Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

7. 9. 2009 23:08
Jak se pozná diktatura?

Určující kritérium je pouze jediné: diktatura je ta vláda, která není dostatečně servilní k americkému režimu.

Může být opakovaně volena ve svobodných volbách, může garantovat svobodu slova, může prohrávat některá referenda, není to nic platné.

Zato takový Pinochet nebo Havel, to bývali demokrati!;-D

0 0
možnosti
VK

Kremlik

8. 9. 2009 9:26
Re: Jak se pozná diktatura?

Diktatura je rezim, kde vladce ve svych rukou (v rukou statu) shromazduje stale vetsi a vetsi moc a usiluje o nesesaditelnost. Chavez znarodnuje a za chvili bude on (stat) ridit vyrobu skoro v celem state. Prosadil si, ze muze kandidovat neomezeny pocet volebnich obdobi... A uz stari Rekove vedeli, ze diktator se zpravidla opira o podporu lidu, jehoz podporu si kupuje ruznymi darky. Proto se takovym lidem rikalo dema-gog, tj. vudce lidu, vudce mas.

0 0
možnosti
JK

Jan Krauskopf

7. 9. 2009 21:37
Teda...

pane kolego, smekám. Píšete skvěle - jen tak dál :-)

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

7. 9. 2009 18:37
Snad jen ještě zakázat drastické pohádky.

Takový krvák o Karkulce  se musí dětem zakázat.

Z Andersenových pohádek na mně hrůza dýchá ještě dnes.

0 0
možnosti
JG

JanGajdos

7. 9. 2009 20:39
Re: Snad jen ještě zakázat drastické pohádky.

Co Andresenovy pohádky, ale vezměte si například Máchu (v Máji je dokonce hlavím hrdinou vrah!) nebo drastičnost Erbenovy Kytice (Z vodníka se ještě teď budím hrůzou).

Všechny podobné knihy musí být podrobeny tvrdé cenzuře!!

0 0
možnosti
S

Sampis

7. 9. 2009 11:37
Autor má naprostou pravdu

vždyť všechny hry obsahují násilí. Vybavuji si zejména ruskou klasiku Tetris či SimCity, jako vzor krvelačnosti (těch mrtvejch při povodních a požárech), z novějších pak meagabomba SimLife (mě nějak minula). Fanoušci EA Sports taky budou držet triznu za zrušené simulace her. Nemluvě o závodních hrách.

Ano, ta škoda, že v trezorech zmizí většina světové (rozuměj americké) filmové produkce. Už nikdy nezažijeme ty slastné okamžiky před plátny kin, kde temnoutu střídají stroboskopy výstřelů, detonací a rozlétnuvších se střev.

Ale nejen ze světa přichází tyto děsivé útoky na svobodu. Dnes si již jeden ani nemůže schraňovat roztomilé fotečky s dětmi a jejich dospělými kamarády, aniž by se vystavoval nebezpečí vězení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky