Bohatství se v Čechách neodpouští. Už vůbec ne když ho na sebe napráskáte sami.

Nejprve upřesním ty Čechy - fakt nemohu napsat Česko, páč si myslím, že Morava to až tak neprožívá; nějak mi ti Moravané tak závistiví nepřijdou, což nemohu zdokladovat, je to jen pocit. Nicméně ta závist k bohatství v Čechách 

zase vyplynula na povrch, když generál Pavel vyčetl Babišovi, že za dva roky vydělal bůhvíkolik miliónů korun...

Vzpomněla jsem si na dobu před nějakými 10 lety, kdy jsem hulákala na televizi (to jsem ještě zprávy na ní sledovala, teď to beru přes internet, neb TV nemám) "Babiši, ty jsi úplně blbej" neb v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky - po vystoupení poslance Kalouska na téma "vratky"  5 miliónů, ať už šlo o cokoliv, Babiš řekl, že " 5 miliónů jsou pro mne drobné". A proto jsem zaržála a obrazovce sdělila, že je Babiš úplně blbej.

Tohle prostě v závistivých Čechách nemůžete říkat. Dokladem toho je i včerejší sdělení generála Pavla, že Babiš si vydělal bůhvíkolik... No rozhodně to bylo víc, než je důchod s vojenskou výsluhou pana generála, což je zase mnohem a mnohem víc než je můj podprůměrný starobní důchod - ale hele generále, prachy Vám fakt nezávidím.

Co se voleb a peněz týče, moje maminka (umřela v roce  2003, dej jí Marx a Engels nebe) k volbám chodila se slovy: Jdu volit ty samé, už si nakradli, tak tolik krást nebudou.

Ukazuje se, že i ti, co už si "nakradli" by rádi pokračovali... Máte jiné vysvětlení pro to, že v Praze furt ještě není "vláda" ?

Ovšem přijde mi, že ta závist k bohatství v Čechách už získává i politický charakter. V Americe jsou miliardáři, v Rusku  jsou oligarchové, na Ukrajině jako by nebyli...v Čechách je Babiš.

A inu ano já, co se miliardářů týče, jsem neměla ráda Petra Kellnera, poté co koupil Novu -   zrušil blog.cz; tam jsem byla ráda a měla tam hafo virtuálních kámošů... Ale prachy jsem mu, jakož ani vdově Renatě, nezáviděla a nezávidím.

Stejně jako nezávidím paní Danuši, že je "mladá a pohledná", to když o sobě prohlásíte sami, je úplně stejně blbý, jako že 5 mega jsou pro Vás drobné...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Alena Křehotová | pátek 20.1.2023 8:32 | karma článku: 43,47 | přečteno: 11928x