Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tělo jako nástroj k poznání duše?

Dlouho jsem vnímala tělo jako nádherný nástroj. Pravda, poprvé mě tento příměr napadl při milování. Kdysi jsem měla pocit, že stačí zabrnkat na správnou strunu a mé tělo se doslova rozezní, rozezpívá a mě bere s sebou. Od těch dob se mnoho změnilo. Už si sama rozhoduji, kdy se nechám rozehrát. Už vnímám i ty hlubší impulsy, které mi dají zprávu, jestli mi skutečně dělá dobře jeden momentální koncert. Komunikuji se svým tělem, a čím víc s ním pracuji, tím víc mám respekt, úctu, údiv a obdiv. Co vše je v něm skryto. Nad jeho fungováním. Co všechno dokáže. Jaké informace nám může dávat. Už ho nevnímám jako nástroj, ale jako živou samostatnou bytost.

Když vezmeme hlavu, tvář, obličej. Všimli jste si, jak někteří lidi nosí masku? Zdá se mi to viditelné víc a víc. Někdy mě to opravdu fascinuje. Úžasný človíček a má mrtvé rysy, neživou cizí tvář, někdo si dává záležet na své nečitelnosti, jiný má zase nasazený úsměv za každých okolností. Jaká radost je pak potkat uvolněného přirozeného človíčka. Obzvlášť na obličeji žen je vše rychle viditelné. Je až neskutečné, co dokáže se ženou udělat nádherně promilovaná noc. Rozsvítí se, vizuálně omládne o mnoho let, pleť se rozzáří, vrásky zmizí. Oči jsou zářivé, je v nich úsměv, rty jsou šťavnaté a plné. A všimly jste si, jak se mění vaše prsa? Někdy jsou větší, pevnější, jindy jen tak visí… že bradavky reagují, to ví asi každý, ale všimly jste si někdy, že se různě zvětšují i dvorce? Prohlédněte se pořádně po milování, po takovém milování, kdy se cítíte úplně naplněna, v blaženosti. Věnujte se svým prsou často, buďte s nimi v kontaktu. Hlaďte se celá, pravidelně se opečovávejte. Je nádherné, jak ženské tělo dokáže rozkvést při milující péči. Podobný efekt vám přinese meditace a duchovní probuzení. Takto vypadáte, když jste ve své přirozené energii.
Co vše nám tělo dokáže říct?
Vnímejte, jak se cítíte. Pořád. To jsou informace, které je třeba se naučit číst. Kdy se cítím v klidu, dobře, v sobě. A kdy ne. Najednou se mi stáhne žaludek, jsem nervózní, neklidná, cítím strach… Naučte se rozkódovávat svoje pocity v souvislostech vašeho denního života. Není to nádherné, že máte tak výborného přítele, který vám vše řekne? Kdykoliv. Pořád. Vaše tělo. A chováme se k němu jako k nejlepšímu příteli?
Je až neskutečné, co vše si neseme ve své buněčné paměti. Když léčím ženské lůno, je tam tolik bolesti, záznamů z porodů, potratů, setkání s muži. Ač jsme to neprožily to v tomto životě, přesto máme až fyzický záznam. I milování je léčivé. Vždy, když zažijete nádheru, je to lék. Ovšem funguje to i naopak. Pokud si nechám ublížit, zažiju ublížení, v mém lůně ta informace zůstává, i když hlava už zapomněla. Když dělám s někým terapii a pozoruji jakou sílu má uvolněná energie, jak silné mohou být tělesné i emocionální reakce, jak moje i jeho tělo fyzicky cítí stejné věci, tak se skláním s údivem, co vše je možné. Výborné na tom je, že se s tím dá pracovat. Tak, jak můžeme čistit naše vztahy, karmu, tak můžeme léčit a čistit i uložené záznamy v těle. Můžeme svému nejbližšímu příteli pomoci tak, jak on pomáhá nám každý den. Řekla bych, že si to oba zasloužíme.

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Magda Křepelková | čtvrtek 23.5.2013 14:06 | karma článku: 10,41 | přečteno: 618x
  • Další články autora

Magda Křepelková

Láska a moudrost

„Vím, že to není muž pro mě..., ale když já ho tak miluju...“ Je vám to povědomé? Jako by nás tato věta zbavovala zodpovědnosti. Ale my si tvoříme svůj život. A jen my samy jsme zodpovědné za to, jak ho prožijeme... jak naplníme svoje sny, touhy... Nelze se touto větou nechat vláčet životem.

15.1.2015 v 10:59 | Karma: 6,87 | Přečteno: 367x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Služba a sobectví.

V mnohých knihách čtu, jak moc je naplňující, když nemyslíme jen na sebe. Sama jsem se ve svém životě zaměřila na službu... a mohu všechna ta slova jen potvrdit. Když moje žití nebo práce někoho obohatí... jsem naplněná, šťastná, spokojená tak hluboce, jak jsem si to dřív neuměla ani představit. Nejlepší texty nebo terapeutickou práci vytvořím tehdy, když se totálně ponořím do procesu a skutečně mě zajímá, co ten dotyčný člověk potřebuje. Někdy se při práci otevře více témat a já si dělám poznámky, ke kterým se pak vracím a na jejich základě píšu. Pak vím, že píšu pro skutečné lidi a ne jen nějaké svoje teorie. Když pak přijde reakce třeba jednoho človíčka, jak mu ten text pomohl... vím, že jsem dobře. Že tohle je ono. Že tohle má smysl... je to pocit, který mě hluboce sytí a uspokojuje. To samé cítím při vytváření textů pro lidi přihlášené na mých stránkách k odběru textů.

6.1.2015 v 21:11 | Karma: 7,97 | Přečteno: 347x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Moje dcery a škatulky

Jako průzkumník podvědomí musím uznat, že náš mozek je sakra rychlej. Ale taky omezenej, přesněji omezující. A to je nutné mít stále na paměti. Mám na mysli naše okamžité posuzování a třídění. Jakýkoliv obraz, vjem, který zahlédneme, třebas jen koutkem oka, náš mozek bleskurychle potřebuje zařadit. Reaguje na základě zkušeností, vzpomínek, nálady, výchovy, informací vložených rodiči i dalšími lidmi. Reaguje na základě toho, co už zná. A my mu automaticky věříme. Zaznamenáme obraz a vyhodnotíme ho. Nepátráme po tom, na jakém základě jsme ho ohodnotili. Často bychom byli velmi překvapeni.

16.12.2014 v 12:37 | Karma: 9,51 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Realita nebo virtuální svět?

Žijeme v době velmi elektronické. S možnostmi, o kterých se nám dřív ani nezdálo. No, má to své pro i proti. Nedávno jsem jela se Student Agency. Seděla jsem vzadu uprostřed. Odzadu to byl pohled jako ze scifi filmu, pravda, 20 let starého... Sedadla, před nimi obrazovka. Sedící zírají na obrazovku, na uších sluchátka. Zabíjejí čas přesunu. Seznamování? Povídání si mezi lidmi? Pozorování cesty? Ani náhodou. Jen virtuální realita. Možná novější verze je pohled do notebooků, moderní styl práce často bez hlubšího smyslu... nestíháte? Normálka... kolem vás dalších 50 a více lidí? Normálka... Máte z toho psychické potíže?... Normálka.

23.10.2014 v 20:07 | Karma: 14,32 | Přečteno: 530x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Co nás živí?

Naše zdraví není jen otázka těla, fyzična. Žijeme život, zažíváme mnoho situací, prožíváme – anebo přežíváme. Už víme, že je třeba i psychické zdraví. Nelze oddělit jednu část od druhé, všechna témata se navzájem prolínají a souvisejí. Je to dar člověka i jeho života. Jakmile jedna oblast jde silně do háje, ovlivní to i další oblasti. A tudíž i naše – vaše zdraví. Chceme být zdraví? Věřím, že ano. Takže – začneme se zabývat tělem. Co potřebujeme ke svému zdraví? Jistě kvalitní výživu. Ale co všechno je naší výživou? Týká se to pouze jídla? Ani náhodou! Ale přesto jídlem začneme.

10.10.2014 v 22:32 | Karma: 8,70 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Po zásahu blesku museli v Drážďanech dva lidi oživovat, zraněných je deset

20. května 2024  20:57

Zásah blesku si v pondělí večer v Drážďanech vyžádal deset zraněných, z nichž dva záchranáři museli...

Za jeden krok vpřed dva vzad. Západní rozhodnutí jsou pomalá, říká Zelenskyj

20. května 2024  20:46,  aktualizováno  20:53

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj si v interview s agenturou Reuters postěžoval na pomalá...

Absurdní! Nehorázné! Izrael a USA odmítají zatykač z Haagu na Netanjahua

20. května 2024  20:32

Izrael má jasno: zatykač z Haagu je absurdní, ostudný a útok proti celé zemi. Tak se vyjádřil...

„Z platu za práci pro stát nevyžiju.“ Zaměstnanci soudů míří do stávky

20. května 2024

Premium Vláda má další problém. Po učitelích a zemědělcích budou stávkovat i zaměstnanci soudů....

  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Zabývám se psychosomatickou. Podporuji lidi se sebedestrukčními programy, bulimie, anorexie a další. Lidi, kteří už chtějí změnu. Jsem autorkou tří knih,"Příběh ženy", "Tanec divošky" a "Světlem sama sobě." - všechny jsou na téma ženského vnitřního světa. Více na www.magdakrepelkova.cz

Seznam rubrik