Je blogová demokracie "in" také na N..in...cz?

Kromě blogových příspěvků patří k blogové demokracii neodmyslitelně také možnost komentářů k článkům či blogům zveřejněným na internetu. Proč tomu tak není všude?

Většina z kolegů blogerů snad uzná, že mnohdy zajímavější, než vytvořit vlastní příspěvek, je možnost zareagovat na příspěvek jiného blogera, či dokonce zkušeného novináře zveřejněný na internetu.

Všechny české zpravodajské internetové stránky takovéto komentáře umožňují. Je pochopitelné, že z důvodu záplavy prapodivných výplodů některých polochorých duší se většina těchto stránek rozhodla, že potenciální komentátoři by se měli ze slušnosti alespoň představit a potažmo zaregistrovat. S tím snad většina blogerů problém nemá.

Je rovněž jasné, že zajímavé příspěvky se neobjevují pouze na idnes.cz, ale rovněž na jiných obecných zpravodajských stránkách, kterých je v Česku vzhledem k rozšířenosti našeho rodného jazyka relativně limitovný počet.

Již po několik dnů se pokouším reagovat na některé informace na stránkách spoluvytvářených nejstarším a největším českým internetovým portálem a kdysi (a možná stále) největším tištěným českým deníkem s lehce levicovou orientací (i když upřímně nenáviděným jistým, na blogu idnes.cz poslední dobou velmi populárním levicovým politikem).

Ale ejhle. Pro registraci do diskuzí jste povinni si zřídit emailovou adresu na servrech spoluautorského internetového portálu. Budiž - to je otázka několika minut. A jeden email navíc nikomu neuškodí (i když už jich mám z různých důvodů asi deset a začíná se to blbě pamatovat).

Registraci provedete - a pokusíte se zalogovat k zaslání příspěvku. Jste vyzván k ověření vašeho nového emailu. Budiž, to je logické. Po kliknutí na příslušný odkaz se vám však vysvítí nápis: Registrace do diskusí je dočasně pozastavena. A také následné vysvětlení: "Vzhledem k obrovskému zájmu o registrace do diskusí je byla redakce N..in.. nucena dočasně pozastavit." Chápu, že každý server má právo mít technické problémy a podobně. Proč ale dočasnost na jednom z největších servrů trvá skoro už blogerskou věčnost?

Pak se strana zmiňovaného populárního levicového politika může divit, že jí chybí hlasy v internetu, když potenciální internetová platforma nepřijímá další komentátory. Že by pomsta za otevřenou nenávist?

Autor: Lukáš Jelineklukas Jelínek | středa 24.6.2009 14:50 | karma článku: 11,11 | přečteno: 1074x