A co na to sponzor?

Křetínského prázdná taška, vlastní udání rozhodčího, který poté zmizel, zatčený rozhodčí Býma. Český fotbal neprožívá zrovna své šťastné období. Zareagují na to média, sponzoři a stát?

Je sice pravda, že současné dění ve fotbale je značně nepřehledné, ale ať už to dopadne jakkoliv, je jasné, že něco není v pořádku. Buď jsou obviněni pravdivá a to je velký problém, nebo tu někdo hraje podivné hry a to není moc ulehčující pocit. 

Myslím, že jediným řešením je reakce těch, kteří systém živí. Stalo se tak nyní třeba v reakci na skandál Lance Armstronga. Ano, rozsah této aféry, je obrovský a není možné ho jednoduše srovnávat s našim fotbalem, ale na druhou stranu vidíme reakci médií i některých sponzorů. Nově se k nim přidala například australská firma Skins, která dokonce vyčíslila poškožení své značky na 2 miliony dolarů

Ve svém prohlášení píší: 

Rozhodnutí UCI (mezinárodní cyklistické federace) zbavit Lance Armstronga jeho 7 titulů z Tour de France bylo důkazem jeijch přiznání, že podváděl, aby byl úspěšný. Jako sponzor a obchodní partner sportu a jako společnost, která vyrábí vysoce kvalitní sportovní oblečení s obrazem cyklistiky jako čistého, zdravého a moderního sportu, byla naše důvěra v ty nahoře velice poškozena. 

A logicky se ptají: Je jasné, že naše finanční a citové investice do cyklistiky byly poškozeny a naše legitimní obchodní očekávání byla podvedena. Pokud už veřejnost nemá důvěru v to, že je cyklistika čistá, může se ptát těch, kdo podporují její existenci. 

Tedy .... sponzorů. 

Tak uvidíme. Pocítí třeba něco takového i naši sponzoři? Nebo města, která dané sportovní kluby podporují? 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Kotík | pátek 9.11.2012 0:26 | karma článku: 6,56 | přečteno: 806x