Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Je nesmysl srovnávat emigranty z ČSSR před rokem 89 s imigranty do EU.

Nebo snad emigranti z ČSSR chtěli stavět okresní sekretariáty KSČ a hlásat marxismus-leninismus?

Nebo to zkuste srovnat se stovkami mešit (některé i s minarety) v EU.

Myslím si, že je třeba pochopit, že islám není jen náboženství, ale že se jedná o ideologii, která obsahuje i systém vládnutí (způsob řízení státu) a právní systém.

Ani jedna z těchto dvou složek není slučitelná s demokratickým způsobem řízení státu ani s evropským právním systémem. Náboženství obsahuje islám jen část.

Je jistě možné rozlišit mesianismus rasový, třídní i náboženský a tedy nacismus, komunismus i islám, ale myslím si, že podstatné je odmítnout každou z uvedených ideologií.

6 0
možnosti
VV

Predstavte si pane Kounovsky, ze nekdejsi reditel CST Jiri Pelikan ji v roce 1969 v Rime zakladal.

To je pro vas novinka, co?

0 0
možnosti
Foto

Nemusíme se sničím smiřovat. My jsme ti doma a je jen na nás, koho dalšího si k sobě vezmeme. Totéž platí i opačně (když nás nebudou jinde chtít, tak na to mají svaté právo).

10 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že se musíme smířit s tím, že do Evropy proudí nelegální emigranti; myslím tím, že s fenoménem migrace se budeme muset smířit. Což neznamená, že pro tomu nelze nic dělat...

1 0
možnosti
PK

Jedno musíme připustit, Vaše "smířit" je příliš poraženecké, Evropa bude pod obrovským migračním tlakem. Příčin je mnoho - na obou stranách a reálné je jen ji usměrnit aby dopady byly co nejmenší. Vcelku oceňuji v tomto Babiše, i když návrhy jak pomáhat venku jsou jen "taktické", sám uvnitř tomu určitě nevěří. Ale nikdo tady lepší program nemá. Problém je, že za ním nestojí většina státu, to by ho Merkel a spol. musela brát vážněji.

3 0
možnosti
Foto

Viz má odpověď pí Moudré...

0 0
možnosti
Foto

Vy jste asi neviděla to video s kuličkami. Každá kulička představovala milion chudých lidí na této planetě. Kuliček bylo 5 tisíc, protože se odhaduje, že chudých je 5 miliard. Kdyby si bohatší země rozdělili ročně 10 milionů chudáků, ze skleněných nádob ubylo deset kuliček. Nebylo to ani znát, ale zároveň do nádob demonstrátor přidal 50 nových kuliček představující 50 milionů nově narozených dětí v chudých rodinách. Je kruté, co řeknu, ale lidstvu chybí zničující války a morové či chřipkové rány mající na svědomí citelný úbytek obyvatel. Při pokračujícím takovém vývoji je konec lidské civilizace na dohled.

10 0
možnosti
PP

Úředníci švédské vlády přijímali přes 40 let imigranty, kteří to "potřebovali", neradostný výsledek této bohulibé činnosti lze ověřit třeba ve studii Švédské Univerzity obrany: https://goo.gl/bvuU6Q . Stále věříte, že za multikulturními problémy v Německu stojí neonacisté? Pak zkuste tady tento zdroj: https://goo.gl/eK5LrG .

8 0
možnosti
Foto

Nepíšu o Německo, o multikulturalismus, ani o neonacistech.

0 0
možnosti
PK

Z Čečny a Vaší Jugošky neutíkali jen muslimové, asijské republiky CCCP opouštěli a opouštějí většinou Rusové. Šlo jim i o kejhák. V organizaci kde pracuji se překládají doklady cizinců. Poněvadž jako "znalec" ruštiny se slušně zeptám - Vy otkuda? Hodně často bílé pěkné dívky i mladíci říkají - iz Kazachstana...

4 0
možnosti
Foto

V 90. letech při válce v Jugoslávii sem emigrovali především muslimové. Bylo to před válkou a nikoho náboženství uprchlíků nezajímalo. To jsem zmiňovala.

0 0
možnosti
VE

Souhlasím, problém není náboženství, ale jiná "kultura" , nižší IQ Arabů a černochů a jejich vysoká kriminalita (zejména když mladíci přijdou do Evropy, nejenom terorizmus) a špatná schopnost se začlenit do pracovního procesu. To jsou ty rozdíly mezi např. emigrujícími Čechy na západ v 70. letech

7 0
možnosti
PK

Ale to náboženství ovlivňuje vše.

3 0
možnosti
JS

Obávám se, že Váš pohled je značně zkreslený. Níže pro Vás uvádím odkaz na web České televize, kde je článek, který se zabývá analýzou kriminality migrantů v Německu. Mimo jiné se tam píše, cituji: "Kriminologové došli mimo jiné k závěru, že migranti v Dolním Sasku jsou zodpovědní za téměř každý osmý násilný trestný čin a také se z větší části podílí na nárůstu násilné kriminality. Počet policií registrovaných násilných trestných činů zde mezi lety 2014 a 2016 stoupl o 10,4 procenta, přitom za 92,1 procenta nárůstu jsou zodpovědní právě migranti."

Na konci článku se nachází citát Vladimíra Baara, politického a kulturního geografa: "Je obrovský problém s integrací muslimské menšiny. Jádrem neúspěchu je samotné náboženství s jeho principy, které lidi drží pohromadě a znemožňuje jim, aby se přizpůsobili. Jsou pak rodinami pokládáni za odpadlíky, vyvrhele a podobně, takže to neudělají. A když, tak jenom malá část.“

Zde je odkaz:

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2350426-v-nemecku-analyzuji-kriminalitu-migrantu-u-severoafricanu-je-nadprumerna-uprchlici-z

Dále si můžete přečíst například článek na iDNES s názvem: "Drogy, vraždy a hromadné bitky. Mezi migranty přituhuje". Článek je sice z roku 2015, ale názorně dokumentuje děsivou situaci v německých uprchlických táborech, cituji: "Násilí se v německých azylových centrech stává součástí každodenního života. Podle deníku Die Welt běženci nejčastěji útočí na spolubydlící, nezdráhají se však ohrozit ani zaměstnance ubytoven. Jen v Sasku policie mezi žadateli o azyl během prvního pololetí vyšetřovala deset případů zabití, vraždy nebo pokusu o ni.

Zde je odkaz:

https://zpravy.idnes.cz/nasili-mezi-uprchliky-v-nemecku-dnq-/zahranicni.aspx?c=A151006_152909_zahranicni_mlb

12 0
možnosti
JL

Zvláštní, jak autorka zlehčuje x teroristických útoků spáchaných muslimy v Evropě od roku 2015. Taky neustálé srovnávání jiných migračních vlna s islámskou - nevidíte laskavě ten rozdíl? Lidé prchající například po roce 68 od nás, tam nešli střílet ani Jugoslávci utíkající před válkou k nám, neměli nejmenší důvod tady provádět teroristické útoky. Normální Češi jsou dost naštvaní na cizince, protože mají důvod vidět, že jim tu berou práci, a když sem pozvete další desetitisíce lidí, samozřejmě se to odrazí při volbách. S muslimy a Afričany prostě budou problémy, jejich integrace je otázka mnoha desetiletí a možná generací.

15 0
možnosti
JS

proboha kdo vám bere práci?

2 2
možnosti
JK

Jenom třeba k té migraci Čechů. Také byla tam masivní ? Zajímalo by mě srovnání, kolik Čechů a kolik současných migrantu bylo po pěti letech v exilu na soc. dávkách. A jakým procentem se migrující Češi podíleli na zvýšení kriminality ?

11 0
možnosti
Foto

Přirovnávat migranty z Eritreje k továrníkům a inteligenci prchající po Únoru z ČSR vyžaduje hodně zaslepenosti.

8 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2269x
Jsem recesistka, poměrně sarkastická, přesto na všem to lepší hledající (což už mě přestává bavit) ... a už jsem 69 +

Seznam rubrik