Reformní noční můra aneb bijme novináře

Jednou - zrovna včera- jsem noviny jen zběžně neprolétla... a ztuhla jsem. V tom stavu jsem přečkala noc. Jen tu a tam jsem se hrůzou jsem se probrala, to, když z temných chodeb vyskočil Topolánek s Kalouskem a příšerně se chechtali.

Ráno jsem ty noviny otevřela znovu. Na straně C6 - Peníze /MF Dnes/ byla opravdu stále ona tabulka. Mám si prý podle ní spočítat, na kolik mě přijde reforma veřejných financí. Tedy pouze co se týká mzdy. Opravdu v roce 2008 bych měla brát o tři stovky měsíčně méně než nyní, tedy v roce 2007 "Proč se tak smáli ti šibalové ve snu?," ptala jsem se Sama sebe. "Asi oni na tom vydělají, bestie!". Tabulka však odpověděla, že jeden jak druhý skoro o deset tisíc měsíčně přijdou. "Chudáci!!!", politovala jsem je upřímně a ponořila znovu do tabulky. A ejhle Topolánek zřejmě přečural Kalouska! Jestliže Talmanová půjde na mateřskou a Topoláněk využije společného zdanění -možná- manželů, pak naopak nejen těch deset tisíc navíc mohou T+T prohýřit.

Proč však nejdeme do ulic?! Všichni, včetně politiků! Chyběly by jen právě rodiny s jedincem na mateřské společně danící. Tedy v tuto chvíli i z politiků málokdo.

Šla jsem si pro radu na internet. V záhlaví kýžené stranky je adresa: www.fincentrum.cz. Otištěnou tabulku jsem nenašla, našla jsem ovšem "mzdovou kalkulačku". Doporučuji! Na rozdíl od ostatních podobných je tam i výpočet roku 2009. Mohu spát klidněj možná celý rok. Z deficitu se stál náhle profit. Ty tři stovky mi totiž v roce 2008 přibudou. Tedy na mzdové pásce, nikoli v peněžence, samozřejmě. Sice jsem se dozvěděla, že můj profit bude 1Kč /slovy jedna koruna měsíčně/ oproti dnešku v roce 2009. Podezřívavost mi nedala a koukla  se na mzdy poslanecké. Ti budou brát opravdu o devět tisíc více. V roce 2009 dokonce o víc než jedenáct. Přeju to našim politikům. I když mají třeba veřejnou dopravu zdarma, moc si ji neužijí. V normální hospodě by někteří mohli dostat na budku.

Za moji strašidelnou noc ale může tentokrát někdo jiný. Novinář! Asi nějaký popleta. Přehodil zřejmě roky 2007 za 2008.  To se stává.... v nejprestižnějších novinách. Nebo už prestižnější u nás nejsou? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lenka Kučerová | středa 29.8.2007 15:39 | karma článku: 7,30 | přečteno: 671x
  • Další články autora

Lenka Kučerová

280 trojských koní?

12.8.2014 v 21:30 | Karma: 35,93

Lenka Kučerová

Nevracet, nevracet, nevracet!!!

16.1.2014 v 13:35 | Karma: 28,74