Chraňme si své bohaté

Stát je bohatý tak, jak má bohaté své občany. Bohužel to však platí i naopak. Tak jsem si přečetl Paroubkovy útoky na bohaté - jak je hezky nazývá - pojídače kaviáru (viz zde). Musím na to reagovat.

Je třeba si připomenout pár důležitých věcí:

1. Bohatí, na rozdíl od chudých, platí daně.

2. Bohatí, na rozdíl od chudých, nezatěžují státní rozpočet požadavky na sociální dávky (podpora v nezaměstnanosti, apod).

3. Bohatí, na rozdíl od chudých, dávají ostatním práci.

4. Bohatí, na rozdíl od chudých, mají mnohdy větší spotřebu a platí tedy vyšší spotřební daně i daň z přidané hodnoty.

5. Bohatí, na rozdíl od chudých, odvádějí vysoké dávky na sociálním a zdravotním pojištění.

Stát je bohatý tak, jak má bohaté své občany. Bohužel to však platí i naopak.

Paroubek, potažmo ČSSD a ostatní levicové strany se však snaží zvětšit množství chudých, nezaměstnaných a nespokojených, protože to jsou potenciálně jejich voliči.

Snaží se tedy zvětšit svoji voličskou základnu, aby je pak mohli ohlupovat a opíjet sliby. Oni jej pak opět na základě slibů o blahobytu zvolí.

Jenže problém je v tom, že čím více je chudých, tím méně je bohatých. Bohatí si rozmyslí, kde platit své daně a zhusta využívají možností převést své firmy do daňových rájů či jiných zemí s nižšími daněmi.

Snahou levice je tlak na bohaté, těch nám bude ubývat, chudých = voličů levice bude více a Paroubek si bude mnout ruce. Ve svém důsledku je však tato snaha naprosto asociální!

Pokud máte sociální cítění - NEVOLTE LEVICI!

Pokud jste chudí, nezaměstnaní - NEVOLTE LEVICI!

Levice rozděluje peníze od bohatých chudým.

Ale když bude bohaté stát stále obírat a vyžene je, z jakých peněz Vám bude vyplácet podpory v nezaměstnanosti a jiné sociální dávky?

Důchodci - z čeho Vám budou platit důchody? Oberou ČEZ? Nebo jinou ziskovou firmu?

A co až nebude koho obírat?

Uvědomte si, že stát (ani Evropská unie) peníze nevytváří! Jen rozděluje peníze, které od nás vybrala.A to s velkou režií - tím větší, čím má více úřadů.

ČSSD chce zřídit vládního zmocněnce pro boj s nezaměstnaností, neboli další nesmyslný úřad, který bude vytvářet co nejvíce nezaměstnaných, aby obhájil svoji důležitost.

A Vás proto vyzývám:

Chraňme si své bohaté! A úspěšné!

Čím více jich budeme mít, tím budeme bohatší. Snažme se také sami býti úspěšnými a bohatými. Nemám tím na mysli hromadění majetku pro majetek. Je důležité být natolik bohatý, aby každý člověk mohl zabezpečit sebe, svoji rodinu a žít v relativním dostatku.

Jde však zejména o to nebýt závislý na státních dávkách (mám na mysli spoluobčany v produktivním věku a  práce schopné).

Závislostí na státu jsme zbavováni osobní svobody! A o to levici jde!

Nesvobodní jsou totiž lépe manipulovatelní.

A Vás proto vyzývám:

Buďme bohatí, úspěšní a svobodní!

Já budu volit pravici a Vy?

 

Autor: Pavel Krob | čtvrtek 27.5.2010 10:41 | karma článku: 34,15 | přečteno: 1412x