Cožpak dnes ještě někdo věří pověrám, že když se ženské nenařeže motouzem z proutí, tak bude churavá? A tak nějak nechápu ani to, že chlap ženské nařaže a ona mu za to ještě dá nějaký ten pamlsek ať už v pevné či tekuté podobě.

Proč mám bít ty, které mám rád? Jen kvůli tradici? Nebo kvůli tomu abych dostal vejce či panáka? A co takhle, kdyby ženštiny dávaly chlapům ne vejce, ale přes vejce? Bylo by to v pořádku, co? Nebo se jen sluší, aby chlapi mlátili a ženské se nechaly?

Další co je mi záhadou je křesťanské vysvětlení velikonoc. To s tím ukřižováním a zmrtvýchvstáním Ježiše Krista. Hlavní, co je mi na tom největší záahdou je samotné datum úmrtí. Ježíš se v tomto případě podobá nemálo Járu Cimrmanovi, protože kdybych to měl brát podle velikonoc, tak datum úmrtí Ježíše Krista je mezi 10. březnem a 31. dubnem, přibližně roku 34. A to přitom Bible říká jinak naprosto přesně co smíte a co nesmíte. A pak jí věřte, když nemá jasno ani v datu úmrtí syna svého představitele.

Pakliže pro mě máte vysvětlení, prosím, sem s ním. Ale vysvětlení "Je to tradice" neberu. Nebo jinak: Vysvětlení "Je to tradice" jsem ochoten akceptovat, když mi někdo vysvětlí, kdo rozhoduje o tom, co je a co není tradice, co se tradicí stane a za jakých podmínek.

Děkuji a Veselé Velikonoce.

Autor: Ladislav Jaroš | čtvrtek 14.4.2011 6:45 | karma článku: 10,48 | přečteno: 1194x
  • Další články autora

Ladislav Jaroš

Zavřeme koalice do ZOO?

2.10.2016 v 7:00 | Karma: 0

Ladislav Jaroš

Jsem xenofob a fašista?

5.12.2015 v 10:00 | Karma: 38,54

Ladislav Jaroš

Náhradní Němci

2.12.2015 v 5:56 | Karma: 41,34