- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Podívali jste se pozorně na osazenstvo některých kuchyní, ve kterých se má udát zázračná proměna? Slovy klasika pana Šimka se to dá krásně vyjádřit: „To je ale materiál, mizernej…“ Mnohdy nevyučení, nikdy pod pořádným vedením, neškolení, neznalí a přesvědčení o své výjimečnosti, v kuchyních mají neskutečný bordel a předvádějí prvotřídní nic nedělání. Na takové snad jen dlouhý bič a malý dvorek. Když je bude každý stále jen plácat po ramenou, o všechno prosit a za vše děkovat, bez zapojení jadrnějšího slovníku, tak jim bude stejně pro smích, jako jsou jim mnohdy sami majitelé, tedy „ruce, které je živí“. Každá sorta zaměstnanců si žádá individuální přístup a vedení.
Trochu mi mrzí, že se na tento program pohlíží trochu sobecky jen z pohledu diváka a jeho touhy po strukturované zábavě, štábní kultuře a ukojení našich někdy přehnaných nároků na kvalitu televizních pořadů. Zapomínáme na fakt, že se zde jedná o typ „reality show“ a hlavně na to, že pořad nesleduje jen cíl pobavit diváky, ale hlavně skutečně pomoci té které restauraci. Ale to už taková zábava asi pro mnoho z nás není. Osobně mi více než „vole“ za každou třetí větou pana Pohlreicha drásá uši několikráte omílané “kvazi“ pana Žídka. Mimo nechávám, že licence pořadu „Hell´s kitchen“ má svá jasně daná pravidla a jadrnější výrazy jsou nedílnou součástí, takže protagonisté jsou vlastně postaveni před předem stanovená pravidla, kterých se musí držet.
Když se podíváme na samotné prezentované jídlo a zašátráme ne hluboko ve své paměti, tak si uvědomíme, že drtivá většina z nás se beztak ještě do nedávna „cpala“ vlašákem s rohlíkem, turisťákem, knedlíky s masem pochybného původu zalitého UBO, nebo UHO, kuřecím plátkem s kompotovanou broskví a hromadou eidamu a platili vesele to samé, co stojí jídlo kvalitativně o řád výše. Samozřejmě nejen díky tomuto pořadu se naštěstí rok od roku kvalita pokrmů v našich restauracích zlepšuje a smažák s hranolky a štěpánská mají najednou po boku pokrmy, díky kterým si všichni můžeme za přijatelnou cenu rozšířit své gastronomické obzory.
A tak slovy tohoto pořadu za sebe říkám, že je mi jedno kolik tam padne hoven a prdelí, když mi po poledním jídle na čele nevyskočí pytlík s vegetou.
Další články autora |