Skoro 99 % novinářů by se mělo stydět (anebo nechodit na tiskovky vlády a krizového štábu)

Novináři jsou jakože hlídací psi demokracie, ale když svou práci dělají špatně, potažmo nezvládají, tak kdo ohlídá je? V současné nouzové situaci novináři flexibilně absolutně nezvládají  "domácí úkoly". Jak jinak by se 

např. p. Kopecký z iDnes mohl nedávno zeptat: Jak to bude s těmi sprchami a šatnami ve fitnes a WELLNESS?  Přičemž jistěže o uvolnění ve velnes vůbec nešlo...

Jistěže není zdaleka sám, já si ho pamatuji skrzevá to velnes... Zhusta na tiskovkách vlády a krizového štábu se "novináři" ptají imrvére na totéž - jaxi neposlouchají odpovědi na otázky kolegů, ptají se na stejné.

Trpělivost tázaných a tedy odpovídajících fakt obdivuji. Dokonce i když řeknou - právě jsem na to odpověděl, tak zopakuje.

To já bych nedokázala. Já bych možná s pokerface dokázala říct: právě jsem odpověděla. Ale už bych nezopakovala.

Přijde mi pozoruhodné, že "novináři" kritizují vládu či krizový štáb, že NĚCO nezvládá, přičemž oni sami nezvládají ani "domácí úkoly", natož pak při tiskovkách POSLOUCHAT ODPOVĚDI.

Zato spolu s opozicí vyčíst vládě, že tohle měla dělat takhle a tohle zas jinak... nejlépe 14 dní poté... no tak to, žurnalisté, sorry, vole, error. A na těch tiskovkách aspoň poslouchejte odpovědi i na jiné, než vlastní otázky. Ušetříte tím spoustu času. Těch odpovídajících.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alena Křehotová | pátek 24.4.2020 17:02 | karma článku: 43,05 | přečteno: 2524x