Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ruský přeběhlík Sergej Tretjakov uvedl ...

Sergej Tretjakov se narodil do NKVD/KGB rodiny, jeho babička pracovala v NKVD jako sekretářka, jeho matka ve finančním odboru KGB, jeho KGB otec byl zapojen do SU jaderného programu. Pluk. KGB (SVR)  Sergej Tretjakov / 1956-2010 / nejprve  pracoval pro KGB v Ottavě, od roku 95 v NYC pod pláštíkem  diplomata ruské mise při OSN jako zástupce šéfa místní rezidentury. Lavrov, jenž tehdy ruskou misi při OSN vedl, se dostal do problémů, protože Tretjakov byl jeho přítel …

S US údajně spolupracoval od roku 97, kdy mu zemřela v RF matka, a nemohl žádného příbuzného již ohrozit  – v 10/00 ze svého bytu zmizel s manželkou, s dcerou a se starou kočkou. Byl zahrnut do programu ochrany svědků, dostal novou identitu, dům na Floridě, 2.5 mil. dolarů, a v roce 07 US občanství.

V roce 07 vyšla kniha, kterou dle rozhovorů s ním sepsal novinář  Pete Earley “ Comrade J, The Untold Secrets of Russia´s Master Spy in America “ .

Mj. v ní označil za placeného agenta SVR kanadského poslance Alexe Kindy, a prohlásil, že by se svět měl probudit, protože ruské tajné služby jsou dnes aktivnější, než byly za studené války.

Tretjakov zmínil program Aktivní opatření, který je duší programu FSB na permanentní diskreditaci US , mj. FSB mediální propagandistické a dezinformační výrony, vkládání dezinformací na internet, ovládnutí internetových diskusí proruskými placenými “ diskutéry” , kteří vyvolávají protiamerické nálady.

V rámci tohoto programu, tvrdí někteří odborníci, byla ruskou SVR spuštěna i akce Snowden, která měla rozeštvat především US a Německo.

Uvedl, že agentem SVR byl ázerbájdžánský velvyslanec při OSN Eldar Kulijev /94-00/, a že náměstek US ministra zahraničí Strobe Talbott, jenž mluvil plynně rusky, aniž by byl agentem, během svým častých rozhovorů s náměstkem ruského ministra zahraničí Grigorijem Mamedovem lecjakou cennou informaci prozradil, aniž by chtěl, protože s ním Mamedov manipuloval, což Mamedov popřel ( to samé by Tretjakov mohl říci o Madelaine Albrightové,  která s Mamedovem rovněž často jednala mezi čtyřma očima ) …

Tretjakov dale uvedl, že poslední šéf KGB Vladimír Krjučkov schoval 50 mld dolarů  z pokladny KS na neznámé účty v cizině, informace, která nebyla nová, že SVR agentem byl i Raul Castro, což také všichni věděli ( Fidel Castro chtěl spolupracovat s US, ale ty byly uražené svržením gen. Batista, kterého do funkce dosadily,  tak Fidela Castra odmítly, zatímco Raúl byl levicový radikál od samého počátku ) …

Tretjakov tvrdil, že Alexandr Kramar byl SVR agent ( Tretjakův)  v programu OSN Ropa za potraviny ( v rámci protiiráckých sankcí ), a pomohl Kremlu ukrást půl miliardy dolarů pro kapsy jak Jelcinových tak Putinových ministrů  …

V roce 08 poskytl první rozhovor, ve kterém uvedl, že přeběhl  “z nechuti k Putinově bandě, když viděl, jací lidé se dostali k moci, se kterými nechtěl mít nic společného, a druhým důvodem byla jeho dcera, chtěl, aby žila v zemi, která má budoucnost “ ...

Tretjakov popsal, jak se v jeho přítomnosti, když se s nimi v roce 99 setkal v NYC, dva šéfové Putinovy ochranky/FSO (20.000 mužů, FSO kontroluje černou skříňku, kterou se odpalují jaderné zbraně) , gen. Murov a Putinův stín Viktor Zolotov, bavili o fyzické likvidaci Alexandra Vološina, šéfa Jelcinovy prezidentské kanceláře, jehož se Putin potřeboval zbavit ( Vološin, přítel Jelcinových oligarchů,  rezignovat nehodlal, odešel sám až po zatčení Chodorkovského v 10/03, které prohlásil ostudou pro Rusko - Vološin  přešel k Potaninovi, v roce 08 se stal šéfem jeho Norilsk Nickel).

Tito dva pánové se bavili o seznamu osob v RF, které je zapotřebí fyzicky zlikvidovat, aby se Putin dostal k moci, a že Zolotov poznamenal, že seznam je moc dlouhý i na FSO, uvedl Tretjakov …

Zolotov poté Tretjakova náhle udeřil pěstí do spánku, aby předvedl, jak zvládá bojová umění – Tretjakov upadl na pár minut do bezvědomí.

Tretjakov také uvedl, že se setkal se dvěma představiteli státní akciové firmy Chetek-Kosmos, založené v roce 91, kteří prosazovali , aby se Kreml zbavil obrovského množství chemického odpadu, kterým tragicky zasypal souostroví Novaja Zemlja, které Kremlu sloužilo i jako jaderná střelnice,  podzemním jaderným výbuchem … Tento ruský návrh odmítla CAN.

Tretjakov vyprávěl, že jeden z představitelů této firmy (podnikatel Vladimír K. Dmitrijev) mu sdělil, že má na dáče za Moskvou  schovanou vlastní atomovou bombu s tím, že “ v dnešním ekonomickém chaosu si každý, kdo má peníze, atomovku může koupit “ …

Tretjakov potvrdil, že koncepci “ globální jaderné zimy “ po nukleárním výbuchu si vymyslela KGB/Jurij Andropov ( autor SU invaze do Madˇarska a ČSR) , aby zastavila rozmístˇování raket Pershing  západní Evropě . Proto si nechala na zakázku vypracovat několik “ vědeckých “ pojednání od fyzika Kirila Kondratěva, klimatologa Georgije Golicyna, a matematiků Nikity Mojsejeva + Vladimíra Alexandrova , a rozšiřovala je v západoevropských pacifistických a environmentálních hnutích, přičemž se zaměřila na čas. Ambio Královské švédské akademie věd, který v roce 82 publikoval klíčový článek o globální jaderné zimě "Soumrak v poledne"  …

Alexandrov beze stopy zmizel na konferenci o „ jaderné zimě“  v Madridu v roce 85, někteří tvrdí, že jej odstranila KGB, protože již nebyl ochotný teorii jaderné zimy propagovat, jiní, že z tohoto důvodu zběhl na Západ (Kručkov ve svých Pamětech tvrdí, že jej „unesla“ CIA)  …

V US globální jadernou zimu zpopularizoval v knize z roku 85 US astronom Carl Sagan /1936-1996 leukémii/, jehož otec byl ruským imigrantem.

Tretjakov (53) zemřel náhle 13.6.010, kolovaly různé informace o příčině jeho smrti, od infarktu po udušení se kouskem masa při jídle, což byla i oficiální příčina smrti - krátce před smrtí jej v jeho domě navštívil ruský proputinovský reportér NTV Alexej Veselovskij.

Zajímavé je, co se dělo po jeho smrti (13.6.) – US úřady v odvetu 27.6.010 zatkly špionážní sítˇ Anny Chapmanové ( Ruska provdána za Brita), a teprve poté 9.7.010 jeho smrt oznámily .

Kreml se velmi rozčiloval nad zatčením svých bezúhonných občanů, a 24.7.010 Putin na adresu Tretjakova prohlásil, že tak skončí všichni zrádci, a pošpinil jej poznámkou, že stale pracoval pro SVR v rámci programu ilegálů.

26.1.015 byl v NYC zatčen Jevgenij “ Ženja” Burjakov (39), agent SVR, jenž zde od roku 99 pracoval pod krytím zaměstnance ruské státní banky Vněšekonombank.

Získával zejména informovace ekonomické povahy, a prováděl nábor v důležitých US firmách, ale i na univerzitách.

Informace dodával přes dva diplomaty, člena obchodní delegace US ambasády Igora Sporyševa (40), a člena ruské mise při OSN Viktora Podobnyj.

Burjakov však spolupracoval i s kremelskými médii  RT + Sputnik.

Z předešlých kauz je možno zmínit pluk. Vjačeslava Baranova z GRU, pracujícího pro CIA , zatčeného v 8/92 na letišti Šeremetěvo , odsouzen na 6 let v 3/94 do trestnice v Permu, v roce 97 byl ze souhlasem Jelcina podmíněně propuštěn.

Poté, co byl propuštěn, pluk. Baranov, třebaže věděl, že je sledován, kontaktoval CIA přes  moskevského šéfa čas. Newsweek Billa Powell, a uvedl, že nevěří, že jej odhalil Aldrich Ames ( jenž pracoval pro Kreml, zatčen v 3/93 -způsobil smrt 10 CIA agentům v SU).

Baranov tvrdil, že v CIA musí být další zrádce.

Powell přesvědčil CIA, že by měla Baranovi věřit, a tak byl v 2/01 v US zatčen Robert Hanssen, 22 let pracující pro SU a poté RF pro peníze a diamanty,Hanssen a rodina jeho manželky byly aktivní v Opus Dei.

Baranov však byl přesvědčen, že ani Hanssen nebyl ten pravý, kdo jej udal …

Bill Powell o této kauze napsal knížku Treason (07).

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Andrea Kostlánová | sobota 28.3.2015 12:23 | karma článku: 20,89 | přečteno: 1015x
  • Další články autora

Andrea Kostlánová

Ženy bez práva na život versus Panenky z Instagramu

Většina žen na světě jen přežívá a hrbí se, zatímco pár jiných žen se předvádí na Instagramu, mluví o děloze a těžkou volbou mezi kariérou a mateřstvím ( k tomuto viz článek „ Kňourání na Lvech, kňourání zemědělců. Tak nějak se

1.5.2024 v 18:17 | Karma: 12,92 | Přečteno: 532x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Prodej dětí – poptávka stimuluje nabídku

Jean-Jacques Rousseau hlásal lásku k bližnímu, ale své děti dal do sirotčince, ani Albert Einstein láskou k vlastním dětem neoslnil. Jak vypadaly sirotčince dříve, ukazuje Charles Dickens a Maupassant, u nás vyšla knížka o

10.2.2024 v 15:09 | Karma: 13,74 | Přečteno: 508x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Ochrana žen a dětí je katastrofická, zatímco z LGBT se stává privilegovaná kasta

Lidská práva nedodržuje mj. drtivá většina afrických států. Téměř všechny podepsaly Mezinárodní úmluvu o potlačení a trestání zločinu apartheidu z roku 1973, která byla přijata z iniciativy Kremlu,

9.2.2024 v 11:42 | Karma: 12,27 | Přečteno: 508x | Diskuse

Andrea Kostlánová

Rudolf Hess i Wallenberg věděli to, co se neměla dozvědět veřejnost

Stejně jako Wallenberg i Hess věděl to, co se veřejnost nikdy neměla dozvědět.- že nacisté spolupracovali se sionisty, kteří od nich Židy vykupovali, a rovněž i s bolševiky, kteří ukrajinské a běloruské Židy nacistům vydávali.

8.12.2023 v 19:36 | Karma: 16,28 | Přečteno: 738x | Diskuse| Politika

Andrea Kostlánová

Švédská vláda půjčila Kremlu milióny v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení

Švédský vyslanec v Moskvě v 12/1946 – „ Bylo by skvělé, kdybychom dostali odpovědˇ, že je Wallenberg mrtvý „, aneb socialistická vláda v 10/1946 půjčila Kremlu 300 mil. dolarů v době, kdy byl švédský diplomat v sovětském vězení.

18.11.2023 v 18:15 | Karma: 11,13 | Přečteno: 271x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny

17. května 2024  14:16

Premium Ramzan Kadyrov ještě dýchá, v Čečensku se však už začíná hledat jeho nástupce. Naznačují to i...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Policie odvolala pátrání po chlapci z Chomutovska, podařilo se ho najít

25. května 2024  12:10,  aktualizováno  12:43

Policie odvolala pátrání po pohřešovaném dvanáctiletém chlapci z Chomutovska. Díky poznatkům od...

V JAR ve velkém přepadávají sanitky. Bez policie už pro pacienta nedojedou

25. května 2024  12:41

Gangsteři v Jihoafrické republice našli šokující terč: sanitky. Jejich řidiči čelí přepadením, při...

Za mávání nacistickou vlajkou na oslavách v Plzni žádá žalobce podmínku a pokutu

25. května 2024  12:16

Státní zástupce chce podmínku a pokutu v řádu desítek tisíc korun pro muže a ženu, kteří při...

Televize nabízí divákům spoustu výhod a obrazovka má stále své kouzlo

25. května 2024

Královnou domácí zábavy zůstává televize. Nabízí totiž výhody, které jiná média nabídnout nemohou,...

  • Počet článků 1106
  • Celková karma 12,92
  • Průměrná čtenost 1381x
Mám doktorát z mezinárodního práva a zahraničněpolitické vztahy jsou mojí vášní. Motto pro můj blog : "Take away that pudding, it has no theme." Winston Churchill

email : kostlannova@email.cz