Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Souhlasím, pane ministře Janoto, slušní lidé mají stejný pocit

Cituji Fischera: „ČSSD a komunisté rozbořili úsporný balíček." A k tomu ještě povzdech ministra financí Janoty: "Mám pocit marnosti,". Co k tomu dodat?

My, řádní plátci daní, sociálky a zdravotního pojištění, resp. majitelé firem platících nemalé odvody do státní kasy, my všichni máme úplně stejný pocit, pane ministře.

Paroubek svůj boj o voliče vyhrál další socialistickou lží, kterou mu sežerou snad jenom jeho skalní voliči: Z kapitoly, která je ze zákona povinná (a tedy stejně se musí naplnit tak jak tak) tzv. „odebral peníze" a „přesunul" je do jiných nepovinných kapitol. Že se vlastně jedná o navýšení dluhů, tak to on sám nepřipouští. Jeho stínový ministr financí Sobotka k tomu lakonicky dodává: "V žádném případě v důsledku přijetí těchto návrhů nedojde ke zvýšení státního dluhu, vláda má k dispozici ještě polštář na straně daňových příjmů." Nezdá se vám takový výrok od experta na koupi bytu s použitím poslaneckých náhrad více než arogantní?  

Navíc v době krize, kdy se všeobecně propouští, tj. když se ze zaměstnanců platících daně stávají nezaměstnaní pobírající podpory, když firmám klesají tržby a tedy zisky a odvody, tak v té době hovořit o daňovém polštáři, to je hodno opravdu jen „experta" pana Sobotky z ČSSD. Možná je on sám zvyklý na přímou úměru (která u daní neplatí) ve stylu: „zvedneme poslanecké náhrady = dříve našetřím na byt" a stejně uvažuje u výběru daní.

Ano, pravda, Paroubek vyhrál souboj o rozpočet na plné čáře a podle toho to taky tak vypadá. Kdo však prohrál, byla Česká republika a její občané. Počítejte se mnou:

Každou vteřinou roste veřejný dluh ČR o 6 300 Kč. Denně je to tedy suma sumárum nárůst veřejného dluhu o neuvěřitelných 544 milionů . Každým dnem tedy ponechává tento stát pro příští generaci nový dluh půl miliardy!

Jinak řečeno den za dnem naskakuje veřejný dluh ČR o půl miliardy a z toho dluhu denně žije český stát!

Jako otci mých dětí a řádnému plátci daní je mi z toho smutno. Ale hned dodám: Někomu by však za to mělo být hodně, opravdu hodně stydno!

Tak se ptám, pro koho žijí ta boží hovádka -  voliči Paroubka? Jenom pro svoje potěšení mít dovolenou v Chorvatsku na dluh? Mít poslední model plazmové televize na dluh? Koupit svému dítěti poslední model mobilu na dluh? Mít pastelkovné na dluh? Dostat porodné na dluh?

(Mimochodem, malý test: Co myslíte, ve které politické dílně vznikl tento návrh a jakému voliči se bude líbit: „Porodné 60 000 Kč na první dítě, 90 000 Kč na druhé a 120 000 Kč na třetí. Rodinám pobírajícím dětské přídavky poskytneme příspěvek 7 000 Kč na zakoupení počítače v okamžiku, kdy jejich dítě začne s výukou informatiky na základní škole. Nárok na přídavky budou mít nově rodiny až do pětinásobku životního minima, výše přídavku bude dána pouze věkem dítěte, od 1 000 Kč na dítě do 6 let do 1 500 Kč na studenty ve věku 18-26 let. Zajistíme zákonnou ochranu nájemníků. Výdaje na bydlení včetně služeb přesahující 30 % rodinných příjmů plně kompenzujeme sociálním příspěvkem." Komunisti? Ne, to je volební styl ČSSD!)

Půjčovat je snadné, když je od koho. Při takovémto růstu dluhu to nebude dlouho trvat a investoři prohlásí české dluhopisy za rizikové. Systém „vyražte klín klínem", rozuměj „dluh dluhem", přestane fungovat stejně jako v Maďarsku. A co pak bude, ptám se voliče Paroubka? Kdo vám pak půjčí denně půl miliardy na vaši novou televizi, na vaši dovolenou, na váš benzin do auta, na provoz chaty nebo zahrádky? Nikdo.

Řečeno slovy našeho klasika Cimrmana, nebude to dlouho trvat a přijde jiný mladší Sekáč z MMF, ten se v parlamentu nezakecá jako Fišerova vláda a bude vskutku nemilosrdně a krutě sekat. Už dnes si dovedu představit ten opravdu zoufalý řev dnešních voličů ČSSD, kteří se dnes radují, že Paroubek vyhrál boj o rozpočet na rok 2010.

Takže ano, voliči Paroubka, tuto dnešní bitvu s rozdáváním z rozpočtu jste vyhráli. Ale vězte, lžete si do vlastní kapsy, na toto Pyrrhovo vítězství doplatíte nejvíc vy sami.  

Autor: Ilja Kraval | čtvrtek 10.12.2009 11:20 | karma článku: 44,33 | přečteno: 4502x
  • Další články autora

Ilja Kraval

Moderátoři ČT odhaleni!

Předkládáme vám přepis rozhovoru, který se má údajně stát příručkou pro redaktory ČT, jak správně vést rozhovor s hostem v publicistickém pořadu.

27.9.2011 v 16:50 | Karma: 30,82 | Přečteno: 2550x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Kde rasistický domov můj?

Za devatero horami a devatero řekami žil byl jeden přesvědčený kovaný bílý rasista. I dočetl se ve svém místním tisku, že ČR je zemí rasistickou, a rozhodl se, že to bude jeho země bílá rasově zaslíbená.

10.9.2011 v 10:11 | Karma: 33,41 | Přečteno: 2075x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Výsledky Agentury pro sociální začleňování a maminka s kočárkem

Cituji ředitele Agentury pro sociální začleňování pan Šimáčka: „Agentura pracuje na Šluknovsku od r. 2008, naplno od r. 2009. Od začátku roku 2010 je schválený strategický plán, ve kterém nejlépe plní Krásná Lípa a Vansdorf, horší dohoda je především se starostou v Rumburku, přestože jsme navrhli zpracovat projekty v úhrnné výši 45 mil Kč...Ve Vansdrofu je pět terénních pracovníků, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, azylové domy...“

4.9.2011 v 10:40 | Karma: 36,67 | Přečteno: 2253x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Do děravého vědra lije více vody jen idiot, pane ministře!

Při pohledu na titulek, že „ministr financí hledá další možnosti snižování schodku rozpočtu“, mne napadlo jedno jediné: Nějaký výpadek paměti nebo co? Pane ministře, otevřete si váš volební program TOP09 a tam vše najdete! Co tam však určitě není, to je zvyšování daní, ať už nepřímých nebo přímých, po kterém tak voláte. To je totiž až to poslední, k čemu byste měli přistoupit.

22.7.2011 v 10:55 | Karma: 39,30 | Přečteno: 2902x | Diskuse| Ostatní

Ilja Kraval

Na Sobotku bych tedy nevsadil ani zlámanou grešli…

Nedalo mi to, abych nezareagoval na tuto demagogii, čtěte dobře, ale sedněte si na to:

17.7.2011 v 17:22 | Karma: 33,22 | Přečteno: 2060x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  11:55

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

Zemřel bývalý šéf izraelské společnosti přátel ČR. Přežil Osvětim, skrýval se v Praze

4. května 2024  11:39

Ve věku 99 let zemřel někdejší předseda Izraelské společnosti přátel České republiky a jeden z...

Novodobí husaři. Polsko zná podobu F-35, budou bez červeno-bílé šachovnice

4. května 2024  11:07

V polských ozbrojených silách se zakrátko opět objeví husaři. Nikoliv však jako těžká kavalérie,...

Prokremelští motorkáři přijeli na hřbitov do Brna, chtějí až do Berlína

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  10:42

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik