Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TC

Toicem

7. 5. 2009 15:25
Máte nejspíš pravdu a ode mě karmu

Ale že by mě to nějak těšilo (že máte pravdu), to teda ne... :-/

Lidi jsou nepoučitelní. :-(

0 0
možnosti
N

Novotnak

7. 5. 2009 14:15
To je přece nesmysl

o tom jak nás to "omezuje" je výborný článek o pana Martina Komárka v Dnešní MF Dnes. Takže to nebu dál rozvádět. Jen doplním svůj názor k tomu v čem je LS výhodná. Pokud chce mít evropa jako celek nějakou váhu vůči zahranicí, aby mohla fungovat jako celek, tak není možné, aby každý jeden stát mohl zablokavat jakákoliv jednání a stále je potřeba vždy mít souhlas většiny států a většiny obyvatel EU. Nově nastavený systém je daleko demokratičtější, doteď stačí, aby si jeden stát "postavil hlavu"...

Navíc by si poslanci svoji větev dobrovolně nikdy neuřízli. Naopak po zavedení LS bude mít v evropě český parlament větší rozhodovací pravomoce než doposud protože se rozhodovací pravomoce z bruselu přesouvají na jednostilivé pralamenty, ale to se už dostávám k tomu co psal pan Komárek, doporučuji přečíst jeho článek, je přesnější.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

7. 5. 2009 16:22
Re: To je přece nesmysl

R^R^R^

0 0
možnosti
RB

erben3

7. 5. 2009 13:56
Výborně!

Karma jako hrom R^

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

7. 5. 2009 13:29
Výborně..

jen víc a houštěji!;-)[>-]

0 0
možnosti
K

kion123123

7. 5. 2009 12:24
Výborný článek!!!

Samozřejmě karma!!!

Spoléhám na pana prezidenta, že něco tak odporného nepodepíše!R^;-€[>-]

:-©EU

0 0
možnosti
RB

erben3

7. 5. 2009 13:57
Re: Výborný článek!!!

Pokud nebude taky unavený. [>-]R^   EURv

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora.2

7. 5. 2009 10:57
Podle mě máme tentokrát alespoň výhodu,

že nebudeme muset pátrat po tom, kdo nás prodal. Si vemte, jak se hledal zvací dopis z '68. Teď jsou jména alespoň známá a když se to pose..., je koho hnát k zodpovědnosti. třeba i s rodinami ;-)[>-]

0 0
možnosti
K

kion123123

7. 5. 2009 12:25
Re: Podle mě máme tentokrát alespoň výhodu,

R^

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

7. 5. 2009 10:27
Co na tom vidí za excelentního

pan Streit netuším. Že Topolánek zbytečně podlehl legitimnímu tlaku novináře? Rozum každému říká, že smlouva mezi téměř 30 subjekty je kompromisem, že nemůže být výhodná právě pro ČR. Vysvětlujte to autorovi či panu Streitovi. Ty pseudoargumenty byly proprány tolikrát, že lze jen konstatovat, že autor se tu a do tohoto světa dostal nejpozději včera. To, že se panu Klausovi nelíbí evropský parlament jako příliš levicový, je legitimní. To, jakým způsobem se snaží stavit hráz, je předem prohraný boj, ve kterém navíc spolehlivě znectil a ještě znectí jak sebe tak i ČR. Boj o více pravicově orientovaný EP se dá vyhrát - ale jinde a jinak. Rozhodně ne z křesla prezidenta a už vůbec ne neústavním aktivismem.

0 0
možnosti
F

fext

7. 5. 2009 10:36
Re: Co na tom vidí za excelentního

Vy tomu jak tak koukám pořád nějak nerozumíte. Takže například, pokud se bude hlasovat, kam se umístí skládka radioaktivního odpadu, kam byste řekl, že se v nějakém státě umístí, vedle hlavního města, nebo někam k Horní dolní, kde se řev místních bude ignorovat a starosta se podmaže, nebo se to rovnou direktivně zařídí? Proboha, vždyť už v době, kdy to bylo nelegální se sem z Německa tahal nebezpečný odpad. Už dávno před Lisabonem byly plány, jak umožnit lidem z radikálně islámských komunit žít kdekoli v EU s tím, že se jim bude vyplácet jejich sociální výpalné v tomtéž státu, jako dřív. Říká vám něco přísloví "bližší košile, než kabát"? Myslíte si, že pro Francouze a Němce nejsme svoloč z východu tak jako tak? Podívejte se do Německa, jak tam probíhá "Evropská integrace" mezi bývalým západním a východním Německem. A to byli jeden stát, mají jednu řeč, a stačilo 50 let a je to naprosto v pytli. A vy chcete hurá stylem integrovat zbytek Evropy? Skončíme jako vazalové a skládka.

0 0
možnosti
F

fext

7. 5. 2009 10:23
odhlasováno

A teď už nezbývá než doufat, že naši noví pánové se tu rozhodnou mít příjemnou rekreační oblast a zásobárnu pitné vody, a ne odkladiště nebezpečných odpadů a nezvladatelných imigrantů.

Ale tak či onak, vítejte ve Svazu Evropských Socialistických Republik! Hodní postmoderně levicoví lidičkové to zvládli! Splní se učení soudruha Marxe, že socialistická revoluce musí zvítězit ve všech vyspělých státech najednou.

Někdy si říkám, že ti pitomci v Senátu to odhlasovali alibisticky proto, že doufají, že to za ně sestřelí někdo jiný.

0 0
možnosti
NB

j@ck

7. 5. 2009 10:22
no vy jste tedy historik k pohledani

zrovna vcera jsme tu na blogu meli debatu o uzitecnosti humanitnich ved typu historie a jakym zpusobem lze oddelit vlastni ideologicka presvedceni od interpretace historie. Vy jste typickou ukazkou, ze to nejde. K vlastnimu clanku se ani nebudu vyjadrovat, je to jedno velke hystericke bububububu.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

7. 5. 2009 10:20
Tak mi vysvětli

Proč LS podepsali třeba Lucembusko, Rakousko, Belgie, Nizozemsko, Dánsko, Maďarsko, Slovensko? To všechno jsou přeci ještě menší země než jsme my. Ty na tuto cenu nemají nárok?

A co se týká suverenity, tak tu jsme měli tak asi necelých 20 let 1918-1938 a když jsme se měli bránit, tak jsme to neudělali.

Co se týká třeba zákonů, tak zatím mám jen dojem, že ze západu přebíráme jen ty blbější zákony, ale aby se převzali některé, které zlepší třeba vymahatelnost práva, to ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2796x
Tento blog byl oceněn v anketě "Bloger roku 2011". Autor je překladatel a vzděláním historik. Účastnil se klimatické konference v Kodani. Po aféře Climategate založil web www.klimaskeptik.cz. V roce 2019 vydal knihu OBCHODNÍCI SE STRACHEM (Dokořán). Ta v roce 2021 vyšla též anglicky na Amazonu jako A GUIDE TO THE CLIMATE APOCALYPSE.

 

Seznam rubrik

Oblíbené stránky