Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lesní bar?

Dnes jsem si ujasnila, že nejsem turista. Mě skutečně nebaví pochodovat celé hodiny. Na to jsem již příliš okusila luxus cyklistiky, luxus rychlejšího přibližování se. Tak, jako mě baví na kole jezdit po cestách, tak mě nebaví po nich chodit. Dnes jsem vylezla loukou na cestu, která vedla, a vedla a vedla…lesem…lesem…a lesem…Ovšem dovedla mě na zajímavé místo. Když jsem viděla rozcestí, které nabízelo varianty pokračování lesem do kopce, nebo k Lesnímu baru, neváhala jsem. V tu chvíli jsem už vzdala ten bláznivý nápad delšího pochodu a s chutí jsem vyrazila z kopce dolů.

Bar v lese? Hmm.. byla jsem zvědavá. Kulatiny, srubík, samoobsluha, no vážně zde nebyl nikdo, kdo by inkasoval peníze. Místo toho zde visí kasička, do které, jsem nejen já, ale i další příchozí (stejně nadšení z toho místa) hodili víc, než byly uvedené ceny. Ti, co zde evidentně byli poprvé, strávili nějakou chvíli hledáním pochutin, nápojů a dalších drobností. Tohle veselé pátraní po jídle báječně sdružilo příchozí, navzájem si napovídali, co lze kde najít. Jeden z příchozích mužů někde vyčetl informaci, že o něco výše na cestě je další bar, který není tolik vybaven, ale za to, skýtá překrásný výhled. „Takže, na koho nezbyde, ten se nasytí pohledem na krajinu.“ Shrnula to jeho žena. Všichni jsme se tomu srdečně zasmáli a já pocítila velký vděk i úžas nad tím, že to zde takto krásně funguje. A z celého srdce jsem popřála Lesnímu baru, aby bylo chráněné před vandaly, či „hladovci“. 
Po jednom v horském potoce chlazeném pivku – při pohledu na důmyslná přirozená chladící zařízení jsem se rozesmála nahlas – jsem si cestu zpět užívala po svém.
Nejsem turista. Ale miluju být venku, poflakovat se po lese, zastavit se u každého třetího stromu, potulovat se po loukách, pozorovat motýla, jak dlouho se mi chce, kdykoliv seskočit do potoka.
Zastavila jsem se u lávky přes potok, za kterou je lavička a cedulka o buku stojícím nad potokem. Sedla jsem si, jojoj… energie se rozfrčela. Hodně dobré místo. Ten buk má kořeny sahající do potoka. Voda nese informace z kopců… Prostě u tohoto stromu jsem cítila velkou moudrost. Mužské energie se propojily se ženskými. Pozdravila jsem ducha toho místa – od své návštěvy šamanského páru ve francouzských Pyrenejích to dělám vždy – a požádala ho o vedení o podporu s tématy, se kterými si momentálně nevím rady.
Toto místo mě ještě víc rozradostnilo. Po nějaké době jsem si to štrádovala dolů, pobrukovala, mávala kolem sebe rukama jako malá holka a co chvíli jsem si skočila do potoka. Juchů – život je krásnej a ve skutečnosti velmi jednoduchej. Proč si ho sakra furt tak komplikujem? Stačí vyjít ven a víme všechno.
A zaplať bůh – nemusíme kvůli tomu šlapat dvacet kilometrů. :-)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Magda Křepelková | sobota 27.7.2013 7:55 | karma článku: 11,38 | přečteno: 571x
  • Další články autora

Magda Křepelková

Láska a moudrost

„Vím, že to není muž pro mě..., ale když já ho tak miluju...“ Je vám to povědomé? Jako by nás tato věta zbavovala zodpovědnosti. Ale my si tvoříme svůj život. A jen my samy jsme zodpovědné za to, jak ho prožijeme... jak naplníme svoje sny, touhy... Nelze se touto větou nechat vláčet životem.

15.1.2015 v 10:59 | Karma: 6,87 | Přečteno: 367x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Služba a sobectví.

V mnohých knihách čtu, jak moc je naplňující, když nemyslíme jen na sebe. Sama jsem se ve svém životě zaměřila na službu... a mohu všechna ta slova jen potvrdit. Když moje žití nebo práce někoho obohatí... jsem naplněná, šťastná, spokojená tak hluboce, jak jsem si to dřív neuměla ani představit. Nejlepší texty nebo terapeutickou práci vytvořím tehdy, když se totálně ponořím do procesu a skutečně mě zajímá, co ten dotyčný člověk potřebuje. Někdy se při práci otevře více témat a já si dělám poznámky, ke kterým se pak vracím a na jejich základě píšu. Pak vím, že píšu pro skutečné lidi a ne jen nějaké svoje teorie. Když pak přijde reakce třeba jednoho človíčka, jak mu ten text pomohl... vím, že jsem dobře. Že tohle je ono. Že tohle má smysl... je to pocit, který mě hluboce sytí a uspokojuje. To samé cítím při vytváření textů pro lidi přihlášené na mých stránkách k odběru textů.

6.1.2015 v 21:11 | Karma: 7,97 | Přečteno: 347x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Moje dcery a škatulky

Jako průzkumník podvědomí musím uznat, že náš mozek je sakra rychlej. Ale taky omezenej, přesněji omezující. A to je nutné mít stále na paměti. Mám na mysli naše okamžité posuzování a třídění. Jakýkoliv obraz, vjem, který zahlédneme, třebas jen koutkem oka, náš mozek bleskurychle potřebuje zařadit. Reaguje na základě zkušeností, vzpomínek, nálady, výchovy, informací vložených rodiči i dalšími lidmi. Reaguje na základě toho, co už zná. A my mu automaticky věříme. Zaznamenáme obraz a vyhodnotíme ho. Nepátráme po tom, na jakém základě jsme ho ohodnotili. Často bychom byli velmi překvapeni.

16.12.2014 v 12:37 | Karma: 9,51 | Přečteno: 653x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Realita nebo virtuální svět?

Žijeme v době velmi elektronické. S možnostmi, o kterých se nám dřív ani nezdálo. No, má to své pro i proti. Nedávno jsem jela se Student Agency. Seděla jsem vzadu uprostřed. Odzadu to byl pohled jako ze scifi filmu, pravda, 20 let starého... Sedadla, před nimi obrazovka. Sedící zírají na obrazovku, na uších sluchátka. Zabíjejí čas přesunu. Seznamování? Povídání si mezi lidmi? Pozorování cesty? Ani náhodou. Jen virtuální realita. Možná novější verze je pohled do notebooků, moderní styl práce často bez hlubšího smyslu... nestíháte? Normálka... kolem vás dalších 50 a více lidí? Normálka... Máte z toho psychické potíže?... Normálka.

23.10.2014 v 20:07 | Karma: 14,32 | Přečteno: 530x | Diskuse| Ostatní

Magda Křepelková

Co nás živí?

Naše zdraví není jen otázka těla, fyzična. Žijeme život, zažíváme mnoho situací, prožíváme – anebo přežíváme. Už víme, že je třeba i psychické zdraví. Nelze oddělit jednu část od druhé, všechna témata se navzájem prolínají a souvisejí. Je to dar člověka i jeho života. Jakmile jedna oblast jde silně do háje, ovlivní to i další oblasti. A tudíž i naše – vaše zdraví. Chceme být zdraví? Věřím, že ano. Takže – začneme se zabývat tělem. Co potřebujeme ke svému zdraví? Jistě kvalitní výživu. Ale co všechno je naší výživou? Týká se to pouze jídla? Ani náhodou! Ale přesto jídlem začneme.

10.10.2014 v 22:32 | Karma: 8,70 | Přečteno: 346x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Srovnání průzkumů: Lidovcům umřeli voliči, Konečná v eurovolbách sráží ANO

19. května 2024  19:34

Volební modely českých agentur, srovnané redakcí iDNES.cz za celý rok, mají jasno. Hnutí ANO si od...

„Co tým předvádí, je neskutečné.“ Hokejisté bojují o zlato, Staromák je plný

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  20:21

Česko v neděli zažívá hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

ANALÝZA: Boj s korupční chobotnicí. Kyjev vede dvě války, s Rusy a úplatky

26. května 2024

Premium Na frontě je jasným nepřítelem Rusko, v Kyjevě úplatkářství. Ukrajinské vedení se tak chtě nechtě...

Programátoři z Úřadu práce. Kvalifikaci změnilo 15 tisíc lidí, chválí si jeho šéf

26. května 2024  19:20

Zvýšit svou kvalifikaci nebo se naučit úplně nový obor. Úřad práce má projekt za více než 5 miliard...

Útočník v metru ve francouzském Lyonu zranil nožem čtyři lidi

26. května 2024  17:33,  aktualizováno  18:31

Čtyři lidé utrpěli zranění při útoku nožem v metru ve francouzském městě Lyon. Policie zadržela...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 975x
Zabývám se psychosomatickou. Podporuji lidi se sebedestrukčními programy, bulimie, anorexie a další. Lidi, kteří už chtějí změnu. Jsem autorkou tří knih,"Příběh ženy", "Tanec divošky" a "Světlem sama sobě." - všechny jsou na téma ženského vnitřního světa. Více na www.magdakrepelkova.cz

Seznam rubrik