Náhradní Němci

Nejde si nepovšimnout co všechno se děje v zemi, která spustila a dále na oficiálních místech podporuje migrační krizi. Ale i v Německu sílí strany, které jsou laděny protiimigrantsky.

Napadlo mě ale, jaký smysl má ta protiimigranská rétorika, když média jsou plně v rukou "proimigrantů". Možná by daleko zajímavější reakce vyvolalo vytvoření jakési "Jednoty odcházejících Němců". Zkrátka hnutí, které by mělo za cíl sdružit lidi, kteří "vítání" a pravý důvod nastartování migrační vlny popadli takříkajíc "za koule" a řekli by:

Děkujeme, odcházíme. Přenecháme svá obydlí a své pracovní pozice imigrantům, uvidíme, kam s nimi "Nové Islámské Německo" dojde! My si najdeme místo jinde, když tady už jsme jen přítěží.

Ono totiž o to jde především. O levnější pracovní sílu.

Jak totiž může konkurovat výroba v Evropě výrobě v Číně s tak diametrálně dražší pracovní silou? Nijak. Ekonomické elity potřebují levnější pracovní sílu tady v Evropě. Ale rodilí Evropané nechtějí pracovat za platy a v podmínkách čínských dělníků! Co s tím? Dovézt milion levnějších zaměstnanců je nákladné. Postavit továrnu v Číně není o moc levnější. A co takhle zničit pracovní trh a zdevalvovat cenu "lidských zdrojů" přímo v Evropě? Stačí jeden zaplacený (či dostatečně naivní) politik na patřičné pozici, který dvěma větami (např: "Pomůžeme všem Syřanům!" a "Zvládneme to!") nabudí miliony lidí zvyklých pracovat za pakatel k tomu, aby přišli sami. Ale je tu jeden aspekt, který se špatně počítá. A to je kulturní vyspělost.

V chladném kalkulu a touze po milionech nových otroků zapomněly elity na to, jak výbušná je Islámská víra když se smísí s vírou jinou, potažmo s jiným pojetím Islámské víry. A nebo nezapomněly a počítají nejprve s občanskou válkou. Zajímavé by bylo sledovat, kdo v poslední době nakupoval akcie zbrojařských firem...

Konspirace? Možná. Ale co mají konspirace společného? Možnost, že tak to opravdu může/mohlo být.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Jaroš | středa 2.12.2015 5:56 | karma článku: 41,34 | přečteno: 3951x
  • Další články autora

Ladislav Jaroš

Zavřeme koalice do ZOO?

2.10.2016 v 7:00 | Karma: 0

Ladislav Jaroš

Jsem xenofob a fašista?

5.12.2015 v 10:00 | Karma: 38,54