Kdo nám dnes vlastně vládne???

Jeden by si skoro myslel, že žije ve fungující demokracii, jak ještě i dnes někteří novináři, když se pozapomenou, napíší. Přátelé, pravda je daleko impozantnější. Žijeme v naprostém bezvládí, nebo naopak, ve vládě všech.

Vláda ČR, která by měla spravovat naši republiku, teď spravuje maximálně svá pošramocená ega. Jak to tak sleduji, řeší, zda a jak budou pokračovat, kdo se s kým vymění či nevymění a proč, snovají ultimáta-neultimáta, která platí-neplatí (a tudíž jsou všem k smíchu) a na stát nějak nevybývá čas - kvůli svým prťatým egohrátkám jej odsunuli do pozadí: napřed si vyřešme kdo, koho, za koho a za kolik a pak, možná, dojde na stát, ale spíš ne, protože mezitím vzniknou nové egohrátky a ty bude zase třeba přednostně vyřešit. Platí pro koalici i opozici. Místo handrkovaček, zdržování a výmyslů by pánové a dámy měli začít pracovat. (Myslím, že by měli dostávat plat tak, jako v každé pořádné firmě: máš výsledek, dostaneš peníze; nemáš výsledek - z jakéhokoli důvodu, máš minimum a buď rád).

Ale zpět k nadpisu: kdo nám dnes tedy vlastně vládne? Nikdo a všichni. Veškerá vláda se dnes potichu přesunula na lid úřední a firemní. Protože politici jsou uzamčeni ve své pyšné Egozemi (část Prahy kolem vládních budov) a nekoukají z okna co se děje, faktickou vládu vykonávají úředníci (leckdy mizerní) dle platných zákonů (leckdy mizerných).

Špatné je, že jakékoli volby nic nevyřeší - je to otázka lidské morálky a cti, nikoli příslušnosti k nějaké partaji. Sami vidíme dnes a denně, že ať je to Franta nebo Pepa, stojí to za psí štěk (pes promine).

Možná by konečně naše "politická elita" mohla přestat řešit kraviny (sebe), zamyslet se a začít měnit ty mizerné úředníky a mizerné zákony.

Pro začátek.

Autor: Martin Kubík | středa 8.6.2011 11:15 | karma článku: 18,52 | přečteno: 1022x
  • Další články autora

Martin Kubík

Romové sobě?

25.5.2012 v 15:04 | Karma: 35,64

Martin Kubík

Reakce na prohlášení Dr. Ratha

18.5.2012 v 16:14 | Karma: 36,69

Martin Kubík

Parlamentní utrpení

4.11.2011 v 10:47 | Karma: 12,64

Martin Kubík

Cikán, Cigáň nebo Rom?

20.9.2011 v 8:00 | Karma: 21,72