Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zeman taškařicí možná odvádí pozornost od sporu s Babišem ohledně jedné klíčové zakázky

České republiky?, která může mít pro nás tak zásadní dopad. Můžeme se jen dohadovat, zda by to dělal kvůli svému prospěchu, nebo zda je ve vleku ruského generála KGB Jakunina apod. 

Zjistit, co vedlo prezidenta Zemana k nedůstojné taškařici s trenkami se velmi pravděpodobně nepodaří. Není ale třeba znát detailní vnitřní stav vnitřně bolavého člověka, aby člověk mohl fungovat dobře jako občan. Je nutné znát základní šachová témata a zařídit se podle toho.

 

1)ZAHRÁVÁNÍ SI S OBČANSKOU SOUDNOSTÍ. To je způsob řady jednání prezidenta Zemana. Zda jde i o tento případ, je otázka. Každopádně souhlasím s Petrem Honzejkem, že vzrůšo, které cítil Miloš Zeman, když tahal novináře za nos, bylo určitě značné. Zneužil zodpovědnosti novinářů informovat občany o nějaké zprávě od prezidenta k mocenské hrátce a ponížení všech. Ponížení ne v rámci jedné legrace - tu uneseme. Ale ponížení v tom, že je ochoten si zahrávat "tolikrát se jde se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." Málo se posloucháme a čím dál hůře rozlišujeme to, čemu máme věnovat pozornost, protože je v tom jednak chaos a jednak těch informací je příliš mnoho. Ponížení obyvatel spočívá tedy v tom, že prezidentovi nestojíme za to, aby schopnost rozlišovat kultivoval, ale naopak do prostoru hází minu s informací " i na prezidentském úřadu to je chléb a hry." . 

2)MANIFESTACE VLASTNÍ NENÁVISTI A POMSTY je téma druhé. Nikdo už neřeší trenky a pokud to skutečně pan prezident stále v sobě nese, vypovídá to o jeho utrženém bolavém egu ještě více. Mám pro to lidské pochopení, ale už ne pro postavu hlavy státu, protože tím mate společnost. Neschopnost něco odpustit a chovat se nedospěle patří k největším dysbalancím člověka a přináší mu největší utrpení. Je to peklo. Je to něco, co se každý člověk právě rozvíjením své osobnosti a lásky snaží překonat. Láska a hranice. Vnitřní mír. Pokud se hlava státu pohybuje v opačném extrému, dává tím velmi neblahý "příklad" nejen dětské generaci: "Chci všechno, nikdo mi nesmí ublížit, nebo se budu mstít. Na nějaké řešení a následné odpuštění zapomeňte."

To, o čem může být tato kauza ale nejvíce, může ale sahat za tyto osobností propasti Miloše Zemana. Může jít skutečně o politiku:Včera se sešel Miloš Zeman a Andrej Babiš ohledně jednání o Temelínu. Miloš Zeman by rád ruskou firmu a můžeme se jen dohadovat, zda z věcného důvodu, ze sentimentálního důvodu, konexím, vlastního zájmu nebo zda je naopak v pasti generála KGB Jakunina, případně dalších, kteří i ovládají do jisté míry Putina. Jak složitě jsou ty vztahy provázané a jaká mocenská vydírání mezi sebou chlapíci mají, se nemáme šanci dozvědět. Způsoby financování volební kampaně od pana Mynáře v minulém období a od pana Novotného v tomto období a další mocenské vztahy Miloše Zemana neumožňují klid českých občanů. Jak konkrétně to je v rámci Ruska, nikdo nevíme. 

Proto souhlasím s Petrem Honzejkem, se kterým byl dělán včera rozhovor na dvtv, že kauza "červené trenýrky" může být jen

3)KOUŘOVÁ CLONA PRO OBČANY A NOVINÁŘE, ABY SE ZABÝVALI ČERVENÝMI TRENÝRKAMI A NE ZÁSADNÍM JEDNÁNÍM MEZI ANDREJEM BABIŠEM A MILOŠEM ZEMANEM O TOM, KDO DOSTAVÍ TEMELÍN. Andrej Babiš je podnikatel gauner, ale je přirozené, že nechat se uvrhnout do moci Ruska by se právě i jemu nehodilo do karet. Jsou to jen spekulace, každopádně to, co je potřeba jak v rámci našich občanských aktivit, tak k tomu podnítit novináře:

DOPODROBNA A STÁLE SE PTÁT NA PRŮBĚH A ZÁVĚRY JEDNÁNÍ MEZI MILOŠEM ZEMANEM A ANDREJEM BABIŠEM O DOSTAVBĚ TEMELÍNA A I O PRŮBĚHU DALŠÍCH JEDNÁNÍ O TEMELÍNU!

Alena Kulhavá 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Alena Kulhavá | pátek 15.6.2018 8:49 | karma článku: 35,89 | přečteno: 2730x
  • Další články autora

Alena Kulhavá

Uvedení na pravou míru fake news pana ministra Beka a návrhy řešení situace ve školství

Pan ministr Bek (ale i další min.před ním) zveřejňovali falešné informace o platech učitelů, pan min. Bek k tomu přidává další výrazně zkreslené info. tom, jak jeho návrhy opatření nepostihnou výuku dětí. Řešení i prostor pro vás.

25.11.2023 v 18:31 | Karma: 24,44 | Přečteno: 615x | Společnost

Alena Kulhavá

17. listopadu 2023 s tématem "Den studentů"

Den studentů...oslava statečnosti a svobody...akcent na rozvoj člověka... proč učitelé nestávkovali za svoje platy, ale stávkujeme 27.11. v rámci nepochopení, co je dnes realita základních škol, v jaké jsme situaci? Desatero

17.11.2023 v 23:21 | Karma: 38,89 | Přečteno: 4716x | Společnost

Alena Kulhavá

Výzvy prezidenta směrem k vládě,možnosti a výzvy občanů: Nová situace, realita ze zákulisí

Co bude dál? Voliči Petra Pavla i Andreje Babiše mají nové možnosti. Jak to? Jaké? Využijeme toho? Umíme se podívat i na vlastní Stín? Umíme využít i toho pro sebe i ve společnosti?

29.1.2023 v 20:29 | Karma: 13,62 | Přečteno: 429x | Společnost

Alena Kulhavá

Proč je současná vláda "tak mimo realitu" i když jsme do ní vkládali tolik nadějí?

Situace je z mého pohledu horší v tom, že nejde o "zkorumpovanou vládu" "vládu odtrženou úplně od reality" "populistickou vládu". Vnímám spíše problémy hlubší, které by se projevily, ať by se do vlády dostala ta či ona politická

23.10.2022 v 16:02 | Karma: 37,29 | Přečteno: 15309x | Společnost

Alena Kulhavá

Hlubší otázky kovidu a jeden hrot mezi očkovanými a neočkovanými

V předchozím článku jsem popisovala současnou aktuální situaci zdravotní a sociální, v tomto článku píši o hlubším podhoubí, kde nás čekají výzvy možná pro každého z nás:

28.11.2021 v 17:17 | Karma: 18,23 | Přečteno: 868x | Společnost
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Putin udělal z Patruševa svého poradce, vzal k sobě i možného následníka

14. května 2024  11:30,  aktualizováno  12:11

Ruský prezident Vladimir Putin jmenoval dosavadního tajemníka ruské bezpečnostní rady Nikolaje...

Soud muži potvrdil výjimečný trest za vraždu tety, ve vězení strávil už 28 let

14. května 2024  10:21,  aktualizováno  11:48

Recidivista Tomáš Páv si odpyká 25 let vězení za majetkově motivovanou vraždu své tety v Jablonci...

Fritzlovi opět povolili přesun do běžného vězení. Na svobodu ho pustit nechtějí

14. května 2024,  aktualizováno  11:33

Na doživotí odsouzený Rakušan Josef Fritzl, který 24 let věznil a znásilňoval svou dceru, se ze...

Polovina umírajících by potřebovala přístup k paliativní péči, říkají experti

14. května 2024  11:32

Pro více než polovinu umírajících by byla vhodná nějaká forma paliativní péče, tedy přístupu...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik