Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Holky za padesát

„Můžu si přisednout?“ odněkud se mi skrze clonu z cigaretového dýmu doneslo k uším a přerušilo můj barový offline režim. Někdy si jen tak sednu, skleničkou točím po baru jako popelář, co léty vypilovaným pohybem koulí popelnici po chodníku a myslím na… vlastně kolikrát nemyslím na nic. V hlavě se svítí, ale nikdo není doma. Vypnu.

Pomalu se pootočím, vymazlená brunetka s perfektní postavou se doširoka usmívá a rukou hladí volnou stoličku vedle mě. Tmavovlasý cherubín. No vida. Když trochu přihmouřím oči, tak vypadá jako Agáta Hanychová. Jenom nemá ten šílený výraz ve tváři a horní ret vyšpulený, jako kdyby byla v permanenci políbit něčí holý zadek.
„Jasně, budu rád za společnost.“
„Co, že takový sympaťák posedává sám?“ naklonila se tak, aby mi do zorného pole vsunula svůj, možná až trochu moc odvážný, výstřih. No, nebudu lhát, pohled to byl vcelku vkusný. Holt ví moc dobře, jak se prodat.
„Jsi milá, díky, ale obávám se, že tě zklamu. Čekám tu na přítelkyni.“
„Možná, že naopak. Třeba mě nezklameš, trošku něhy potřebujeme přece každý. A vůbec nevadí, že máš přítelkyni, jsem velmi diskrétní.“
Aha, teď už mi to dává smysl. Takže holka za padesát… Štětka, prostitutka, lehká děva, nebo kulantně řečeno placená společnice. Obchodnice s volnou láskou.

Prostituce je řemeslo staré jako lidstvo samo. Dokonce se říká, že je jedno z nejstarších. Není důvod nevěřit. Možná, že stejně staré budou i naše předsudky. Naše odsouzení všech, kteří za peníze prodávají své tělo. U hranic postávají v mrazu vedle obchodů se sádrovými trpaslíky a čekají na svého obtloustlého Němce libujícího si v ulítlých praktikách, v privátech lakují lampičkové žárovky na červeno a vystavují se ve spodním prádle ve výloze jako kus flákoty u řezníka. Na pokoji, v průjezdu, v autě, nebo křoví potom nastaví, drží se zaťatými zuby a doufají v rychlý konec. Jen etiketa s cenou na nich chybí. Ať už si tuhle cestu životem zvolily z jakéhokoliv důvodu, jsou nemilosrdně hozeny do jednoho pytle. Společnost vynese rychlý rozsudek a trestem budiž vyloučení z kolektivu a pohrdavé pohledy. Jsou z nich prostě děvky. Co víc dodávat.
„Mám spoustu kamarádek, které mají podobný osud, jako mám já, jen nás každou k téhle práci přivedlo něco jiného. Někoho drogy, někoho nešťastná láska, jinou zase to, že nemohla najít práci…“ zaujatě vysvětlovala a bylo znát, že naučenou obhajobu svého žití nevypráví zdaleka poprvé.
„A ty? Co tě k tomu přivedlo?“ narovinu jsem se zeptal. Trochu drze možná.
„Když mi bylo deset, tak mi umřela maminka na rakovinu. Táta se neskutečně snažil a dlouhou dobu se mu dařilo mě vychovávat, starat se o domácnost a poměrně slušně vydělávat. Asi měsíc po mých sedmnáctých narozeninách dostal mozkovou mrtvici a ta ho doživotně upoutala na invalidní vozík. Dostal důchod, z práce musel odejít a s těmi pár korunami od státu jsme pomalu, ale jistě, začínali živořit. Nešlo to prostě. Odešla jsem ze střední a začala o něho pečovat a po večerech si začala přivydělávat jako společnice.“
„Jsi atraktivní, evidentně nejsi hloupá, proč sis tedy nenašla nějakého bohatého chlapa, který by se o vás postaral? Mohla by si, krom jiného, dostudovat…“ překvapeně jsem se zeptal. Jen se usmála, poposedla si na stoličce a vyměnila si gard nohy přes nohu.
„Víš, možná to bude znít trochu zvláštně, ale já tohle nemůžu. Pořád jsem normální holka, která miluje a chce být milována, má plány, chce děti a manžela, kterého budu podporovat a ctít. Musí tam být jiskra, být tam ta chemie. A nikoho takového jsem zatím nepoznala. Teď prodávám své tělo, ale svůj život nikomu za peníze nedám.“

Měla pravdu a nevědomky ukázala prstem na to, že ve svém okolí máme možná ještě jeden druh. Horší, než jsou všechny lehké děvy polepené flitry a s naolejovanými opálenými těly dohromady. Prodavačky života. Ženské, které své sny o lásce mezi mužem a ženou ponížily na lásku k penězům, komfortu a pohodlnému životnímu stylu. Ženské, které v drtivé většině případů nejsou tlačené existenčními problémy. Čistě obchodnicky si prokalkulují náklady, i předpokládaný zisk. Vidině zajištěnosti, pohodlí a příslibu společenské prestiže obětují prosté city, jako je láska, důvěra a úcta k partnerovi a celou transakci si obhájí prozaicky, prostě myslí na budoucí blaho svých potenciálních potomků. Svá nejkrásnější léta a to nejlepší ze sebe dají všanc někomu, ke komu mnohdy za nehet nic necítí. Ve své slepotě dále hovoří o lásce a, jak by řekl Jarek Nohavica, slova se jim pletou jako špionážní družice letící nad planetou. Možná je to u nich pudové. Tak jako se samec snaží ulovit kvalitní samičku, tak samička si vybírá ze samců toho, který bude mít nejlepší přístup ke zdrojům, aby uživil její mláďata.

Do doby, dokud chlap bude chlapem, bude lascivně pomlaskávat na letním koupališti, bude okukovat pevné zadečky ve vypasovaných džínách středoškolaček v metru, nechá se utáhnout na falešný úsměv, vášnivý sex, předstíraný orgasmus a účelové miluji tě, nic se nezmění. A protože chlap bude navždy prostým chlapem, bude se takovým moderním obchodnicím dařit stále lépe. Na ženské zbraně jsme prostě krátcí.

Autor: Jan Kotlín | středa 16.2.2011 15:05 | karma článku: 22,50 | přečteno: 2058x
  • Další články autora

Jan Kotlín

Chováme v bytovém domě zvíře

Soužití s domácími mazlíčky se stalo běžnou realitou bytových domů snad všech měst naší republiky. Ať už pes, kočka, křeček, nebo různí plazi zpříjemňují život svým majitelům a mnohdy znepříjemňují život sousedům.

26.5.2015 v 8:59 | Karma: 11,68 | Přečteno: 889x | Společnost

Jan Kotlín

Svátek leteckých nadšenců CIAF 2014

"Já vedi, já vidi, já nudi." Přišel jsem, viděl jsem, znudil jsem se. Tak by asi podle nálady okolo stojících ohodnotil Hawkeye Pierce letošní ročník jedné z nejprestižnějších leteckých akcí, která se v naší krajině dá navštívit.

8.9.2014 v 8:40 | Karma: 15,63 | Přečteno: 849x | Diskuse| Kultura

Jan Kotlín

Houpání přece nezabíjí

Houpat se je přirozené a běžné. Už od kočárku, kolíbky nás ten stereotypní pohyb uklidňuje. Možná to máme v genech od dob houpání na stromech, odkud jsme se postupně přesunuli na pevnou zem a k pohybu kupředu dál sloužily jen nohy. V dětství a pubertě jsme se houpali snad všichni, ve stáří se mnoho z nás rádo posadí do houpacího křesla na verandě nějaké pěkné chaty u lesa. Rozhoupané dětství přežila většina z nás ve zdraví. Proč je tomu najednou jinak?

23.8.2014 v 10:31 | Karma: 13,88 | Přečteno: 630x | Diskuse| Společnost

Jan Kotlín

Lupeny na MS v hokeji 2015

Organizační výbor mistrovství světa 2015 zveřejnil ceny vstupenek, jejichž prodej odstartuje v průběhu listopadu. Detailní podrobnosti prodeje budou upřesněny, ceny jsou však už dány. Na zápasy základních skupin stojí lístky od 190 do 1690 korun, záleží na atraktivitě duelu. Kdo chce vidět český tým, zaplatí minimálně 1290 korun. (zdroj www.hokej.cz)

20.8.2014 v 13:55 | Karma: 13,09 | Přečteno: 1444x | Sport

Jan Kotlín

Dovolená po Česku - 4.díl

Jmenuji se Karel. Karel Bartáček. Je mi třicet-sedm let a letos jsme s manželkou Marií vyrazili po dvaceti letech na dovolenou. Do Egypta. A toto je náš deník.

10.8.2014 v 14:23 | Karma: 14,38 | Přečteno: 1010x | Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  18:03

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...