Soutěž

V rámci mého studia na Universidad Politécnica de Madrid jsem se přihlásil do kreativní soutěže od HTC. Úkolem bylo vymyslet nějakou funkci, která by se dala zaimplementovat do příští verze jejich chytrých telefonů. Myšlenku pak bylo třeba nastínit pomocí krátkého videa.

Do týmu jsem si vzal Reika Müllera z drážďanské techniky a pod tradičním názvem týmu Moe’s bylo zanedlouho hotovo. Jestli se nám to povedlo nebo ne, se můžete přesvědčit hned teď.

 

Vítěze soutěže neurčí odborná porota ani sbor kardinálů, nýbrž se jím stane ten tým, jehož video vykáže nejvyšší aktivitu na sociálních sítích. Počítají se tedy všechny komentáře, sdílení i „like“ přes stránku videa a prostřednictvím všech sítí.  Doufám, že mi nějaké přibydou.

Ještě stručně představím ten nápad i česky. Jde o to, že dnešní chytré telefony nedokážou poznat, kdo volá. Můj úplně první Siemens C55 něco podobného v jednoduché verzi měl. Ale dnes nic. Naše představa je taková, že by v telefonu existoval speciální profil. V něm by si uživatel mohl zvolit určitý omezený počet kontaktů (rodina, blízcí přátelé) a formy (například jenom volání nebo sms, nikoliv email či chat). Telefon by pak upozorňoval pouze na zvolené formy komunikace. Výsledkem by byl stav, že člověk zůstane na příjmu pro důležité věci, ale marketingový průzkum trhu brzy ráno už ho nevzbudí. Bonusem by pak mohlo být, že by se tento profil automaticky aktivoval při nařízení budíku a deaktivoval při jeho zazvonění.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Kouřim | pátek 11.5.2012 22:06 | karma článku: 8,54 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Tomáš Kouřim

Volba rektora ČVUT

12.10.2013 v 21:48 | Karma: 8,20

Tomáš Kouřim

Koho nevolit

29.9.2013 v 18:43 | Karma: 16,84

Tomáš Kouřim

Dalekohled

1.3.2013 v 23:36 | Karma: 5,34