Migrace ? Asi se budeme muset smířit

Před třemi lety jsem na jiném blogu napsala: Migrace a česká xenofobie8. července 2015 v 11:46 | ALKA | Mé kritické (?) myšlení Tohle do mého blogu zapadat nebude - protože chci psát hlavně fejetónky, až vysloveně srandu

... a pokračovala jsem. Teď to lehce upravím. Ne názorově, jen časově .

 

Když tu byl "příliv" migrantů v 90. letech z Čečenska a bývalé Jugošky - byli to vesměs muslimové. A nikomu to nevadilo. Proč? Protože utíkali před válkou a náboženství nikoho nezajímalo. Taky koho by tehdá napadlo, že v "socialistické" Jugoslávii či bývalé části SSSR by mohli být muslimové. 

 

 Zatímco Blízký východ? Severní Afrika? No to je jasné - samý muslim a co muslim, to terorista.  Kde jsou prohlášení a komentáře československých emigrantů z let 1948, 1968 a po roce 1970? Že nebyli nazýváni komunistickými špióny? A nenalhávejme si, že VŠICHNI EMIGROVALI "za svobodou". Zhusta MIGROVALI za lepšími finančními a ekonomickými podmínkami...

 

Že zdrhající Čechy západ nevracel, to bylo v pořádku. A že ČR teď brání v přijetí zdrhajícím z jiné části světa - to v pořádku je ? Jistěže mám na mysli ty, kteří utíkají před válkou. A inu ano - mnozí  jdou za lepším žitím, čili ekonomičtí migranti, stejně jako to bylo z této republiky.   V posledních 16 letech jsem byla 3 x na tuniské Džerbě. Pokaždé v jiné části malého ostrova. A nikdy jsem neviděla, že by místní hotelový personál, obchodníci, zaměstnanci bank či jiných služeb, padli 5 x denně na zem a kvíleli směrem k Mekce.Ano viděla jsem vdané ženy se šátkem na hlavě (vlasy jsou pro muslimy sexuálním symbolem). Viděla jsem vdané ženy, které se koupaly v oblečení ( a když vylezly z moře, mohly soutěžit o mis(is mokré šaty...), protože vdanou ženu nemá cizí chlap co okukovat v plavkách.Stejně tak jsem se bavila se svobodnými holkami, které byly v plavkách a šátek nenosily ani do školy...Jestli ona ta Džerba není ateistická, což?

 

  A ano - nějaké pako nedávno v Tunisku zastřelilo 39 turistů; v Uherském Brodě jiné pako zastřelilo 9 štamgastů... V USA "každou chvíli" nějaké pako střílí na studenty a učitele střední či jiné školy... A co ten neonacistický katolický Nor tehdá...(Upozorňuji - psala jsem v červenci 2015.)

 

 Ne každé pako s přístupem ke střelné zbrani je terorista. Ne každý terorista je muslim.

 

  ...Kdekterý bezdomovec, nezaměstnaný, nemocný, invalida, senior, matka samoživitelka ap., aby somrovali někde peníze, protože stát o ně nedbá. Přesněji dbá, ale mizerně. A se starostí o migranty to bude ještě horší.   Přesto bych řekla, že být sociologický výzkum - tak shora uvedené kategorie nebudou ty, které budou migračně xenofobní.

 

 

Uplynuly tři roky - nic moc se nezměnilo. Dál tu nechceme přijmout lidi, kteří by to potřebovali. Zato se sem dostanou ti ekonomičtí migranti, kteří odsud klusají pryč hned, jak je ubytujeme. Ale stále si myslím, že tohle není o náboženství.

 

 

  

Autor: Alena Křehotová | čtvrtek 6.9.2018 13:41 | karma článku: 16,63 | přečteno: 1698x