Babiš vrací úder a Dalíci opouštějí loď

Že by se v tom Česku skutečně něco začalo dít? Možná ten Babiš bude mít na českou kmotrokratickou scénu přeci jen pozitivní vliv. Minimálně to vypadá, že nedotknutelní začínají ztrácet status nedotknutelnosti. A to je jedině dobře.

Takovej bordel, jako je v Česku se opravdu jen tak nevidí. Je naprosto neuvěřitelné, že pár borců a jejich kámošů, si z republiky udělalo soukromej podnik! Je to totální ostuda a pokud se s tím něco začne dít, tleskám.
Pokud to došlo tak daleko, že kradení je považováno za politickou normu, tak je něco hodně špatně. Sorry, stát je pro všechny obyvatele, ne nějaká dojná kráva pro pár vychcaných expertů, co ztratilo jakékoliv etické zábrany.
Nechápu opravdu nechápu, jak tohle mohlo tak dlouho procházet. Výběrová řízení za miliardy, které vyhrávají firmy z paneláku, registrované na Britských panenských ostrovech. Jak všichni mohli tak dlouho vědět, kdo je za jakou kauzou, ale výsledkem je, 100% kauz.....odročeno pro nedostatek důkazů!
Na co se čeká? Až nějaký idiot prodá Chrám svatého Víta a nechá z něj postavit obchoďák? To mi chcete říct, že 100% politiků jsou prasata a tudíž kromě občanů to nikomu z nich nevadí?
Je to hodně divné. V normální zemi by nějaký politik proti tomu vystoupil a získal 50% hlasů jen tím, že by SKUTEČNĚ...ne stylem, „slibem neurazíš“, donutil vyšetřovat ty nejhorší kauzy.
Na co čeká ODS? Má snad pocit, že řešení kauz, stylem ....nic se nestalo, „jen“ se....“vono samo“....odklonilo pár mega....bude procházet věčně?
Na co čeká ČSSD? Proč nejde po ODS kauzách a nedonutí je vyšetřovat?
Na co čeká TOP09? Proč nejde po kauzách z minulosti Gross, Pandury...apod., a skutečně s tím něco začne něco dělat?
Na co čeká VV? Proč paní šéfová protikorupčního výboru nezačne ve spolupráci s Transparency International, nějakou kauzu opravdu veřejně řešit?
Na co čekají Zelení, KDU a další, že nikdo z nemá odvahu něco udělat?
Kdepak vážení. korupce je něco co se musí řešit, ne okolo toho vést plané řeči. Stačí se podívat do Británie. Tady se OPRAVDU korupce řeší.
A to následujícím způsobem
Opozice tvrdě sleduje vládu a jakýkoliv její přehmat, nebo nevysvětlené počínání ministra, poslance, jeho kámoše, podnikatele na stranu napojeného lobbistu, státního úředníka....je NAPROSTO veřejně propíráno v médiích a ty ve spolupráci s opozicí daného hříšníka dotlačí k VEŘEJNÉMU vyšetřování.

Vláda se těmto útokům brání a navíc sama vyšetřuje předchozí průšvihy bývalých politiků a to ZPĚTNĚ, něco o čem se v Česku ani nezdá. A to i za cenu, že skutečně panáček, i když třeba už z politiky zmizel, fakt jde vysvětlovat co se stalo. A když to nezní věrohodně, neprojde nějaké ...„odklonil jsem mega, tak to seš pašák, tady máš dvě stě litrů odstupný.“
TAKHLE TO TADY NEFUNGUJE. Pokud by následující kauzy byly v UK, tak by to dopadlo takhle.
Gross – proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o tom, kde se vzaly jeho sta miliony na elektrárnu, když předtím neměl ani na byt.
Dalík – proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o tom, jak to bylo s jeho působením na veřejné zakázky a kauzy jako Pandur.
Topolánek – proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o tom, proč se lobbista Dalík stal poradcem vlády, co vše viděl a neviděl.
Kocourek - proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o tom, kde se vzaly „odkloněné“ miliony.
Řebíček - proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o jeho působení na ministerstvu, proč jeho bývalá firma získala státní zakázky.
Bém – proběhlo by veřejné vyšetřování a soud, za velkého zájmu médií, o Opencard, tunelu Blanka a jeho působení na magistrátu.
A tak by se pokračovalo dál...
V této fázi demokracie v Česku rozhodně není. Pokud se něco stane, nikdo to neřeší, vše se odročí, žádná politická partaj a dokonce ani opoziční nehne, ani prstem, aby se cokoliv změnilo.
Otázka je, nakolik tohle status quo, všem ještě vyhovuje a zda si nějaký inteligentnější politik neuvědomí, že krýt zlodějiny – politiků z vlastní partaje (což se ještě dá chápat), ale dokonce opozice (což se teda chápat nedá) je cesta, leda k tomu, aby v Česku proběhla revoluce, která už pak nebude hledět na barvu politického trička, ale o to, zda daný byl v době rozkrádání v politice...
To, co by si, pokud mezi politiky ještě někdo slušný zůstal, měl uvědomit. Pokud kryju zloděje, sám se stávám zlodějem. A jak vidno dle akcí pana Babiše, Okamury...apod. začíná docházet části vlivných lidí, že tohle perpetum debile (jelikož tohle opravdu nemůže fungovat bez pasivní veřejnosti, která se nechá oblbovat pohádkami o odklánění...), nemůže fungovat věčně.

====
Autor je bývalým voličem a podporovatelem ODS. Proto mu tak vadí a stydí se za kauzy této strany. Bohužel, tyhle jsem zvolil já. A jako volič jsem s tím velice nespokojen.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Krám | sobota 3.12.2011 10:00 | karma článku: 38,16 | přečteno: 2621x
  • Další články autora

Jiří Krám

Jeden jestřáb mnoho vran rozhání

24.5.2013 v 10:00 | Karma: 24,16

Jiří Krám

Vystoupit z komfortní zóny

22.5.2013 v 10:00 | Karma: 15,20

Jiří Krám

Historie umění ve třech barvách

16.4.2013 v 10:00 | Karma: 10,11