Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mír.

Když se Neville Chamberlain vrátil z Mnichova, tvrdil, že zachránil mír pro Evropu. Všichni víme, co následovalo válka a miliony mrtvých.

Chamberlain a Daladier darovali Hitlerovi území, které nebylo jejich. Dnes je hodně lidí, kteří chtějí darovat Putinovi území které není jejich. Jak Putin zdůvodňuje svůj nárok a jakou cenu má jeho slovo? Není důležité, kdo za něho v danou chvíli mluví, rozhoduje on.

Ještě 10. 02.2022 novinové titulky hlásaly: „Dialog němého s hluchým, prohlásil ministr Lavrov po jednání se šéfkou britské diplomacie Trussovou.“ Podle Lavrova ruská strana opakovaně a podrobně vysvětlovala svůj postoj a uvedla argumenty, které dokazují neopodstatněnost obav z invaze na Ukrajinu. Rusko nikomu nevyhrožuje a Západ postoje Moskvy nevnímá nebo je ignoruje, uvedl Lavrov.

16. 02.2024. Rusko nechystá útok na Ukrajinu nyní ani v blízké budoucnosti. Německému listu Die Welt to řekl ruský velvyslanec při Evropské unii Vladimir Čižov. Varování Spojených států, že ruské jednotky podniknou invazi na Ukrajinu, možná už ve středu, diplomat odmítl. „Války v Evropě jen málokdy začínají ve středu,“ citovala z jeho vyjádření agentura DPA.

Ve čtvrtek 24. 2. 2022 napadlo Rusko, Ukrajinu. Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek ráno oznámil, že dal svolení ke speciální vojenské operaci na ukrajinském Donbasu, uvedly agentury. Putin prohlásil, že mu jde o demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny. Moskva prý nemůže tolerovat hrozby, které přicházejí z Ukrajiny a cílem operace bude ochrana lidských životů. „Spravedlnost a pravda je na ruské straně,“ prohlásil šéf Kremlu s tím, že veškerá odpovědnost za možné krveprolití bude plně a zcela v odpovědnosti ukrajinského režimu. A nastalo bezuzdné vraždění.

Následovaly různé důvody, proč byla Ukrajina napadena jedno nepravděpodobnější než druhé. Historicky Ukrajina patří Rusku, Putin jako Petr Veliký, Ukrajina a Ukrajinci neexistují, jsou to Rusové. Ukrajina je komunistický výtvor. A teď se pomalu blížíme ke skutečným důvodům. Sovětský svaz se neměl nikdy rozpadnout. Vyhlášení samostatnosti jednotlivých republik bylo nezákonné. Rusko chce být vůdcem při vytváření nového pořádku, proto musí být obnoveno v hranicích bývalého Sovětského svazu. Teď to důležité pro nás musí být obnovena vlivová sféra do podoby před rokem 1989.

Ti, kdo chtějí mír za cenu obětování Ukrajiny vytvářejí podmínky pro splnění Putinových cílů. Jakmile se agresorovi začne ustupovat nikdy to neskončí. Agresor nemá nikdy dost a imperiální choutky Ruska jsou dobře známy. Volání po ukončení podpory Ukrajině vytváří precedens pro neochotu pomáhat dalším napadeným nebo hrubě ovlivňovaným zemím, včetně nás. Chápu volání po míru, kdo by ho nechtěl, ale nechápu volání po míru jenom pro získávání politických bodů, bez ohledu na následky. Ti dnešní i budoucí mrtví nejsou jen zprávy v mediích, teče opravdová krev, mrzačí se konkrétní lidé. Dosáhne-li Rusko svých cílů budou zavíráni, vražděni a perzekuováni skuteční lidé jenom pro odlišný názor. Příkladů Rusko poskytlo dost.

11. 4.2024

Ruský politolog Dmitrij Jevstafjev prohlásil, že Rusko chce změnit budoucnost Evropy a že během této „změny“ dojde ke smrti nebo zmrzačení až 250 milionů Evropanů. Jevstafjev to řekl v pondělní propagandistické show Vladimira Solovjova na televizi Rossija-1, kde dále uvedl, že padlí Evropané budou „cenou“ za jadernou válku a že Rusko musí lidem v Evropě ukázat „jejich smrtelnost“.

Malinkou ukázkou nových pořádků byl telefonát íránského ministra zahraničí Hosejna Amira Abdollahija Lavrovovi před útokem na Izrael.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Kunft | neděle 14.4.2024 13:01 | karma článku: 22,64 | přečteno: 578x
  • Další články autora

Václav Kunft

Myšlenky blízké šílenství

Co napsat do perexu, kdo nemá fantazii ať to nečte. Kdo nemá duši kočovného pastevce ať to nečte. Kdo má v sobě alespoň trošičku filozofa a romantika, čtěte!

12.5.2024 v 10:05 | Karma: 6,90 | Přečteno: 176x | Diskuse| Poezie a próza

Václav Kunft

Pohádka o psu.

Když jsem tenhle list našel, tak jsem ho chtěl zahodit. Potom jsem si vzpomněl, co všechno se k němu váže a rozmyslel jsem si to.

7.5.2024 v 17:37 | Karma: 10,60 | Přečteno: 126x | Diskuse| Poezie a próza

Václav Kunft

Zvědavost

Člověk by rád věděl, co bude, ale zároveň z toho má i strach. S minulostí je to jiné, tam se může vrátit k tomu hezkému, úspěšnému a tomu zlému se vyhnout.

28.4.2024 v 11:09 | Karma: 7,71 | Přečteno: 107x | Diskuse| Poezie a próza

Václav Kunft

Louka, na které jsem lehával

Za okny je ošklivo, ba přímo hnusně. Tak si alespoň na papíru udělám dobře, hezky. Rozsvítím si sluníčko a sám sebe po duši pohladím.

25.4.2024 v 16:02 | Karma: 9,33 | Přečteno: 101x | Diskuse| Poezie a próza

Václav Kunft

Pes

Člověk má různé kamarády. S tímhle ale trávím nejvíce času, dokonce na sebe i mluvíme. Každý jinou řečí, ale kupodivu si rozumíme.

24.4.2024 v 17:07 | Karma: 14,63 | Přečteno: 226x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 264
  • Celková karma 10,61
  • Průměrná čtenost 255x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

  • Eva Sádecká