Diskuse

Mír.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že ten konflikt dopadne podľa toho, ako dopadnú voľby v USA, na jednej strane napríklad Británia uvoľňuje pomoc-termín ale neuvádza- ale na druhej strane v tlači píšu, že zrejme to Ukrajina nerozchodí a prehrá.

1 0
možnosti

Trump nemá takovou sílu (a snad ani tak přitroublý), aby dosáhl vystoupení USA z NATO, jak kdysi naznačil, ale hodit vidle do pomoci Ukrajině může.

1 0
možnosti

Výborně napsáno. Obávám se však, že EU i USA hrají z Ukrajinou betla. Všichni se zaklínají její podporou, ale skutek utek. Dokonce i ta Pavlova (chvályhodná) iniciativa stran zajištění dělostřelecké munice pro Ukrajinu má ten efekt, že první dodávka bude realizována až koncem roku, což může být Ukrajincům platné jako mrtvému zimník, protože oni ji naléhavě potřebují už teď. Evropané doposud nepochopili, že situace je vážná, a že stejně jako Rusko, musí i oni přejít na masívní zbrojní výrobu, protože podporovat Ukrajinu jen z vlastních zbrojních rezerv nelze. Nehledě k tomu, že situace v Rusku začíná být hodně podobná situaci v Německu těsně před druhou světovou válkou a nikdo to tenkrát nebral vážně.

8 0
možnosti
Foto

Díky za palce.

Vašek

0 0
možnosti
Foto

Vašku A povedený zbytek neděle!

2 0
možnosti
Foto

Tobě také Horste, dík za návštěvu.

Vašek

1 0
možnosti
JK

Opravdu výborně napsáno. Naprosto se Vašim názorem ztotožňuji.

6 0
možnosti
AK

Já si přeju mír.

Ale stačilo by mi i jen příměří.

Tak jako je to třeba mezi Severní a Jižní Koreou.

Aby se mezi sebou nezabíjeli. Aby tam neumírali lidé.

A během toho příměří je možné dojednat cokoliv.

Jistě nejen kapitulaci, jak si to někteří představují.

Ruské imperiální choutky jsou jen nesmyslné strašení.

Co by si Rusko v Evropě vzalo? Suroviny? Těch má samo víc než dost. Potraviny? Těch vyrábí nadbytek. Hotové výrobky? Ty dováží z Číny a Indie.

Tak jaký by z toho mohlo mít prospěch?

1 12
možnosti
Foto

Ruské imperiální choutky existují už o 16 století, kdy stát kolem Moskvy se od 16 století do 19 století vojenskými výboji rozšiřovat rychlostí 9O km čtverečních za den až dosáhlo hranic Kanady.Rusko pochází z říše Čingischána, ničitele jiných civilizací, Rusko, jako stát. vzešlo ze Zlaté hordy, asijské civilizace dobyvatelů a krvavých vrahů. Jinou státní tradici než despocii Rusko nemá. Nejdůležitější je milovat cara, poslouchat chána a dnes Putina. Politická kultura v Rusku a ruská kultura vůbec je úplně jiná než ta v Evropě. Rusové musí milovat státní moc, protože ta se nikdy nemýlí.

10 0
možnosti
JK

J46a92n 13K46l66á24s50e45k

14. 4. 2024 16:33

Karma

Ano, historie se stále opakuje. Hitler si také našel důvod, proč ke své říši připojit Sudety a Rakousko. Mr. Chamberlain a M. Daladier volali po míru. Dejte Hitlerovi, co požaduje, a bude mír. Dnes Satan přichází z Kremlu a opět tu máme obdoby Chamberlainů a Daladierů, kteří vinu za válku nedávají agresorovi, ale přímo či nepřímo ji hází na napadenou Ukrajinu. Dejte Putinovi, co žádá, protože bude mír. Kapitulací Ukrajiny by válka skončila, ale určitě ne na dlouho. Rusko by dozbrojilo a po nějakém čase pokračovalo, stejně tak jako Hitler se nezastavil.

13 0
možnosti
MK

Ukrajině dochází munice, vojáci.

Jaké vidíte řešení.

2 7
možnosti
ZH

Nechcete nechat rozhodnutí na Ukrajincích?

8 0
možnosti
Foto

Vážený Vašku, četl jsem. A ,,lehce ,,zaoponuji". Nikdy neberu za bernou minci prohlášení kohokoli. Prohlášení se takřka vždy liší od reality. Tu totiž vždy ovlivńují ti, kteří mají tu moc jí opravdu ovlivnit

4 3
možnosti
Foto

A co ti od reality odtržení.

Vašek

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 14,69
  • Průměrná čtenost 276x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

  • Eva Sádecká