Víra pana K – největší tajné světové náboženství

Křesťanství, islám a budhismus jsou notoricky známá náboženství. O přívržencích největšího tajného náboženství, víry pana K, se však moc nemluví. Přesto má milióny přívrženců a noví každým dnem příbývají.

Zakladatel největšího tajného náboženství pan Michaijl K. telegraph.co.uk

Možná je to tím, že nemá žádné okázalé kostely, motlitebny, ani svatou knihu jež by byla známá. Má jen svoji pravdu. Ta se přenáší ústně, či mechanicky, to už, ale bývá pozdě. Tato víra je totiž nejsmrtelnější. Je známo, že ač je tato tajná víra největší a nejrozšířenější, je její otec, Rus narozený 10 listopadu 1919, poměrně neznámým.

Na jeho narozeniny se nikde nepořádají oslavy jeho příchodu na svět. V jeho rodné vsi není pamětní deska, ani obří chrám, k němuž by jeho následovníci konaly pouti. Přesto však je tato víra utctívána denně po celém světě. A její hlavní symbol je notoricky znám, stejně jako kříž, či půlměsíc. To co je však na tomto náboženství zvláštní je, že její příznivci se neznají, ani se o to nesnaží. A pokud se poznají, bývá to často smrtelné pro jednu, či obě strany.

Nikdy v historii nebylo žádné náboženství uctíváno tolika rozdílnými národy, tuto víru mají v Afghanistánu, Pakistánu, Číně, stejně jako na veřilo I mnoho lidí v ČSSR, a take Vietnamu, ale I v USA má mnoho příznivců, stejně jako v Libyi, Indii, Balkáně, Rusku….kdekoliv. Nenajdete asi zemi, kde by hlavní symbol této víry nebyl uctíván, stejně tak, jako nenáviděn a obáván. Jistě, že uctívání v civilizovaných zemí je spíše ve formě obavy, kdežto u mnoho zemí typu Agfhanistán, Libyie, Kongo, Somálsko, Jugoslávie, Kosovo, Albánie, Irák….je tento symbol naopak nosen veřejně.

Je také přítomen všemu co se v těchto zemích děje. Pokud je svržena vláda, přívrženci této víry pozvedávají na znamení vítězství tento svatý symbol, když je naopak ta jimi nainstalovaná vláda znovu svržena, jiní pozvedávají tentýž symbol na znamení jejich vítězství. Tato víra má totiž tu obrovskou výhodu. Nenutí vás v nic věřit. Je jen jediná PRAVDA, TA TVOJE.

A tento symbol je jejím jediným a také zároveň konečným znakem. Možná si myslíte, že tu víru neznáte, ale to se mýlíte. Denně ji vídáte v médiích. Stejně jako její hlasité obřady, které jsou mechanicky a velmi nahlas vykonávány na ulicích mnoha států po celém světě.

I když je to sice víra poměrně nová, začala teprve roku 1947, jejich přívrženců je však na světě tolik, že každá jiná tajná víra je jen nepatrnou sektou. Navíc každý rok přibývá mnoho nových, kteří touží svatý předmět třímat v rukou. Ano, víra pana Michaila K. je nejsilnější tajnou vírou světa. Co je na ni však odlišného od jiných, že nikdo si nepřeje, na rozdíl od jiných náboženství dojít k vykoupení. Naopak, vždy si přeje být vždy jen misionářem. Nikoliv však tím, komu jsou fragmenty této víry předávány…

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiří Krám | pátek 25.3.2011 10:00 | karma článku: 8,02 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Jiří Krám

Jeden jestřáb mnoho vran rozhání

24.5.2013 v 10:00 | Karma: 24,16

Jiří Krám

Vystoupit z komfortní zóny

22.5.2013 v 10:00 | Karma: 15,20

Jiří Krám

Historie umění ve třech barvách

16.4.2013 v 10:00 | Karma: 10,11