J. Paroubek Superstar

Z "vaječných" mítinků se stal jakýsi národní kolorit. Vypadá to, že na to pana Paroubka jeho průzkumy veřejného mínění nepřipravily.

Přiznám se, že mě docela překvapila žádost pana předsedy adresovaná premiéru Fišerovi. Žádá v ní o ochranu svých mítinků proti různému živlu, který by byl agresivní a, slovy P. Dimuna, "...slovně i fyzicky ohrožoval občany". Pozastavil bych se nad dvěma body.

1) Není mi jasné, jak si Jiří Paroubek představuje onu ochranu svých předvolebních setkání. To čeká, že premiér a ministr vnitra obeženou každé náměstí policií a vojskem a budou kontrolovat každého účastníka? Jako tomu bylo při návštěvě prezidenta Obamy? No, taková Superstar pan Paroubek zdaleka není. A troufám si říct, že nikdy nebude. Nevím, proč by měl požadovat obdobnou ochranu. Prostě, jeho ego jen nedokáže unést, že s ním ne každý souhlasí, ba že s ním dokonce nesouhlasí. A prohlašovat, že za všemi těmito "útoky" stojí ODS - to je prostě směšné. A teď si vemte, že by z podobně malicherného důvodu podobnou ochranu požadovaly i ostatní strany - to by se zase státní kasa - potažmo my - pěkně prohla!

2) Pokud by bylo třeba na setkáních ČSSD opravdové ochranky, pak, jak se zdá, jedině proti samotným účastníkům z řad strany. Zatím u všech incidentů totiž čtu (a na iDnes TV i vidím, což má pro mne ještě větší váhu), že nejen metače vajec, ale i jiné, pokojnější, protestující "pacifikují" samotní příznivci ČSSD, vesměs důchodci. Tady mě napadá paralela s bojovnými důchodci z KSČM, kteří také nelítostně decimují jakékoli protestující demonstranty a škubou jejich transparenty - zřejmě pocházejí ze stejného hnízda. A to by mě u ČSSD ani moc nepřekvapilo.

Myslím si, že volbou ČSSD získáme opravdu JISTOTU: jistotu, že se moci chopí člověk, pro kterého jsou lidé s ním nesouhlasící, jak sám říká, "pod mou rozlišovací schopnost" a srovnává je s nacisty - no pěkně! A jehož strana ústy svých mluvčích zcela bezostyšně překrucuje či zamlčuje fakta.

Autor: Martin Kubík | středa 27.5.2009 8:59 | karma článku: 34,39 | přečteno: 1322x
  • Další články autora

Martin Kubík

Romové sobě?

25.5.2012 v 15:04 | Karma: 35,64

Martin Kubík

Reakce na prohlášení Dr. Ratha

18.5.2012 v 16:14 | Karma: 36,69

Martin Kubík

Parlamentní utrpení

4.11.2011 v 10:47 | Karma: 12,64

Martin Kubík

Cikán, Cigáň nebo Rom?

20.9.2011 v 8:00 | Karma: 21,72

Martin Kubík

Kdo nám dnes vlastně vládne???

8.6.2011 v 11:15 | Karma: 18,52