Zákon o zákazu vycházení mladistvých od určité hodiny

Dnes jsem začala přemýšlet nad tím, co by se stalo, kdyby u nás začal platit zákon o zákazu vycházení mladistvých bez dozoru dospělých od určité hodiny.

Tato myšlenka se mi líbí. Na vině by byli samozřejmě rodiče, vždyť oni jsou za své děti zodpovědní a vždyť právě oni jsou ke svým dětem někdy až moc benevolentní- hlavně děti okolo 16-17 let jsou po 20. hodině večerní k vidění velice často.

Jednou jsem se ptala své sousedky a sestry, obě mají děti ve věku 10 let, jestli je už pouštějí samotné ven. Obě řekly, že samozřejmě, ale pokaždé trnou hrůzou, jestli se vrátí vcelku, nebo jestli se vrátí vůbec. I kdyź děti mají u sebe mobil, rodiče klidní nejsou.

Něco jiného je to, když své dítě pustíte na lítačku na sídliště a něco jiného je, když máte rodinný  dům a zahradu. Troufám si své dítě vypustit samotné na zahradu, aniž bych mu stála za zadkem a hlídala ho na každém kroku, ovšem i tak jsem nervózní a lítám od okna k oknu.

A co by tento zákon měl za pravidla? Děti by bez dozoru dospělých měly zákaz vycházení od 21. hodiny večerní. Za předpokladu, že by byly viděny policií, rodiče by byli pokutováni- dejme tomu částkou dvěma tisíci korunami.

Myslím, že by rozhodně ubylo mladistvých sígrů v podnapilém stavu, jezdících po půlnoci MHD, ničících jejich majetek, který je už tak v žalostném stavu. Ubylo by hloupého postávání mládeže,nudících se a  poslouchající písničky z mobilního telefonu na lavičkách v parku. Bylo by rozhodně méně napadených dětí, i když si nemyslím, že by tohle neprobíhalo i ve dne, ale v noci má na to člověk jaksi jiný názor a jiné postavení.

Tenhle nápad se mi zdá, jako celkem rozumný způsob jak chránit děti.

Co Vy na to?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zuzana Kuříková | čtvrtek 2.2.2012 13:04 | karma článku: 18,58 | přečteno: 2790x
  • Další články autora

Zuzana Kuříková

Vypadá to na půjčku

11.1.2013 v 12:45 | Karma: 12,93

Zuzana Kuříková

Moje nervy!

6.11.2012 v 12:51 | Karma: 14,92

Zuzana Kuříková

životní Murphyho zákony

16.5.2012 v 21:44 | Karma: 17,68