Zeman taškařicí možná odvádí pozornost od sporu s Babišem ohledně jedné klíčové zakázky

České republiky?, která může mít pro nás tak zásadní dopad. Můžeme se jen dohadovat, zda by to dělal kvůli svému prospěchu, nebo zda je ve vleku ruského generála KGB Jakunina apod. 

Zjistit, co vedlo prezidenta Zemana k nedůstojné taškařici s trenkami se velmi pravděpodobně nepodaří. Není ale třeba znát detailní vnitřní stav vnitřně bolavého člověka, aby člověk mohl fungovat dobře jako občan. Je nutné znát základní šachová témata a zařídit se podle toho.

 

1)ZAHRÁVÁNÍ SI S OBČANSKOU SOUDNOSTÍ. To je způsob řady jednání prezidenta Zemana. Zda jde i o tento případ, je otázka. Každopádně souhlasím s Petrem Honzejkem, že vzrůšo, které cítil Miloš Zeman, když tahal novináře za nos, bylo určitě značné. Zneužil zodpovědnosti novinářů informovat občany o nějaké zprávě od prezidenta k mocenské hrátce a ponížení všech. Ponížení ne v rámci jedné legrace - tu uneseme. Ale ponížení v tom, že je ochoten si zahrávat "tolikrát se jde se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne." Málo se posloucháme a čím dál hůře rozlišujeme to, čemu máme věnovat pozornost, protože je v tom jednak chaos a jednak těch informací je příliš mnoho. Ponížení obyvatel spočívá tedy v tom, že prezidentovi nestojíme za to, aby schopnost rozlišovat kultivoval, ale naopak do prostoru hází minu s informací " i na prezidentském úřadu to je chléb a hry." . 

2)MANIFESTACE VLASTNÍ NENÁVISTI A POMSTY je téma druhé. Nikdo už neřeší trenky a pokud to skutečně pan prezident stále v sobě nese, vypovídá to o jeho utrženém bolavém egu ještě více. Mám pro to lidské pochopení, ale už ne pro postavu hlavy státu, protože tím mate společnost. Neschopnost něco odpustit a chovat se nedospěle patří k největším dysbalancím člověka a přináší mu největší utrpení. Je to peklo. Je to něco, co se každý člověk právě rozvíjením své osobnosti a lásky snaží překonat. Láska a hranice. Vnitřní mír. Pokud se hlava státu pohybuje v opačném extrému, dává tím velmi neblahý "příklad" nejen dětské generaci: "Chci všechno, nikdo mi nesmí ublížit, nebo se budu mstít. Na nějaké řešení a následné odpuštění zapomeňte."

To, o čem může být tato kauza ale nejvíce, může ale sahat za tyto osobností propasti Miloše Zemana. Může jít skutečně o politiku:Včera se sešel Miloš Zeman a Andrej Babiš ohledně jednání o Temelínu. Miloš Zeman by rád ruskou firmu a můžeme se jen dohadovat, zda z věcného důvodu, ze sentimentálního důvodu, konexím, vlastního zájmu nebo zda je naopak v pasti generála KGB Jakunina, případně dalších, kteří i ovládají do jisté míry Putina. Jak složitě jsou ty vztahy provázané a jaká mocenská vydírání mezi sebou chlapíci mají, se nemáme šanci dozvědět. Způsoby financování volební kampaně od pana Mynáře v minulém období a od pana Novotného v tomto období a další mocenské vztahy Miloše Zemana neumožňují klid českých občanů. Jak konkrétně to je v rámci Ruska, nikdo nevíme. 

Proto souhlasím s Petrem Honzejkem, se kterým byl dělán včera rozhovor na dvtv, že kauza "červené trenýrky" může být jen

3)KOUŘOVÁ CLONA PRO OBČANY A NOVINÁŘE, ABY SE ZABÝVALI ČERVENÝMI TRENÝRKAMI A NE ZÁSADNÍM JEDNÁNÍM MEZI ANDREJEM BABIŠEM A MILOŠEM ZEMANEM O TOM, KDO DOSTAVÍ TEMELÍN. Andrej Babiš je podnikatel gauner, ale je přirozené, že nechat se uvrhnout do moci Ruska by se právě i jemu nehodilo do karet. Jsou to jen spekulace, každopádně to, co je potřeba jak v rámci našich občanských aktivit, tak k tomu podnítit novináře:

DOPODROBNA A STÁLE SE PTÁT NA PRŮBĚH A ZÁVĚRY JEDNÁNÍ MEZI MILOŠEM ZEMANEM A ANDREJEM BABIŠEM O DOSTAVBĚ TEMELÍNA A I O PRŮBĚHU DALŠÍCH JEDNÁNÍ O TEMELÍNU!

Alena Kulhavá 

Autor: Alena Kulhavá | pátek 15.6.2018 8:49 | karma článku: 35,89 | přečteno: 2730x