Vsaďte na Lenina - vždy vyhrajete!

Ne, nebojte se, nechci propagovat myšlenky jistého Vladimira Iljiče Uljanova, známějšího pod přezdívkou Lenin, jako všelék na neduhy světa sužovaného finanční krizí. Jeho učení, jež odstartovalo v listopadu 1917 bolševický puč v Rusku a odtud se šířilo s razancí vlny tsunami, naštěstí pohřbily trosky berlínské zdi o dvaasedmdesát let později. A doufejme, že definitivně! Nicméně takřečený „vůdce světového proletariátů“ může právě v situaci, kdy se banky otřásají v základech, přinést všem, kteří dokážou chytit příležitost za pačesy a investovat, značné bohatství, či alespoň docela příjemný zisk.

Šanci, jak ho docílit, nabízejí ruské sázkové kanceláře, v nichž si milovníci rychlých peněz mohou nově vsadit, kdy, či zda vůbec budou ostatky zakladatele sovětského státu Uljanova-Lenina odstraněny z mauzolea na moskevském Rudém náměstí. „O jejich přemístění se mezi veřejností diskutuje již od rozpadu SSSR a jedním z úkolů nové státní dumy, která vzejde z nadcházejících voleb, bude na tuto delikátní otázku najít odpověď,“ cituje ruský tisk iniciátory sázkařského projektu.

Tipující mohou vybírat z několika možností. Vsadit si , že proslulý nebožtík buď opustí dosavadní místo věčného odpočinku již napřesrok, tedy v prvním roce funkčního období příštího nejvyššího zastupitelského sboru země, či až v roce 2013, případně 2014, 2015 a 2016, nebo nadále vše zůstane při starém. První alternativu zvolilo jednapadesát procent všech, kteří si zatím vsadili, a pokud uspějí, mohou se těšit na výhru v kursu10:1, tedy, že za každých vsazených sto rublů dostanou vyplacenu tisícovku. Nejvíc se však napakují ti, kteří s ohledem na znalost ruské byrokracie (11% hráčů) zvolili pro přesun rok 2014 a mohou se tak těšit na výhru 14:1. Škodní nebudou ani ti, kteří požadují, aby se s ostatky vůbec nehýbalo (dosud pouhých deset osob účastnících se svérázného „sázkařského“ referenda). Pokud se jejich přání splní, vsazená stovka jim vynese 140 rublů, což představuje čtyřicetiprocentní čistý zisk. Není to sice částka, z níž by se mohla zatočit hlava, nicméně o mnoho víc, než by vynesla na úrocích v některé z renomovaných bank.

Jak se zdá, sázka na Lenina se v dnešní nejisté době alespoň Rusům vyplatí. Pokud ovšem ještě před vyřešením problému „Co s Leninem?“ organizátor kuriózní sázkové hry nezbankrotuje.

Autor: Herbert Kratzer | středa 30.11.2011 20:26 | karma článku: 5,23 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Herbert Kratzer

Zrodil se mučedník Engel…

20.2.2011 v 12:08 | Karma: 32,46