Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Darwinova cena za Lisabonskou smlouvu

Darwinova cena je „anticena“ udílená in memoriam těm, kteří se vlastní pitomostí sami zprovodili ze světa či se připravili o schopnost reprodukce. Je to výraz díků, že přispěli ke zkvalitnění genofondu lidstva tím, že se z něj sami odstranili. Položili obětavě svůj život v boji s lidskou hloupostí.

Darwinovy ceny udílejí od poloviny 90. let. Historky o sebevražedné hlouposti začala v roce 1993 sbírat americká bioložka Wendy Norhtcutt a dnes má vlastní webovou stránku. www.darwinawards.com. Na toto téma existuje i stejnojmenný film s Wynonou Ryder.

Mezi laureáty Darawinovy ceny jsou například zloději, kteří kradli železo v opuštěné tovární hale, uřízli železné sloupy nesoucí střechu, načež ta se na ně zřítila a zabila je. Velmi se to podobá přísloví „řeže si větev, na které sedí“.

A to je přesně případ Lisabonské smlouvy. Bude to poprvé, co Darwinovu cenu získá celý stát, doposud to byli jen jednotlivci. Česká republika tak sama hlasuje pro své rozpuštění a zrušení. „Poslední objednávky, zavíráme.“ Známe tisíce případů, kdy nějaké etnikum bojovalo za samostatnost a autonomii (například TGM) – tohle je jeden z mála, kdy někdo autonomii zahodí jen tak, aby řeč nestála.

LS je nevýhodná, to přiznal i pan Topolánek. Podle Lisabonské smlouvy se státy vzdávají práva veta, čili přichází o možnost, říci „ne“. Mohou být přehlasovány. Zároveň se touto smlouvou snižuje váha hlasu malých zemí. Váha hlasu ČR klesne na polovinu, zatímco váha hlasu Německa se zdvojnásobuje. Doložka flexibility a tzv. passarella dávají Bruselu bianco šek, že si napříště může v ČR dělat co chce (smí o ČR rozhodovat a  sami si brát nové pravomoci bez souhlasu naší vlády a parlamentu). Naopak české orgány (ministerstvo, parlament) nemohou bez svolení Bruselu napříště rozhodovat prakticky o ničem – pod hrozbou velkých pokut.

Jak může někdo za střízliva podepsat papír, který mu sebere svobodu, autonomii, hlasovací práva i moc? Cožpak jsou všichni v senátu zhulení a opilí?

Kapři tak zblbli, že si sami vypouštějí rybník. Pro kandidaturu na Darwinovu cenu jsou to skvělé předpoklady. Podpis LS je totiž první krok ke zrušení parlamentu, vlády a senátu ČR. Podpisem LS se vzdávají i zbytku rozhodovacích a zákonodárných pravomocí. Přicházejí o náplň práce. Už dnes se něco kolem 70% legislativy rozhoduje v Bruselu, po LS se toto číslo jistě brzy přiblíží baťovským 99.9%. Pro poslance a senátory i ministry bude stále těžší předstírat užitečnost. Nakonec budou v Evropě národní parlamenty a senáty rozpuštěny pro nadbytečnost. „Nemáme už pro vás práci, nejste už k ničemu zapotřebí, “ uslyší jednoho dne.  Mouřenín posloužil, mouřenín může jít.

Sám Mr. Topolánek přiznal, že LS je pro ČR nevýhodná. Podepsat Lisabon je jako podepsat úvěrovou smlouvu s úrokem 40% týdně. Tak hloupí lidé samozřejmě existují. Ale doposud takovéto lichvářské smlouvy podepisovali spíše zmatení lidé s nízkým vzděláním. Nyní to dělá naše vláda a parlament – a to jsou prosím lidé, kteří jsou leckdy tak ověšení akademickými tituly, že se jejich jméno často podobá spíše chemickému vzorci. Navrhuji přezkoumat, zda v budově parlamentu ze země nevychází nějaké škodlivé záření jako třeba radon. Jinak si nedovedu takové zhloupnutí vysvětlit. 

Doposud měla ČR aspoň nějaký vliv na evropské záležitosti. Doposud nemohly ostatní členské země proti vůli ČR prosadit nic. Vůbec nic. Musely nám něco nabídnout výměnou, aby nás přemluvily. Měli jsme právo veta. Nyní se situace mění. Už se s námi nikdo nebude ani bavit. Dostaneme se na periferii EU. ČR bude prostě přehlasována. A bude muset mlčet a poslouchat. Slovy bývalého presidenta Francie, Češi získají spoustu dobrých „příležitostí mlčet“.

Centralizace, kterou prosazuje Lisabon alias Euroústava, je kolosální sebevražedná blbost hlavně pro Evropu jako celek. Schválení LS je jakási neúmyslná EU-thanásie. Evropští politici tak zblbli touhou po moci, že pro krátkodobý zisk obětují dlouhodobé cíle. Po nás potopa.

LS je dalším krokem k vytvoření vysoce centralizované a byrokratické euro-říše. Co je na tom špatně? Vzpomeňme si na SSSR. Systém, kde jedno senilní centrum má detailně rozhodovat o všem v celé říši, je nutně zkostnatělý a nepružný. Místo, aby se lidé řídili vlastní hlavou, musí se ve všem řídit směrnicemi, které navíc smolí kdosi daleko, kdo region ani nezná ani ho nezajímá. Vznikne-li pak nějaký problém, trvá měsíce a roky, než se směrnice novelizuje -  a to už je dávno pozdě. Proto byrokratizace a centralizace vždy vede k bídě a úpadku. Nevyhnutelně. Podpisem Lisabonské smlouvy tedy posíláme Evropskou unii kamsi do střední Asie, posíláme ji na cestu ke starověkým orientálním despociím.

Není to samozřejmě poprvé, kdy se lidé radostně vrhají záhubě vstříc jako lumíci. Zrušení republiky mělo ve starověkém Římě velkou veřejnou podporu, lid diktátora Caesara zbožňoval. Ve 30. letech si Němci radostně zvolili Hitlera. A pak absolvovali jatka druhé světové války. Češi si  ve 40. letech dobrovolně zvolili Gottwalda. A spolu s ním kolektivizaci a drsné politické procesy let padesátých. My jsme tak naivní planeta, pokaždé snadno naletíme. 

Argumenty, kterými kancléř Palpatine přesvědčil pana Háchu... totiž pardon, Topolánka k podpisu, jsou přitom tak průhledné, že by je snad prokouklo i pětileté dítě. Třeba to strašení, že když nepodepíšeme LS, sežere nás Moskva. A já myslel, že Moskvu už máme s krku od doby, co jsme v NATO. Nebo to strašení, že když nepodepíšeme, dostaneme se na periferii Evropy a nikdo se s námi nebude bavit. Já bych řekl, že když LS podepíšeme, tak se vzdáme veškeré moci a pravomoci a pak už se s námi nikdo nebude muset bavit tuplem. Nejvíce mne pobavil argument, že když LS odmítneme (stejně jako to udělali Irové, Francouzi a Holanďani), budeme mít ostudu. Já spíš myslím, že budeme mít z ostudy kabát po celá staletí, pokud LS projde - celé generace si budou ťukat na čelo, jak jsme si mohli pod sebou sami uříznout větev.

Inteligenci některých politiků přitom otupuje docela obyčejná únava. Bojovat proti neustávajícímu tlaku eurokratů lačných po moci, je ubíjející. Inu tak. Buďte dostatečně otravní a vytrvalí a někteří vám podepíší cokoli chcete, jen aby se vás zbavili.  To je případ premiéra Topolánka: „Irské Ne má sice stejnou hodnotu jako francouzské, ale jsme o tři roky starší, unavenější. Už to nějak dokončeme. Absolvovat potřetí stejnou debatu a stejný proces by bylo neúnosné.“ (Respekt 26/2008). Jako bych pana Topolánka viděl – s klížícím se očima podepisuje nad sebou rozsudek smrti, jen aby už měl pokoj a mohl si jít lehnout.  

Interview s p. Topolánkem z června 2030:

Redaktor: „Proč jste tu smlouvu podepisoval, když jste věděl, že je tak nevýhodná?“

Topolánek: „Já... já...byl jsem unavený... my byli všichni pod obrovským tlakem...my... Ježiš dejte mi pokoj...  Jak to mám vědět, proč?“

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Kremlík | čtvrtek 7.5.2009 10:00 | karma článku: 28,43 | přečteno: 1920x
  • Další články autora

Vítězslav Kremlík

Děti šly do kina na pohádku o Barbie a dostaly feministickou přednášku

"Jestli si dáte panáka pokaždé, kdy zazní slovo patriarchát, budete před koncem filmu na šrot," vyjádřil se o filmu Barbie Elon Musk.

27.7.2023 v 9:24 | Karma: 19,73 | Přečteno: 484x | Diskuse

Vítězslav Kremlík

Varování: Na Facebooku řádí falešný Kremlík

Kremlík se zbláznil a začal se zapojovat do nesmyslných diskusí pod články na Facebooku? Ne, to se jenom za něho vydává nějaký hacker či troll.

5.5.2022 v 8:30 | Karma: 20,30 | Přečteno: 648x | Diskuse| Společnost

Vítězslav Kremlík

Covid jako generální zkouška na klimatický lockdown

Za Covidu si klimatičtí aktivisté pochvalovali, jak hezky klesají emise, když si na obyvatelstvo pořádně došlápnete. A když už si lidé na ztrátu osobních svobod tak nějak zvykli, proč to měnit?

10.11.2021 v 8:32 | Karma: 33,16 | Přečteno: 1109x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Myslíte při sexu... na klima? A ví o tom vaše žena?

Na co myslíte při sexu? No fuj. Že se nestydíte. Uvědomělý občan by měl myslet na uhlík, na planetu. A ne na nějaké nemravnosti.

9.11.2021 v 10:03 | Karma: 35,27 | Přečteno: 1030x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Vítězslav Kremlík

Podle autorů zeleného údělu se v Hondurasu žije lépe než v Německu

Happy Planet Index nehodnotí životní úroveň států podle HDP, ale podle...uhlíkové stopy. Takže čím horší energetická chudoba, tím je země "šťastnější". No panejo. To se máme na co těšit.

6.11.2021 v 9:36 | Karma: 33,68 | Přečteno: 949x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Na Ukrajině se už vykládá pomoc z amerického miliardového balíku

13. května 2024  22:27

Americká vojenská pomoc pro Ukrajinu v rámci balíku, který Kongres schválil koncem dubna, již...

Při hromadné nehodě na Karlovarsku zemřel člověk, další čtyři se zranili

13. května 2024  16:13,  aktualizováno  21:35

Vážná dopravní nehoda dvou osobních a nákladního vozidla uzavřela silnici I/6 u Čichalova na...

VIDEO: Bouřka strhla na lidi v Bombaji obří billboard. Desítky jich uvěznil

13. května 2024  21:28

Nejméně osm lidí zahynulo v indické Bombaji po pádu obřího billboardu, který v pondělí strhla...

Američana zadrželi v Istanbulu s 1 500 štíry a pavouky, přitom měl povolení

13. května 2024  19:13,  aktualizováno  21:08

Turecká policie zatkla muže, který se podle ní pokoušel ze země propašovat vzácné jedovaté pavouky...

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...

  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky