Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Po zákazu žárovek, zákaz videoher? Venezuelská diktatura náš vzor

„Moudří lidé se učí od mistrů. Není žádná ostuda napodobovat země, které jsou vzorem prosperity, demokracie a lidských práv. Venezuela zakázala žárovky, tak EU taky. Venezuela zakázala videohry, tak Německo taky."

 

Sbližování světových režimů pokračuje. Bratrská spolupráce mezi EU, Venezuelou a Čínou se projevuje vřelou výměnou nápadů a postupů.  

Všimněte si, jak to bylo se zákazem žárovek. Nejprve s tím přišel fousatý diktátor z Kuby, ten co se tak podobá Krakonošovi. Zakázal Edisonovy žárovky v roce 2005. Jeho příkladu následoval jeho přítel, diktátor Hugo Chavez z Venezuely.  Podle jejich příkladu v roce 2009 žárovky zakázala i Evropská unie.

V témž roce, 2009, EU přejímá i další politiku marxistické Venezuely. V srpnu přišel ve Venezuele zákaz (násilných neboli akčních) videoher. To znamená zákaz prakticky všech videoher. V tu samou dobu, v srpnu 2009 ten samý zákon o zákazu videoher přišel do Bundestagu v Německu. Shoda náhod?  Německo si tak pietně připomíná výročí 70 let od invaze do Československa - tehdy pálili knihy, dnes budou pálit CD romy.

Ve Venezuele chtějí zakázat i násilné hračky obecně – například plastikové bambitky. Po milionech let se už tedy kluci najednou nebudou smět ani šermovat klacky. Budou ve volném čase raději vyšívat? Kdy EU okopíruje i tuto Chávezovu politiku?

Kdy budou násilné videohry (tj. prakticky všechny videohry)  zakázány v celé EU? Eurokomisař Frattini po tom volal celé roky. Dokud se totiž akční videohry vydávají, mladí si k nim vždycky nějakou cestičku najdou. Lidé by se prý raději měli bavit výchovnější formou – chodit na koncerty vážné hudby nebo hrát na harfu.

V Německu se proti snahám o zákaz zábavy zvedla petice (60 000 hlasů). Ale petice byla i proti zákonu zavádějícím cenzuru na internetu (130 000 podpisů). A stejně ten zákon prošel – to bylo také letos (v červnu 2009). Vzorem zákona o cenzuře byla pro změnu komunistická Čína, kde soudruzi internet cenzurují už dávno. Nejprve se bude cenzurovat pornografie, a až budou cenzurní mechanismy rozjeté, je už snadné seznam zakázaných položek rozšířit třeba na politickou opozici. 

To ale nestačí. Podle stejné logiky, zakážeme-li akční videohry, musíme záhy zakázat i násilné filmy. Do trezoru se tak dostane většina světové kinematografie. Včetně Vetřelců, Kmotra, Casablancy a Toma i Jerryho. Místo toho se budeme dívat na úředně schválené výchovné dokumenty ze života kolchozníků.

Lid zcela podporuje moudrá rozhodnutí vůdců lidově demokratické revoluce. Kultura musí být mravná a vychovávat mládež k věrnosti ideálům našich vůdců. Kultura, která není třídně uvědomělá, nesmí kazit mysl našich mladých.

Je jasné, že zvyšující se agresivita mladých byla zaviněna akčními filmy a kreslenými panáčky z akčních videoher. Někteří mladí vrazi totiž v minulosti hráli takové krvavé akční videohry a to je jasný důkaz příčinné souvislosti. Někteří mladí, kteří stříleli ve školách, hráli také v minulosti fotbal. Proto zakážeme také fotbal. Někteří nezletilí kriminálníci také sbírali poštovní známky. Proto je nutno zakázat filatelii.  

Nárůst kriminality nijak nesouvisí se změkčováním zákonů. Nijak nesouvisí se zrušením trestu smrti. Nárůst agresivity mládeže nijak nesouvisí se zákazem tělesných trestů a omezením pravomocí učitelů. Nárůst kriminality nemá žádnou souvislost s tím, že ve vězení dnes vězni mají video, pohodlí i posilovny. Nijak to nesouvisí s imigrační politikou, která do Evropy pouští džihádisty. Nijak to nesouvisí s tím, že zákony dnes chrání spíše útočníky a sebeobrana je trestná. Ne. Za nárůst kriminality mohou kreslení animovaní panáčci na obrazovce. Zastřelte je!

Reference:

1) http://in.reuters.com/article/lifestyleMolt/idINTRE57P55R20090826  Zpráva o zákazu videoher ve Venezuele

2) http://motls.blogspot.com/2009/08/klaus-buy-lots-of-light-bulbs-on-monday.html Castro a Chavez zakazují žárovky jako první.

3) http://www.joystiq.com/2009/07/28/64k-signature-petition-delays-german-govts-game-banning-bill/ Německý parlament chce zakázat videohry.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | pondělí 7.9.2009 10:24 | karma článku: 28,16 | přečteno: 2288x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 484x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Fotbalový zápas se dohrál noži. Další důkaz, jak války klanů sužují Německo

14. května 2024

Premium Tam, kde kdysi přilétla nějaká ta rána pěstí, se dnes střílí. Řeč je o okresním fotbale v Německu,...

Chybí důležitý lék na astma, i kvůli ceně. Kdo koho vydírá? přou se lidé

14. května 2024

Premium Češi s astmatem, alergií či chronickou obstrukční plicní nemocí složitě shánějí lék ve spreji...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky