Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O Paclíkovi a Křetínském aneb Jak dva kašpárci hrají divadlo!

Je to hnus. Fotbal je špína. A pokud by o tom snad chtěl někdo pochybovat, tak nám majitelé dvou momentálně nejúspěšnějších českých fotbalových klubů dávají mnoho pádných důkazů, abychom si byli docela jisti...

zdroj fotografií: iDNES.cz

Nejprve se po prohraném zápasu mylně nařízenou penaltou za nafilmovaný pád v pokutovém území v provedení fotbalového reprezentanta České republiky objevil kašpárek číslo 1 – šéf fotbalové Sparty, pan Křetínský – s taškou plnou banánů a pomerančů, kterou před zraky novinářů teatrálně přivezl šéfovi fotbalového svazu Peltovi. Ten pak neváhal a předstoupil celý bledý před média s tím, že přinesené ovoce panem Křetínským je v pokročilém stádiu rozkladu, z čehož je zdrcen. Tašku prozkoumal a předal policii k prošetření.

Uplyne pár týdnů, kdy se o ovoci z tašky Křetínského stále pouze spekuluje, není jisté, zdali v tašce nebyly i shnilé jahody, třešně a snad i hrušky, ale všichni podezřele mlčí. Policie je němá. Fotbalový svat je vázán slibem, že neprozradí více, než nic. Možná v tašce byla zelenina a nebo dokonce bramboračka. Kdoví.

Další dramatická zápletka celého příběhu přichází ve chvíli, kdy na scénu vstupují fotbaloví rozhodčí se svými dopisy, v nichž údajně popisují jejich vlastní podplacení v souvislosti s utkáním, které se hrálo před půl rokem. Shodou okolností se jedná o rozhodčí, kteří jsou zapleteni do různých jiných kauz a podle zákulisních informací se potýkají s platební neschopností ve svém soukromém životě. Takže tady máme lidi, kteří přiznali, že přijali před časem úplatek. Otázkou, která visí ve vzduchu, je motivace těchto rozhodčích přiznat se ke spáchání trestného činu po tak dlouhé době a riskovat tím vlastní uvěznění. Možná jim někdo něčím pohrozil? Nebo jim někdo něco slíbil? Kdoví.

Aby toho všeho však nebylo málo, snad možná mohl mít někdo dojem, že jeden kašpárek na to celé fotbalové divadlo nestačí, přichází kašpárek číslo 2 – šéf fotbalové Plzně, pan Paclík – a aby nepřišel s prázdnou, bere si na jeviště místo tašky rovnou ostře nabroušenou mačetu. Sice v rozhovoru pro MF Dnes říká, že není žádný vrah, ale z jeho drsných slov jistě mnohým tuhne krev v žilách. Vždyť tomu, kdo by měl mít v jeho klubu cokoliv společného s korupcí, Paclík osobně usekne hlavu. A všichni ostatní, kteří o jeho klubu šíří lži? Ti se mohou těšit na tvrdou odplatu, neboť on už má nasmlouvané ty nejlepší právníky.

Křetínský i Paclík se nás snaží přesvědčit o tom, že vládnou tvrdou rukou, tučnými bezbřehými konty a nebojí se vůbec nikoho. Jeden financuje soukromé detektivy a pátrá po shnilém ovoci, druhý si už brousí mačetu, neboť mu právě došla trpělivost. Oba se chystají na zteč a ani jeden z nich předem nepochybuje o svém vítězství.

Zdá se vám to přitažené za vlasy? No vidíte, a tohle je realita českého fotbalu. V jeho vedení se dlouhé roky pohybují lidé s pochybnou pověstí, ve vedení klubů působí manažeři již dříve zapletení do různých korupčních kauz, případně i uvěznění, nebo jsou mnohé kluby v rukách majitelů, kteří nějakým jistě zajímavým, avšak nepříliš transparentním způsobem, přišli k nezměrnému bohatství. Tito novodobí zachránci upadajícího sportu do fotbalu vstoupili, protože ho prostě mají rádi a to i přesto, že je to černá díra na jejich tvrdě vydělané peníze v neprůhledné džungli byznysu. Chtělo by se říct, že Paclík a Křetínský jsou na jedné straně geniální a bohatí obchodníci a na straně druhé až příliš egocentričtí kohouti, kteří se ocitli shodou všech okolností na jednom smetišti s názvem Fotbal. Mně osobně však mnohem více připomínají dva kašpárky v jednom docela odporném divadle, na které se nedá koukat.

Autor: Jaroslav Kysilko | čtvrtek 15.11.2012 11:11 | karma článku: 39,10 | přečteno: 5907x
  • Další články autora

Jaroslav Kysilko

Pomáhat a chránit znamená stát a koukat?

Každé ráno všedního dne chodím s mými malými dětmi do školy, a protože mám děti tři, je to už pěkná řádka let, co pravidelně během školního roku chodíme stále stejnou cestou, vždy kolem času 7:30.

4.5.2022 v 9:39 | Karma: 32,35 | Přečteno: 1366x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jaroslav Kysilko

Jako jízda na horské dráze

V přímém přenosu právě na kanále jedna ve formátu HD vysílají...moje střeva. Téměř rychlostí světla proniká endoskop naprosto neomylně mými útrobami a zarazí se až po 90 centimetrech, když jen jedním očkem nakoukne...

10.12.2021 v 8:08 | Karma: 39,38 | Přečteno: 8104x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Kysilko

První vytýkací dopis pro premiéra Babiše od občana České republiky

S ohledem na neutěšený vývoj situace v České republice v mnoha oblastech veřejného zájmu jsem nucen vám tímto jako řadový občan adresovat první otevřený vytýkací dopis.

3.4.2021 v 13:13 | Karma: 47,37 | Přečteno: 13483x | Diskuse| Občanské aktivity

Jaroslav Kysilko

Kde je OLAF ?

OLAF se ztratil. Každé malé dítě ví, že OLAF je malý sněhulák z animované pohádky FROZEN. Sněhulák, kterého kouzlem stvořila princezna Elsa a který se tu a tam rozpadne na hlavičku, mrkvový nos, ručičky z klacíků a kulaté tělíčko.

21.12.2017 v 12:44 | Karma: 29,43 | Přečteno: 2305x | Diskuse| Politika

Jaroslav Kysilko

500: Oslava na Hradě

V pátek se uskutečnila na Pražském hradě oslava padesátých narozenin Martina Nejedlého, poradce současného prezidenta ČR Miloše Zemana. Zúčastnilo se jí 500 pozvaných hostů z řad přátel a kamarádů oslavence...

27.6.2016 v 7:07 | Karma: 22,04 | Přečteno: 680x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 229
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3116x
Ženatý táta 3 dětí, kriticky uvažující o smyslu života, o směřování lidské společnosti, o nepochopitelné absenci dobra, o nesmyslnosti častopřítomného zla, o hledání cesty...